Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecka-nadbiskupija

Details of the Canonical Investigations of Priests in the Archdiocese of Rijeka Were Presented by Archbishop Uzinić

At a press conference held on Monday, May 22, 2023, at the Residence of the Archbishop of Rijeka, Archbishop Mate Uzinić of Rijeka presented details about the procedures in the cases in which investigations of priests have been or are being conducted, noting that the necessary investigations have been initiated in all the cases he is aware of, reported to the State Attorney's Office and the competent Dicastery has been informed of the results.

Nadbiskup Uzinić objavio detalje o kanonskim istragama poduzetim protiv svećenika Riječke nadbiskupije

Riječki nadbiskup Mate Uzinić na konferenciji za novinare u ponedjeljak 22. svibnja u Nadbiskupskom domu iznio je detalje o postupanju u slučajevima u kojima su se provodile ili se provode istrage protiv svećenika, rekavši kako je za sve slučajeve s kojima je bio upoznat pokrenuo potrebne istrage, prijavio Državnom odvjetništvu i upoznao nadležni Dikasterij s rezultatima istrage.

Izvješće o prijavama i poduzetim radnjama vezano za slučajeve zlostavljanja maloljetnika i odraslih osoba u Riječkoj nadbiskupiji

Riječki nadbiskup Mate Uzinić na konferenciji za novinare u ponedjeljak, 22. svibnja, u Nadbiskupskom domu iznio je detalje o postupanju u slučajevima u kojima su se provodile ili se provode istrage protiv svećenika. Uz ispriku svim žrtvama bilo kakvog nasilja počinjenog od strane svećenika i službenika Crkve, pozvao je sve koji imaju saznanja o takvim djelima da se jave i podnesu prijave. Izvješće objavljeno i na stranici Riječke nadbiskupije prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Uzinić predvodio misu u Spilji Marijina ukazanja u Lurdu

Hodočasnici prvostolnog dekanata Riječke nadbiskupije, predvođeni riječkim nadbiskupom Matom Uzinićem i nekolicinom svećenika Riječke nadbiskupije, stigli su u utorak 2. svibnja u večernjim satima u Lurd, središte hodočasničkog puta kojega su započeli 1. svibnja pod geslom: „Po Mariji k Isusu u vjeri, nadi i ljubavi“.

1 2 3 15