Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: shkm

U Gospiću će se 4. svibnja 2024. održati 12. Susret hrvatske katoličke mladeži

U prostorijama Biskupskog ordinarijata u Gospiću u srijedu 1. veljače pod predsjedanjem gospićko-senjskog biskupa Zdenka Križića održan je treći sastanak Odbora za organizaciju Susreta hrvatske katoličke mladeži u Gospićko-senjskoj biskupiji koji će se pod geslom „Raduj se za svoje mladosti!“ (usp. Prop 11, 9) održati u Gospiću u subotu 4. svibnja 2024. godine.

Održan sastanak Odbora HBK za mlade

Sastanak Odbora za mlade HBK-a održan je u četvrtak, 26. siječnja 2023., pod predsjedanjem šibenskog biskupa Tomislava Rogića u sjedištu Hrvatske biskupske konferencije u Zagrebu.

Sastanak Odbora HBK za mlade

Sastanak Odbora za mlade Hrvatske biskupske konferencije održan je u utorak, 25. listopada pod predsjedanjem predsjednika Odbora šibenskog biskupa Tomislava Rogića, priopćio je Tiskovni ured HBK.

Biskup Križić domaćin SHKM 2024.

Kao domaćin idućega Susreta hrvatske katoličke mladeži gospićko-senjski biskup Zdenko Križić za Hratski katolički radio najavio je da bi se 12. SHKM mogao održati krajem travnja ili početkom svibnja 2024. godine.

Izjava biskupa Tomislava Rogića nakon mise susreta mladih u Bjelovaru

Predsjednik Odbora Hrvatske biskupske konferencije za mlade šibenski biskup Tomislav Rogić u izjavi za Hrvatski katolički radio nakon Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, u subotu 17. rujna 2022. je istaknuo: "To je jedno novo svjedočanstvo vjere za koje se nadam da će ljudi koji su mu svjedočili potaknuti na razmišljanje."

Pismo pape Franje sudionicima 11. Susreta hrvatske katoličke mladeži

Na početku misnoga slavlja Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru u subotu, 17. rujna apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj Giorgio Lingua pročitao je pismo koje je sudionicima susreta uputio papa Franjo u kojem Sveti Otac pozdravlja sve sudionike Susreta, "a posebno mlade iz svih krajeva Hrvatske, BiH i drugih dijelova svijeta a koji su se okupili u Bjelovaru kako bi zajedno slavili Gospodina".

U Bjelovaru se održava svečana misa Susreta hrvatske katoličke mladeži

Svečanim misnim slavljem Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru predsjeda bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak u koncelebraciji apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj nadbiskupa Giorgia Lingue, kardinala Josipa Bozanića, predsjednika Hrvatske biskupske konferencije zadarskog nadbiskupa Želimira Puljića i 20-ak hrvatskih (nad)biskupa.

Euharistijsko slavlje vrhunac SHKM-a u Bjelovaru

Vrhunac Susreta hrvatske katoličke mladeži u Bjelovaru, koji se održao u subotu 17. rujna, bilo je euharistijsko slavlje koje je predslavio bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak. Sljedeći domaćin SHKM-a je Gospićko-senjska biskupija.

Biskup Huzjak: Cilj susreta mladih je nada

Domaćin Susreta hrvatske katoličke mladeži koji se pod geslom „Gore srca“ održava u subotu 17. rujna u Bjelovaru, bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak istaknuo je zajedništvo mladih oko oltara kao svjedočanstvo i ljepotu.

Mladi iz Njemačke na putu prema Bjelovaru molili na Stepinčevom grobu

Mladi iz Hrvatske katoličke zajednice bl. Jakova Zadranina iz Göppingena i Hrvatske katoličke zajednice sv. Leopolda Bogdana Mandića iz Geislingena sa svojim župnikom fra Ivicom Jurišićem te mladi iz Hrvatske katoličke misije Karlsruhe pod vodstvom pastoralnog suradnika Darka Rupčića na putu prema Bjelovaru na Susret hrvatske katoličke mladeži u petak 16. rujna pohodili su zagrebačku katedralu.

1 2 3 4