Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinoda

Sličice s motivima i citatima vezanim uz Sinodu

Od Božića su u svim župama Dubrovačke biskupije dostupne i sličice s motivima i citatima iz Pripremnog dokumenta Sinode „Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje“.

Papa: Naučimo se od mudraca željeti, tražiti i klanjati se Bogu

Papa je na svetkovinu Bogojavljenja, 6. siječnja slavio misu u vatikanskoj bazilici pozvavši vjernike da izdignu svoj pogled prema Nebu i osnaže u sebi želju za Bogom. „Nismo li predugo zakočeni, zaustavljeni unutar jedne konvencionalne, izvanjske, formalne religije koja više ne grije srce i ne mijenja život? Bude li naše riječi i naši vjerski obredi u srcima ljudi želju da krenu ususret Bogu ili su „mrtvi jezik“, koji govori samo o sebi i samome sebi?“, zapitao se Papa u homiliji.

Održan sastanak Vijeća kardinalâ

Od 13. do 15. prosinca u Domu Svete Marte u Vatikanu održan je sastanak Vijeća kardinalâ, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice u četvrtak, 16. prosinca.

Održana sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine

Pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita zagrebačkoga kardinala Josipa Bozanića u Biskupskom ordinarijatu u Bjelovaru, u četvrtak 25. studenoga održana je pedeseta sjednica biskupâ Zagrebačke crkvene pokrajine.

Doc. dr. Denis Barić za Kanu: Sinoda je proces koji ne živi odvojeno od ostatka vjernika

Za novi broj Kane glavna urednica Maja Petranović razgovarala je s tajnikom Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, prebendarom Prvostolne crkve zagrebačke, doc. dr. sc. Denisom Barićem koji se vrlo detaljno osvrnuo na aktualnu temu, govoreći što je to sinoda, kako funkcionira, što papa Franjo želi potaknuti, kamo sinodalnost može odvesti Crkvu i koliko će biti prihvaćena u nas u kontekstu promjene mentaliteta na koji smo pozvani.

Na sinodskom putu zajamčiti ekumensku dimenziju

U zajedničkom pismu biskupima odgovornima za ekumenizam pri pojedinim biskupskim konferencijama, glavni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i predsjednik Papinskog vijeća za promicanje jedinstva kršćana kardinal Kurt Koch pozivaju na uključivanje kršćanskih zajednica u proces koji će dovesti do generalne sinode 2023., prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

VIDEO Predstavljene teme zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije

Povodom završetka 63. plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija u četvrtak 21. listopada radove zasjedanja predstavili su predsjednik Hrvatske biskupske konferencije zadarski nadbiskup Želimir Puljić i generalni tajnik Hrvatske biskupske konferencije doc. dr. Krunoslav Novak.

1 2 3 6