Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sikstinska-kapela

U Vatikanu u tijeku kazneni postupak protiv tri osobe glede upravljanja fondovima Zbora

U sudnici suda Države Vatikanskog Grada u srijedu 24. svibnja održano je prvo ročište u kaznenom postupku (protokol 30/18) protiv mons. Massima Palombelle, Michelangela Nardelle i Simone Rossi, supruge drugooptuženog, za upravljanje fondovima Papinske Sikstinske kapele, dok su obnašali dužnost ravnatelja i financijskog direktora Zbora, izvijestio je Vatican News.

Papa Franjo krstio 16-ero djece u Sikstinskoj kapeli

Sveti Otac Franjo podijelio je sakrament krštenja šesnaestero djece – devet djevojčica i sedam dječaka na jutarnjoj misi na blagdan Krštenja Gospodinova 9. siječnja u Sikstinskoj kapeli, izvijestila je hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papa ove godine neće krstiti djecu u Sikstinskoj kapeli

Ove godine na svetkovinu Krštenja Gospodinova, 10. siječnja, papa Franjo zbog epidemioloških mjera neće predvoditi misu u Sikstinskoj kapeli u Vatikanu i tradicionalno podijeliti sakrament krštenja djeci iz obitelji vatikanskih zaposlenika, prenosi Vatican News.

Vatikanski muzeji pred ponovnim otvaranjem

Glavni tajnik guvernata Države Vatikanskog Grada biskup Fernando Vérgez Alzaga najavio je ponovno otvaranje muzeja u Vatikanu, prenosi Vatican News u subotu 9. svibnja.

Papa krstio u Sikstinskoj kapeli 32 djece

Na blagdan Krštenja Gospodinova u nedjelju 12. siječnja papa Franjo je u Sikstinskoj kapeli krstio 32 djece, uglavnom vatikanskih zaposlenika i diplomata akreditiranih pri Svetoj Stolici.

Krštenja u Sikstinskoj kapeli

Papa Franjo krstit će 27 djece u Sikstinskoj kapeli u nedjelju 13. siječnja, na blagdan Krštenja Gospodinova u rijeci Jordanu.

Papa Franjo krstio 28 djece

Zatražili ste za svoju djecu vjeru; vjeru koja će im se dati u krštenju. Vjera hoće reći život vjere, jer vjeru treba živjeti. Hoditi putem vjere i dati svjedočanstvo vjere, rekao je Papa roditeljima