Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: s-ivana-margarin

Na Međunarodni dan volontera udruga „Savao“ i Papinska misijska djela organizirali „Misijski laboratorij” za pomoć potrebitima

Povodom Međunarodnog dana volontera u utorak 5. prosinca Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj organizirala su „Misijski laboratorij” u prostoru humanitarne udruge „Savao“ u Zagrebu. Prije susreta s bližnjima u potrebi na Glavnom zagrebačkom kolodvoru volontere je duhovno osnažio fra Zdravko Lazić razmatrajući ovogodišnju Papinu poruku za Svjetski dan siromaha.

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“ obilježio Međunarodni dan volontera

Centar za duhovnost i kulturu „Ignacije“, u suradnji s Volonterskim centrom „Zagreb“ i Nacionalnom upravom Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, u povodu Međunarodnog dana volontera, u ponedjeljak 4. prosinca 2023., organizirao je panel-raspravu „Volontiranje bez granica: stranac nam treba biti bližnji“ te izložbu predmeta i fotografija iz misija.

Susret misionara: Biskup Petanjak predvodio misu u Labinu

U sklopu 33. Godišnjeg susreta hrvatskih misionara i misionarki te nacionalnih i dijecezanskih ravnatelja Papinskih misijskih djela, sudionici su u nedjelju 2. srpnja gostovali u župama diljem Porečke i Pulske biskupije te su dali svoje svjedočanstvo misijskog djelovanja.

S. Ivana Margarin na Generalnoj skupštini Papinskih misijskih djela

U Rimu se održava Generalna skupština Papinskih misijskih djela na kojoj se okupilo više od 100 nacionalnih ravnatelja cijeloga svijeta, a sudjeluje i ravnateljica Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin, FDC, izvijestila je Nacionalna uprava Papinskih misijskih djela u RH.

Papa uskliknuo „dobro!“ na hrvatsku zbirku dječjih radova

Papa Franjo primio je u subotu 3. lipnja u audijenciju članove Opće skupštine Papinskih misijskih djela, a tom prigodom mu je nacionalna ravnateljica PMD u Republici Hrvatskoj s. Ivana Margarin darovala „Šarenu zbirku malih misionara, velikih umjetnika“ objavljenu povodom 180. obljetnice utemeljenja Djela svetog djetinjstva.

1 2 3 4