Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinoda-o-sinodalnosti

Sinodalna Crkva u poslanju – Žene u životu i poslanju Crkve

U nastavku donosimo prijevod 9. poglavlja (od ukupno 20) naslovljenog „Žene u životu i poslanju Crkve“ iz Sažetog izvješća XVI. redovne opće skupštine Sinode koja je svoje prvo zasjedanje imala od 4. do 29. listopada 2023. u Vatikanu.

Homilija biskupa Šaška na misi za Sinodu i žrtve ratova u Ukrajini i Svetoj zemlji

Donosimo u cijelosti uvod i homiliju zagrebačkog pomoćnog biskupa Ivana Šaška upućene u euharistijskome slavlju blagdana Katedre sv. Petra apostola 22. veljače 2024. prigodom molitve Crkve u Europi na zajedničke nakane: za Sinodu o sinodalnosti i za žrtve ratova u Ukrajini i Svetoj Zemlji (poticaj Vijeća europskih biskupskih konferencija, CCEE).

Nadbiskup Vukšić slavio misu za Sinodu i za mir u Ukrajini i Svetoj zemlji

U okviru lanca korizmenih euharistijskih slavlja europskih biskupskih konferencija na nakanu „za sadašnju Sinodu i za žrtve ratova koji bjesne u Ukrajini i Svetoj zemlji“, misu u ponedjeljak, 19. veljače u katedrali Srca Isusova u Sarajevu predvodio je predsjednik Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić, izvijestila je KTA.

Ususret drugom zasjedanju Sinode o sinodalnosti osnivaju se radne skupine

Papa Franjo je u subotu 17. veljače 2024. objavio Kirograf o suradnji između dikasterija Rimske kurije i Generalnog tajništva Biskupske sinode, kojim se utvrđuje osnivanje radnih skupina za proučavanje nekih tema koje su bile aktualne na prvom zasjedanju 16. Opće redovne skupštine Biskupske sinode, prenosi Vatican News.

1 2 3 8