Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinoda

Snaga praštanja u Amazoniji

Sposobnost praštanja pomogla je amazonskim narodima riješiti neke probleme i nadvladati brojne sukobe. Bili smo svjedoci tih promjena, rekao je na brifingu za novinare 14. listopada biskup José Ángel Divassón Cilveti, bivši apostolski vikar Puerto Ayacucha u Venezueli.

Brifing o Sinodi: Potrebno osnivanje amazonskih sjemeništa

Na šestom brifingu za novinare o sinodi posvećenoj Amazoniji istaknuta je želja za ustanovljenjem amazonskih sjemeništa, te nada da će Papa odobriti đakonat žena. Osim toga, bilo je govora o uvođenju "ekoloških grijeha" i o cjelovitoj ekologiji, objavio je Vatican News.

Brifing o Sinodi: Crkva među domorocima uspostavlja služitelje riječi

Na konferenciji za novinare posvećenoj posebnoj skupštini Biskupske sinode za panamazonsko područje u četvrtak 10. listopada u Vatikanu govorili su biskup Wilmar Santin, koji vodi dijecezu Itaituba u Brazilu, biskup Medardo de Jesùs Henao Del Rio, apostolski vikar Mitùa u Kolumbiji, s. Gloria Liiana Franco Echeverri, predsjednica Konfederacije latinsko-američkih redovnika, te na kraju pročelnik Dikasterija za komunikaciju, Paolo Ruffini i tajnik Povjerenstva sinode za informiranje o. Giacomo Costa, DI, javlja Vatican News.

Objavljen popis sudionika na Sinodi o Amazoniji

U Vatikanu će se od 6. do 27. listopada održavati posebna opća skupština Biskupske sinode posvećena Panamazonskom području, o temi "Novi putovi za Crkvu i za cjelovitu ekologiju".

Papa imenovao predsjedništvo sinode o Amazoniji

Papa Franjo imenovao je trojicu predsjednika posebne skupštine Biskupske sinode za panamazonsko područje koja će se u listopadu održati u Vatikanu o temi „Amazonija – novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju“.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 2. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Završni dokument biskupske sinode i Papina apostolska pobudnica o mladima“ održao je sveučilišni kapelan Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Odilon-Gibenoukpoa Singboa.

Objavljen termin održavanja Sinode o Amazoniji

Tiskovni ured Svete Stolice objavio je da će se posebna skupština Biskupske sinode za panamazonsku regiju pod geslom „Amazonija – novi putevi za Crkvu i cjelovitu ekologiju" održati od 6. do 27. listopada u Vatikanu.

1 2 3