Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sad

Svećenik u SAD-u ubijen u župnoj kući

Katolički svećenik Stephen Gutgsell u mjestu Fort Calhounu u Nebraski izboden je u svojoj župnoj kući, a kasnije je preminuo od ozljeda, objavila je u ponedjeljak 11. prosinca KNA.

SAD: Redovnice podnijele tužbu protiv proizvođača oružja

Skupina redovnica iz različitih redovničkih zajednica podnijela je državnom sudu u Nevadi tužbu protiv tvrtke „Smith & Wesson“ koja je proizvođač poluatomatskih puški AR-15, izvijestila je u srijedu, 6. prosinca 2023. KNA.

Američki biskupi osudili porast vjerske mržnje

Kao odgovor na eskalaciju vjerske mržnje u Sjedinjenim Američkim Državama, katolički biskupi u zemlji osudili su vjersko nasilje, napominjući da je „mržnja prema bližnjima težak grijeh protiv Boga“, izvijestio je 3. studenoga 2023. Vatican News.

Đakonsko ređenje fra Vinka Baćka u Chicagu

Mostarsko-duvanjski biskup Petar Palić zaredio je za đakona bogoslova Hercegovačke franjevačke provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije fra Vinka Baćka, u nedjelju, 29. listopada 2023. u Župi Presvetog Srca Isusova u Chicagu.

Kardinal Zuppi završio posjet Washingtonu

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je u srijedu 19. srpnja 2023. priopćenje o posjetu Washingtonu predsjednika Talijanske biskupske konferencije bolonjskog nadbiskupa kardinala Mattea Marije Zuppija, izaslanika pape Franje u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

Predsjednik Biden primio kardinala Zuppija

Bijela kuća priopćila je da se predsjednik Sjedinjenih Američkih Država Joseph Robinette Biden u utorak 18. srpnja 2023. sastao s izaslanikom pape Franje, kardinalom Matteom Marijom Zuppijem koji boravi u Washingtonu u okviru misije za promicanje mira u Ukrajini.

1 2 3 6