Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sazalnica

Sažalnica biskupa Škvorčevića obitelji stradale pirotehničarke

Tijekom razminiranja u Lici, u četvrtak 23. veljače 2023. poginula je pirotehničarka Josipa Bošković, rodom iz župe Kaptol. Požeški biskup Antun Škvorčević uputio je majci Zdravki, ocu Ivanu, sestri Valentini i bratu Tomislavu sažalnicu koju prenosimo u cijelosti.

Biskup Palić uputio sažalnicu generalnom konzulu Republike Turske

Mostarsko-duvanjski biskup i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski Petar Palić uputio je u utorak 7. veljače generalnom konzulu Republike Turske u Mostaru Yaşaru Ergünu sažalnicu u povodu razornog potresa koji je pogodio Tursku i Siriju, objavljeno je na službenoj stranici hercegovačkih biskupija. Sažalnicu prenosimo u cijelosti.

Sažalnica predsjednika HBK u povodu smrti biskupa Slavka Večerina

Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) Želimir Puljić uputio je sažalnicu dijecezanskom upravitelju Subotičke biskupije mons. Ferencu Fazekasu u povodu smrti mons. Slavka Večerina. U ime nadbiskupa Puljića i u ime HBK na sprovodu će sudjelovati đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Đuro Hranić.

Nadbiskup Vukšić uputio sažalnicu Subotičkoj biskupiji

Predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH Tomo Vukšić uputio je Subotičkoj biskupiji u subotu 27. kolovoza 2022. sažalnicu u povodu smrti biskupa Slavka Večerina.

Sjećanje nadbiskupa Puljića na Viktora Žmegača

U povodu smrti istaknutog hrvatskog akademika Viktora Žmegača koji je preminuo u srijedu 20. srpnja u 94. godini života, predsjednik HBK zadarski nadbiskup Želimir Puljić u razgovoru za IKA-u prisjetio se svoga poznanstva sa Žmegačem te njegovoj obitelji i prijateljima uputio izraze kršćanske sućuti i duhovne blizine.  

1 2