Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sarajevo

Kardinal Puljić stavio palij na ramena mons. Vukšiću

Umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić stavio je palij na ramena svom nasljedniku vrhbosanskom nadbiskupu i apostolskom upravitelju Vojnog ordinarijata u Bosni i Hercegovini Tomi Vukšiću na svetkovinu slavenskih apostola sv. Ćirila i Metoda, 5. srpnja, u njima posvećenoj sjemenišnoj crkvi u Sarajevu, tijekom svečanog misnog slavlja, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Nadbiskup Vukšić slavio misu u povodu 100. obljetnice smrti bl. Karla Austrijskoga

Vrhbosanski nadbiskup metropolit i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić je na Uskrsni ponedjeljak 18. travnja u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio euharistijsko slavlje u povodu 100. obljetnice smrti blaženoga Karla, posljednjeg austrijskog cara i hrvatsko-ugarskog kralja, izvijestila je KTA.

Obilježavanje 30. obljetnice osnutka HVO-a

Povodom obilježavanja 17. godišnjice 1. pješadijskog puka Oružanih snaga Bosne i Hercegovine i 30. godišnjice Hrvatskog vijeća obrane u spomen na poginule pripadnike, vojne delegacije Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u srijedu 6. su travnja položile vijence i zapalile svijeće na spomen obilježjima u Sarajevu, Vitezu, Tomislavgradu i Orašju, prenosi portal katoličkog tjednika Nedjelja.

Nadbiskup Gallagher stigao u posjet BiH

Tajnik za odnose s državama pri Državnom tajništvu svete Stolice nadbiskup Paul Richard Gallagher stigao je u četvrtak 17. ožujka 2022. u popodnevnim satima u sarajevsku zračnu luku, objavila je KTA.

1 2 3 14