Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevo

Dan Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Sarajevu

Katolički bogoslovni fakultet Sveučilišta u Sarajevu proslavio je u ponedjeljak, 18. listopada svoj Dan. Misu u sjemenišnoj crkvi Sv. Ćirila i Metoda predvodio je kardinal Vinko Puljić, a nakon mise upriličen je svečani akademski čin tijekom kojeg je održana promocija novih magistara teologije.

Kardinal Puljić predvodio euharistijsko slavlje na završetku Godine Božje Riječi

Na spomendan crkvenoga naučitelja sv. Jeronima (347.-420.), prevoditelja i tumača Svetoga pisma, 30. rujna euharistijsko slavlje u katedrali Srca Isusova predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i metropolit kardinal Vinko Puljić u zajedništvu s nadbiskupom koadjutorom i apostolskim upraviteljem Vojnog ordinarijata u BiH Tomom Vukšićem te uz koncelebraciju sedmorice svećenika, izvijestila je KTA.

Održan II. međunarodni seminar crkvenih glazbenika u Sarajevu

Na Franjevačkoj teologiji u Sarajevu od 17. do 19. rujna održan je II. međunarodni seminar za voditelje crkvenih zborova, a na seminaru je sudjelovao 21 polaznik iz Bosne i Hercegovine te Hrvatske, objavio je u petak 24. rujna Institut za crkvenu glazbu Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Kardinal Vinko Puljić slavi 76. rođendan

Na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije 8. rujna, nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić slavi svoj 76. rođendan, javlja Katolička tiskovna agencija.

Isusovačka zajednica u Sarajevu proslavila svoga zaštitnika

Župa sv. Ignacija Lojolskog, jedina u Bosni i Hercegovina povjerena isusovcima, proslavila je 31. srpnja svetkovinu nebeskog zaštitnika misnim slavljem koje je predvodio župnik u Novom Travniku vlč. Marko Majstorović, izvijestio je portal Nedjelja.

Propovijed nuncija Pezzuta na misi proslave patrona sjemenišne crkve sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu

Euharistijskim slavlja u sjemenišnoj crkvi sv. Ćirila i Metoda u Sarajevu 5. srpnja proslavljen je patron ove crkve te obilježena 140. obljetnica ponovne uspostave redovite crkvene hijerarhije u Bosni i Hercegovini. Misno slavlje predvodio je nadbiskup metropolit vrhbosanski i predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine kardinal Vinko Puljić, a prigodnu propovijed uputio je apostolski nuncij u BiH mons. Luigi Pezzuto. Propovijed nuncija Pezzuta prenosimo u cijelosti.

1 2 3 11