Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevo

Duhovne vježbe za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije

Postulator kauze za proglašenje svetim bl. Alojzija Stepinca dr. mons. Juraj Batelja predvodi od 17. do 20. veljače u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu duhovne vježbe za svećenike Vrhbosanske nadbiskupije, izvještava nedjelja.ba.

Susret budućih edukatora projekta „Škola volonterizma"

U sklopu projekta „Škola volonterizma" koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II." realizira u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, 15. i 16. veljače u prostorijama NCM-a u Sarajevu upriličen je susret budućih edukatora toga projekta, prenosi nedjelja.ba.

Konferencija o migrantima u Bosni i Hercegovini

Caritas Italije u rujnu zajedno s Caritasom Bosne i Hercegovine organizira ovogodišnju konferenciju u Sarajevu vezano za migracije u i preko Bosne i Hercegovine, te iz Bosne i Hercegovine. Konferencije pod nazivom „MIGRAMED“ svake godine organizira Caritas Italije u nekoj od zemalja Sredozemlja na kojoj sudjeluju predstavnici nacionalnog i više od pedeset nad/biskupijskih Caritasa iz Italije kako i nacionalni i nad/biskupijski Caritasi zemlje domaćina uz druge pozvane goste.

Stepinčevo u Sarajevu

U katedrali Srca Isusova u Sarajevu koncelebriranim misnim slavljem koje je u večernjim satima 10. veljače predvodio vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić, obilježen je spomendan bl. Alojzija Stepinca i 60. obljetnica njegove mučeničke smrti, prenosi nedjelja.ba.

U Sarajevu održana teološka tribina "Između vjere i religioznog aktivizma"

U ponedjeljak, 3. veljače u večernjim satima, na Katoličkom bogoslovnom fakultetu u Sarajevu održana je teološka tribina pod nazivom „Između vjere i religioznog aktivizma”. Gost predavač bio je prof. dr. Josip Jozić, OFM s Franjevačke teologije u Sarajevu, a moderator programa doc. dr. Oliver Jurišić.

Održan 15. Humanitarni koncert i prodajna izložba za djecu u Stadlerovog dječjeg doma „Egipat“ u Sarajevu

U organizaciji sestara Služavki Malog Isusa Sarajevske provincije Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije, 27. studenoga u Svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije i u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu u Sarajevu održan je Humanitarni koncert pod geslom „Stadler, misionar Bosne“ i prodajna izložba pod motom „Darovana ljubav“. Prikupljena sredstva s prodajne izložbe, koju su pripremile zajednice sestara i Prijatelji Malog Isusa iz raznih mjesta, namijenjena su školovanju djece Stadlerova dječjeg doma „Egipat“ u glavnom gradu BiH u kojem se sestre Služavke Malog Isusa sa suradnicima brinu za djecu bez prikladne roditeljske skrbi.

1 2 3 6