Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sekularizacija

Predsjednik Zaklade "Pomoć Crkvi u nevolji" o stanju kršćana u svijetu

Izvršni predsjednik Zaklade papinskog prava "Pomoć Crkvi u nevolji" (Kirche in Not/Aid to Church in need) Thomas Heine-Geldern upozorio je u intervjuu za austrijski list "Kurier" od 23. prosinca na "uznapredovalu sekularizaciju", opisavši ju riječima pape Franje kao "prijateljski progon" kršćana.

Katolička Crkva u Kanadi

U povodu apostolskog putovanja pape Franje u Kanadu donosimo povijesni pregled djelovanja Crkve u toj sjevernoameričkoj zemlji te aktualne podatke objavljene 22. srpnja 2022. na stranici Vatican News.

Mons. Huzjak: "Ako izgubimo zajednički temelj, u opasnosti smo postati žrtve različitih manipulacija!"

O sekularizaciji Božića i njezinim uzrocima u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija, u utorak 21. prosinca, govorili su predstavnik Hrvatske biskupske konferencije pri Vijeću biskupskih konferencija zemalja Europske unije i Vijeća europskih biskupskih konferencija bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler.

Papa: Danas je vrijeme za izlijevanje milosti na svijet

Papa Franjo slavio je u nedjelju 23. svibnja misu u Bazilici svetog Petra na svetkovinu Duhova, kojom se slavi silazak Duha Svetoga na Mariju i apostole u Dvorani Posljednje Večere, objavio je Vatican News. Njegovim dolaskom sve se mijenja za njih i Duh nastavlja govoriti Crkvi, odnoseći svaki strah i potičući je na jedinstvo, rekao je u homiliji.

1 2