Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: samobor

Prof. dr. Taras Barševski predvodio slavlje u Samoboru

U nedjelju 13. listopada u samoborskoj grkokatoličkoj župi blagdan Praoca naše vjere Abrahama proslavljen je svečanim liturgijskim slavljem koje je predvodio mitrofor dr. Taras Barševski, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu.

Održan XIX. redovni i VII. izborni nacionalni kapitul OFS-a

U kući susreta Tabor u Samoboru od 11. do 13. listopada održan je XIX. redovni i VII. izborni nacionalni kapitul Franjevačkoga svjetovnog reda (OFS-a). Kapitul je okupio članove Nacionalnoga vijeća OFS-a, delegate iz svih područnih bratstava zajedno s područnim duhovnim asistentom, kao i predstavnike Franjevačke mladeži. U isto vrijeme se u Taboru održavala i Nacionalna skupština FRAMA-e.

Bistrička procesija u Samoboru

Tradicionalno Samoborsko hodočašće u svetište Majke Božje Bistričke zaključeno je 5. kolovoza zahvalnom procesijom ulicama Samobora.

Hodočašće grada Samobora u Mariju Bistricu

Samoborsko hodočašće u Mariju Bistricu započelo je u subotu 3. kolovoza ulaznom procesijom od crkve na otvorenom bl. Alojzija Stepinca do bazilike Blažene Djevice Marije s ophodom oko čudotvornog kipa i oltara Majke Božje Bistričke.

Susret župnih dječjih zborova u Samoboru

Župa sv. Anastazije u Samoboru, predvođena dječjim zborom „Samoborski krijes“, bila je u subotu 25. svibnja, u prijepodnevnim satima, domaćin susreta dječjih župnih zborova.

U Samoboru proslavljeno Abrahamovo

Grkokatolička zajednica u Samoboru proslavila je u nedjelju 14. listopada blagdan Praoca Abrahama. Svečanu liturgiju slavio je neojerej (mladomisnik) o. Zoran Vladušić u zajedništvu s mjesnim župnikom o. Danijelom Vranešićem, župnikom u Stojdragi o. Milanom Vranešićem, župnikom u Zagrebu o. Danijelom Hranilovićem, župnikom u Velikoj Dolini vlč. Janezom Zdešarom, duhovnikom Grkokatoličkog sjemeništa o. Ivicom Radeljakom te đakonom Livijom Marjanom.