Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevo

Predsjednik Caritasa Europa dolazi u posjet Caritasu BiH

Od 3. do 7. ožujka u posjet Caritasu Bosne i Hercegovine dolazi aktualni predsjednik Caritasa Europa dr. mons. Michael Landau s dvočlanom delegacijom Caritasa Austrije i Caritasa nadbiskupije Beč čiji je još uvijek predsjednik, javlja u nedjelju 28. veljače mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja. Visoka delegacija Caritasa Europa boravit će u Bosni i Hercegovini od srijede, 3. ožujka pa do nedjelje, 7. ožujka.

Drugi korizmeni petak u sarajevskoj katedrali

Misu drugog korizmenog petka, 26. veljače u sarajevskoj katedrali Srca Isusova kanonik i profesor na Katoličkom bogoslovnom fakulteta Univerziteta u Sarajevu mons. Pavo Jurišić, objavio je portal Katoličkog tjednika Nedjelja.

Biskup Petar Palić dobio državljanstvo Bosne i Hercegovine

Na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, Vijeće ministara BiH na svojoj je 27. sjednici donijelo odluku kojom se biskupu Petru Paliću dodjeljuje državljanstvo Bosne i Hercegovine, objavio je mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja u četvrtak 18. veljače.

Vrhbosanski nadbiskupi odali priznanje Općoj bolnici u Sarajevu

Vrhbosanski nadbiskup metropolit kardinal Vinko Puljić i nadbiskup koadjutor mons. Tomo Vukšić posjetili su u petak 12. veljače Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ u Sarajevu gdje su se susreli s direktorom i dijelom COVID-tima ove medicinske ustanove, prenosi mrežni portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Proslava Gospe Lurdske i Svjetskog dana bolesnika u Sarajevu

Na spomendan Gospe Lurdske kada je cijela Crkva slavila 29. svjetski dan bolesnika, u četvrtak 11. veljače u samostanskoj crkvi Sv. Vinka Paulskoga u Sarajevu euharistijsko slavlje, u koncelebraciji trojice svećenika, predvodio je umirovljeni vrhbosanski pomoćni biskup Pero Sudar.

Održana sjednica umrežavanja struktura u Vrhbosanskoj nadbiskupiji

U prostorijama Nadbiskupskog ordinarijata vrhbosanskoga u Sarajevu u srijedu 3. veljače pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog kardinala Vinka Puljića održana je sjednica umrežavanja struktura u Vrhbosanskoj nadbiskupiji, prenosi u srijedu 3. veljače portal Katoličkog tjednika - Nedjelja.

Edukacija o psihosocijalnoj podršci u zaštiti djece

Psihologinja Senka Čimpo održala je od 27. do 28. siječnja u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu prvu edukaciju o temi „Značaj i mogućnosti psihosocijalne podrške u zaštiti djece i mladih u doba pandemije i poslije“.

1 2 3 10