Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: samostan

Blagoslovljen kamen temeljac za dogradnju Samostana sv. Klare u Zagrebu

U samostanskoj crkvi Samostana svete Klare Bezgrešnog Srca Marijina u Zagrebu 18. prosinca održano je svečano euharistijsko slavlje koje je slavio mons. Zlatko Koren, kanonik i rektor zagrebačke katedrale, nakon kojega je u nazočnosti svećenika, franjevaca i vjernika blagoslovio gradilište i kamen temeljac za dogradnju Samostana svete Klare.

Samostan u Molvama gradi objekt za cjelodnevni boravaka starijih osoba

Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca u Molvama kreće u izgradnju i opremanje objekta u okviru kojeg će se pružati usluge cjelodnevnog boravka za 18 osoba starijih od 65 godina, a temelje je na Duhovski ponedjeljak 6. lipnja blagoslovio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak.

FELJTON Torinsko platno i Veo iz Manoppella kao dokazi smrti i uskrsnuća Isusa Krista (1/6)

U sklopu ovoga feljtona, koji se sastoji od šest nastavaka, u narednim mjesecima na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Informativne katoličke agencije (IKA) predstavit ćemo zasigurno dvije najpoznatije relikvije u kršćanskom, katoličkom, svijetu - Torinsko platno i Sveto Lice na velu iz Manoppella. Mnogi povijesni izvori, ali i brojna znanstvena istraživanja ovih dviju kršćanskih relikvija, ukazuju da se radi o materijalnim dokazima o postojanju Isusa Krista, odnosno o njegovom uskrsnuću nakon smrti na križu.

Otvoren samostan Družbe sestara Milosrdnog Isusa u Sisku

Kuća života Emanuel, koja djeluje pod okriljem Udruge Betlehem Sisak, postala je novi dom Družbe sestara Milosrdnog Isusa. Dvije časne sestre, Jaira Udovičić i Ivana Perković, prve su stanovnice novoga samostana, izvijestili su u srijedu 3. veljače iz Udruge Betlehem Sisak.

1 2