Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sazalnica

Sućut vrhbosanskih nadbiskupa premijeru Plenkoviću

„Neka vjera u život vječni obriše suze svih članova obitelji, prijatelja i poznanika, a nada u vječni život i ponovni susret sa svojim dragim pokojnicima svima vama, koji tugujete, neka bude utjeha u trenucima žalosti", stoji u sažalnici vrhbosanskih nadbiskupa predsjedniku Vlade RH.

Sažalnica kardinala Bozanića povodom smrti prof. dr. sc. Marka Petraka

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je gospođi Marti Petrak u ponedjeljak 24. siječnja 2022. godine sažalnicu povodom smrti prof. dr. sc. Marka Petraka, predstojnika Katedre za rimsko pravo Pravnoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Sažalnicu kardinala Bozanića donosimo u cijelosti.

Sažalnica predsjednika HBK u povodu smrti s. Karoline Miljak

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić uputio je regionalnoj poglavarici Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove s. Zdravki Leutar sažalnicu u povodu smrti s. Karoline Miljak koju prenosimo u cijelosti.

Sažalnica đakovačkih biskupa u povodu smrti fra Branimira Koseca

Nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su fra Milanu Krišti, provincijalnom ministru Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda sažalnicu povodom smrti fra Branimira Koseca, koji je preminuo 3. prosinca u Općoj bolnici u Varaždinu u 87. godini života, 62. redovništva i 58. svećeništva. Tekst sažalnice prenosimo u cijelosti:

Sažalnica zagrebačkog nadbiskupa kardinala Josipa Bozanića u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić uputio je zamjenici gradonačelnika Grada Zagreba i obnašateljici dužnosti gradonačelnika dr. sc. Jeleni Pavičić Vukičević, u ponedjeljak 1. ožujka 2021. godine sažalnicu u povodu smrti gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Sažalnica kardinala Bozanića pročitana je i na sprovodnim obredima za preminulog gradonačelnika Bandića koje je na Mirogoju u srijedu 3. ožujka predslavio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski. Sažalnicu donosimo u cijelosti.

Sažalnica u povodu smrti mons. Mile Bogovića

Đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić, nadbiskup u miru Marin Srakić te pomoćni biskup Ivan Ćurić uputili su gospićko-senjskom biskupu Zdenku Križiću sažalnicu u povodu smrti prvoga biskupa Gospićko-senjske biskupije Mile Bogovića.

Biskup Škvorčević uputio sažalnicu roditeljima dvojice poginulih mladića

U četvrtak 31. listopada navečer poginula su dvojica mladića iz Župe Nova Kapela a druga dvojica su nastradala, od kojih je jedan u teškom stanju i bori se za život. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je roditeljima poginulih mladića sažalnicu koju je na sprovodu, 3. studenog pročitao župnik Goran Mitrović.