Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecka-katedrala

Misa posvete ulja u riječkoj katedrali

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predvodio je Misu posvete ulja na Veliku srijedu 27. ožujka u katedrali sv. Vida u Rijeci, objavljeno je na stranici Riječke nadbiskupije.

Nadbiskup Uzinić predvodio slavlje Nedjelje Muke Gospodnje

Blagoslovom maslinovih grančica u središnjoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Marijina, riječki nadbiskup Mate Uzinić započeo je 24. ožujka slavlje Cvjetnice, Nedjelje Muke Gospodnje, izvijestila je Riječka nadbiskupija.

Riječani i Hvarani zajedno slavili misu u katedrali sv. Vida

Riječki nadbiskup Mate Uzinić predslavio je misu na Drugu korizmenu nedjelju, 25. veljače 2024., u riječkoj katedrali sv. Vida, na kojoj su uz domaće, sudjelovali vjernici s Hvara predvođeni župnikom u Jelsi mons. Stankom Jerčičem.

Zlatna misa mons. Nikole Uravića

Zlatomisnik Riječke nadbiskupije mons. Nikola Uravić 50. obljetnicu svećeničkog ređenja proslavio je 15. listopada u katedrali sv. Vida.

Svetkovina Uzvišenja Svetoga Križa proslavljena u riječkoj katedrali

Riječki nadbiskup Mate Uzinić je na svetkovinu Uzvišenja Svetoga Križa, u četvrtak 14. rujna, u katedrali sv. Vida, u kojoj se štuje Čudotvorno raspelo, predvodio svečano liturgijsko slavlje koje je ujedno bilo uvod u program povodom primanja palija riječkog nadbiskupa i metropolita, a kojega će od apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue, primiti na misi 15. rujna u riječkoj prvostolnici.

1 2 3 6