Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sestre-sluzavke-malog-isusa

Nova Provincijska uprava sestara Služavki Malog Isusa

Na XVII. redovitom Provincijskom kapitulu sestara Služavki Malog Isusa Splitske Provincije sv. Josipa sa sjedištem u Splitu, koji se održava se od 1. do 6. srpnja 2022. u Duhovnom centru Djeteta Isusa u Livnu, izabrana je nova Provincijska uprava.

Seminar za sestre Služavke Malog Isusa

U „Kući Navještenja“ u Gromiljaku od 18. do 20. veljače održan je online seminar za sestre Služavke Maloga Isusa s temom „Uvod u meditaciju“, objavljeno je na mrežnoj stranici Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Nadbiskup Barišić na proslavi svetkovine sv. Josipa u Samostanu sv. Ane u splitskom Varošu

Svoga nebeskoga zaštitnika sv. Josipa, ujedno imendan svoga utemeljitelja sluge Božjega Josipa Stadlera, Služavke Maloga Isusa splitske provincije sv. Josipa svečano su proslavile u petak 19. ožujka. Misno slavlje u Samostanu sv. Ane u splitskom Varošu, gdje je sjedište splitske provincije, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić u koncelebraciji s don Nikolom Šakićem.

VIDEO Časne sestre iz Hrvatske, Australije i s Haitija predmoliteljice 24. istovremene krunica "Hrvata svega svijeta"

U subotu 16. siječnja molila se 24. po redu istovremena krunica "Hrvata svega svijeta". Ovu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i na Banovini, kao i na nakanu da se u svijetu zastavi pandemije koronavirusa.