Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinoda

Kardinal Grech: U Indiji sam susreo „živu Crkvu“, hindusi i muslimani također uključeni u Sinodu

Kardinal Mario Grech, glavni tajnik Sinode, u razgovoru za Vatican News kaže da se vratio „obogaćen“ sa svog nedavnog putovanja u Indiju od 6. do 9. studenog, gdje se susreo s tamošnjom biskupskom konferencijom okupljenom na 35. plenarnom zasjedanju u Bangaloreu i s mjesnim zajednicama, uključujući i muslimane koji su ga primili u džamiji Masjid, izvještava Vatican News.

Papa najavio da će se opća Sinoda o sinodalnosti održati u dva dijela

Na kraju nedjeljnog Angelusa 16. listopada papa Franjo najavio je da će se predstojeća 16. redovita opća skupština Biskupske sinode održati u dva dijela, odnosno bit će podijeljena u dvije sesije, u razmaku od godinu dana: prva od 4. do 29. listopada 2023., druga u listopadu 2024., objavilo je Generalno tajništvo Sinode.

Održan Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 6. listopada u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Sinodski hod mjesne Crkve – Iskustvo Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije“ održao je tajnik sinode dr. sc. Denis Barić, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Kardinal Hollerich: Crkva nije parlament, ali nije ni monarhija

Kardinal Hollerich, predsjednik Vijeća biskupskih konferencija Europske unije (COMECE), proteklih je dana sudjelovao na sastanku Sinode u Frascatiju gdje je oko 50 stručnjaka iz cijeloga svijeta razradilo Dokument za kontinentalnu fazu Sinode o sinodalnosti. O sinodskome hodu govorio je za Vatican News.

Sinoda ulazi u kontinentalnu fazu

Dok Sinoda o sinodalnosti ulazi u novu fazu, Vatican News nudi prvi u nizu videozapisa o tome kako se priprema kontinentalna faza, nakon pristizanja dokumenata s biskupijske i nacionalne razine.

1 2 3 8