Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecka-katedrala

Križ je znak Božje ljubavi

Svetkovina Uzvišenja sv. Križa proslavljena je u srijedu 14. rujna u riječkoj katedrali Sv. Vida u kojoj se nalazi i štuje Čudotvorno raspelo, liturgijskim slavljem koje je predvodio rektor prvostolnice mons. Mario Tomljanović.

Novi rektor riječke katedrale uveden u službu

Generalni vikar Riječke nadbiskupije preč. Mario Tomljanović započeo je u ponedjeljak 1. kolovoza službu rektora riječke katedrale sv. Vida. Službu mu je predao mons. Matija Matičić, koji je katedralom upravljao prethodnih sedam godina.

22. obljetnica smrti nadbiskupa Antona Tamaruta

Riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić predslavio je u utorak 28. lipnja misu u riječkoj katedrali sv. Vida povodom 22. obljetnice smrti riječko-senjskog nadbiskupa i metropolita Antona Tamaruta.

Riječani proslavili svetkovinu svog zaštitnika – sv. Vida

Procesijom od najstarije riječke župne crkve Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vele crikve/Assunte) do prvostolnice sv. Vida i misom koju je predslavio šibenski biskup Tomislav Rogić, u srijedu 15. lipnja proslavljena je svetkovina zaštitnika grada Rijeke sv. Vida, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Riječke nadbiskupije.

Obredi Muke Gospodnje u riječkoj prvostolnici

Obrede Muke Gospodnje u riječkoj katedrali sv. Vida na Veliki petak, 15. travnja 2022. predvodio je riječki nadbiskup Ivan Devčić s riječkim nadbiskupom koadjutorom Matom Uzinićem, izvijestio je nadbiskupijski Ured za odnose s javnošću.

1 2 3 4