Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: rijecka-nadbiskupija

Posljednji ispraćaj dr. Đure Puškarića, svećenika Riječke nadbiskupije

Svećenik Riječke nadbiskupije dr. Đuro Puškarić pokopan je u petak 7. kolovoza u svojoj rodnoj Slavoniji, u Vođincima. Sprovodni obred predvodio je župnik Ante Šiško, misu zadušnicu vlč. Vinko Delinac, rodom iz Vođinaca, a pokojnika je ispratila najbliža rodbina, prijatelji i mještani.

Naknadna imenovanja i razrješenja svećenika u Riječkoj nadbiskupiji

Na kraju pastoralne godine riječki nadbiskup Ivan Devčić izvršio je neke personalne promjene u Riječkoj nadbiskupiji kako bi što primjerenije odgovorio na aktualne pastoralne i administrativne potrebe pojedinih župa, odnosno središnjih nadbiskupijskih ustanova. Preuzimanja novih službi bit će provedena tijekom mjeseca srpnja i kolovoza 2020.

Odluka o radu nadbiskupijskih, župnih i drugih crkvenih ureda temeljena na postupnom ublažavanju restrikcija vezanih uz bolest COVID-19

U skladu s novim zaključcima, uputama i odlukama civilnih i crkvenih vlasti o vrednovanju ljudskog života i zaštiti zdravlja ugroženih bolešću COVID-19, Riječka nadbiskupija donijela je 14. svibnja odluku o radu nadbiskupijskih,  župnih  i  drugih  crkvenih  ureda  temeljenu  na  postupnom  ublažavanju restrikcija vezanih uz bolest COVID-19, koju prenosimo u cijelosti.

Nadbiskup Ivan Devčić: Nema mjesta beznađu jer Bogu je sve moguće

Vazmeno bdjenje, uvod u najvažniju nedjelju cijele povijesti, nedjelju Kristova uskrsnuća, riječki nadbiskup Ivan Devčić predvodio je iz prazne kapele riječkog Bogoslovnog sjemeništa. Vjernici su liturgiju Velike subote 11. travnja mogli pratiti uživo na Facebook stranici Riječke nadbiskupije.

Susret riječkog nadbiskupa Ivana Devčića i načelnika županijskog Stožera civilne zaštite

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije i zamjenik župana Marko Boras Mandić susreo se u petak 10. travnja u Bogoslovnom sjemeništu “Ivan Pavao II.” u Rijeci s riječkim nadbiskupom Ivanom Devčićem kako bi izrazio zahvalnost Riječkoj nadbiskupiji na odgovornom ponašanju svećenika i vjernika laika, na čelu s nadbiskupom, tijekom trajanja pandemije koronavirusa, piše u priopćenju objavljenom na službenim internetskim stranicama Riječke nadbiskupije u petak 10. travnja.

XVI. riječki planinarski križni put ipak će se održati

Akademsko katoličko društvo “Jeronim”, Povjerenstvo za pastoral Riječke nadbiskupije, Povjerenstvo za pastoral mladih Riječke nadbiskupije i Zdrug katoličkih skauta trebalo je i ove godine u subotu 28. ožujka u 13.30 sati povesti vjernike stazom Riječkog planinarskog križnog puta, no zbog pandemije koronavirusa, ova pobožnost morala se otkazati. Ipak, AKD “Jeronim” pronašlo je alternativno rješenje i snimilo ovaj Križni put kako bi se mogao održati.

1 2 3 4