Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecka-nadbiskupija

Nadbiskup Mate Uzinić o prestanku korištenja počasnih naslova u korespondenciji Riječke nadbiskupije

Riječki nadbiskup Mate Uzinić komentirao je za Hrvatsku televiziju, u četvrtak 1. prosinca, internu Odluku o unutarcrkvenoj korespondenciji u Riječkoj nadbiskupiji koju je potpisao 28. studenog, a u kojoj određuje da se ubuduće u međusobnoj korespondenciji u Riječkoj nadbiskupiji neće koristiti počasni naslovi nego da će se međusobno službeno oslovljavati na način uobičajen u društvenoj zajednici.

Priopćenje o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci

Grad Rijeka, HŽ infrastruktura d.o.o., Klinički bolnički centar Rijeka, Isusovačka služba za izbjeglice, Zaklada „Solidarna“, Crveni Križ Grada Rijeke i Caritas Riječke nadbiskupije uputili su u petak 25. studenoga zajedničko priopćenje za medije zbog upita o organizaciji Tranzitnog punkta za migrante u Rijeci. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Preuzimanje službe riječkoga nadbiskupa i metropolita

Primajući nadbiskupski štap riječki nadbiskup i metropolit Mate Uzinić u svečanom je liturgijskom činu 4. studenoga u katedrali Sv. Vida i simbolično preuzeo upravljanje Riječkom nadbiskupijom. Simbol pastirske službe primio je iz ruku umirovljenoga nadbiskupa Ivana Devčića koji je tom primopredajom ukazao na kontinuitet mjesne Crkve i biskupa koji su joj na čelu.

Predsjednik HBK uputio zahvalu i čestitku mons. Devčiću i mons. Uziniću

Nakon što je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj priopćila 11. listopada da je papa Franjo prihvatio odreknuće od službe riječkog nadbiskupa metropolita Ivana Devčića, čime je upravljanje Riječkom nadbiskupijom preuzeo mons. Mate Uzinić, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio im zahvalu i čestitku. Pismo prenosimo u cijelosti.

Redovnički dan proslavljen u Riječkoj nadbiskupiji

Redovnice i redovnici na službi u Riječkoj nadbiskupiji okupili su se 24. rujna u kapucinskoj crkvi u Rijeci proslavljajući Redovnički dan misnim slavljem koje je predvodio nadbiskup koadjutor Mate Uzinić.

Praktični dio izvođenja predškolskog vjerskog odgoja u okviru TKS-a za odgojiteljice u vjeri

U organizaciji Metropolitanskog pastoralnog instituta u Rijeci i Katehetskog ureda Riječke nadbiskupije 21. rujna u Dječjem vrtiću Nazaret – PO Mima, čiji je osnivač Družba sestara Presvetoga Srca Isusova, održan je praktični dio izvođenja predškolskog vjerskog odgoja u sklopu Teološko-katehetskog seminara za odgojiteljice u vjeri u predškolskim ustanovama.

1 2 3 13