Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevo

Nadbiskup Vukšić slavio misu u povodu 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskoga

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić je na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio euharistijsko slavlje u povodu 100. obljetnice smrti blaženoga Karla, posljednjeg austrijskog cara i hrvatsko-ugarskog kralja, izvijestila je KTA.

Obilježavanje 30. obljetnice osnutka HVO-a

Povodom obilježavanja 17. godišnjice 1. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice Hrvatskog vijeća obrane u spomen na poginule pripadnike, vojne delegacije Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u srijedu 6. su travnja položile vijence i zapalile svijeće na spomen obilježjima u Sarajevu, Vitezu, Tomislavgradu i Orašju, prenosi portal katoličkog tjednika Nedjelja.

Nadbiskup Gallagher stigao u posjet BiH

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher stigao je u četvrtak 17. ožujka 2022. u popodnevnim satima u sarajevsku zračnu luku, objavila je KTA.

Nadbiskup Vukšić predslavio misu za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini

Dopredsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine mons. Tomo Vukšić, nadbiskup metropolit vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH, u ponedjeljak 7. ožujka 2022. u katedrali Srca Isusova u Sarajevu, u zajedništvu s nadbiskupom metropolitom vrhbosanskim u miru kardinalom Vinkom Puljićem, predvodio je euharistijsko slavlje za žrtve pandemije i za mir u Ukrajini, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

BiH: Misna slavlja u tri katedrale za mir u Ukrajini

Dijecezanski biskupi u Sarajevu, Banjoj Luci i Mostaru predvodit će misna slavlja u svojim katedralama u ponedjeljak, 7. ožujka 2022. u 18 sati i tako se pridružiti inicijativi Vijeća europskih biskupskih konferencija da svakoga korizmenog dana jedna europska biskupska konferencija slavi misu i moli za mir u Ukrajini te za poginule u ratu i preminule od posljedica pandemije koronavirusa.

1 2 3 14