Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: s-ana-marija-antolovic

Primopredaja predsjedništva Hrvatske redovničke konferencije

Vijeće Hrvatske redovničke konferencije je na izvanrednoj sjednici u utorak, 14. srpnja u sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu (Bulvanova 4), zahvalilo s. Ani Mariji Antolović, ASC na obnašanju službe predsjednice HRK.

Završila 51. skupština Hrvatske redovničke konferencije

U Franjevačkom samostanu u Dubravi u Zagrebu u četvrtak 17. listopada završila je s radom 51. skupština Hrvatske redovničke konferencije. Pedesetak redovničkih viših i provincijalnih poglavarica i poglavara tijekom dva dana promišljali su o temi „Kršteni i poslani: Kristova Crkva u misiji u svijetu“ te raspravljali zajedničke planove i projekte unutar Hrvatske redovničke konferencije.

Redovnici promišljali o fenomenu migracija

U povodu Dana posvećenoga života, u novom sjedištu Hrvatske redovničke konferencije u Zagrebu održana je u subotu 2. veljače konferencija za novinare s temom „Baštinici Kristovi – putnici na zemlji“.

"Redovništvo će uvijek opstati jer ono spada na bit Crkve"

"Redovnici – baštinici Kristovi, putnici na zemlji" bila je tema emisije Argumenti Hrvatskoga katoličkog radija u kojoj su 28. siječnja gostovali s. Ana Marija Antolović, predsjednica Hrvatske redovničke konferencije i regionalna poglavarica Klanjateljica Krvi Kristove – regije Zagreb, fr. Slavko Slišković, potpredsjednik Hrvatske redovničke konferencije i provincijal Hrvatske dominikanske provincije i s. Elizabeta Peršić, provincijalna glavarica zagrebačke provincije Družbe sestara milosrdnica. Emisiju je uredila i vodila Tanja Popec.

Održana 50. skupština Hrvatske redovničke konferencije

50. skupština Hrvatske redovničke konferencije održana je 17. i 18. listopada u Zagrebu. Viši poglavari i poglavarice Hrvatske redovničke konferencije poslušali su godišnje izvješće o radu HRK. Viši redovnički poglavari i poglavarice iz republika Hrvatske i Bosne i Hercegovine poslušali su predavanja o smjernicama Kongregacija za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života: „Ekonomija u službi karizme i poslanja.