Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinoda

Papa uputio poruku mladima povodom pete obljetnice objavljivanja pobudnice "Christus vivit"

Papa Franjo je uputio Poruku mladima iz cijeloga svijeta povodom pete godišnjice objavljivanja posinodske apostolske pobudnice "Christus vivit". Krist je živ i ljubi vas beskrajnom ljubavlju. On je dao svoj život za vas i u svojoj ljubavi prema vama ne čeka da budete savršeni. Primili ste veliko poslanje: pred svima svjedočiti radost koja se rađa iz prijateljstva s Kristom, piše Papa.

Dotajnica Sinode: Sinoda ženama daje jači glas  

Sestra Nathalie Becquart iz organizacijskog tima svjetske Sinode istaknula je važnost trenutačnog sinodskog formata za žene – „Sinoda o sinodalnosti je proces kojim se ženama daje jači glas“, rekla je dotajnica Glavnog tajništva Sinode na događaju u Rimu u srijedu 6. ožujka 2024., prenijela je KNA.  

"Župnici za Sinodu"

Susret u organizaciji Generalnog tajništva Sinode i Dikasterija za kler, zajedno s Dikasterijima za evangelizaciju i Istočnim Crkvama održat će se u Rimu od 28. travnja do 2. svibnja ove godine. Predviđeno je da će na ovom susretu sudjelovati više od 300 župnika iz cijeloga svijeta. Susretom se želi osluškivati ​​i unaprijediti iskustvo prezbitera u mjesnim Crkvama i ponuditi mogućnost da se iskusi dinamika sinodalnog hoda na sveopćoj razini. Sudionike biraju biskupske konferencije i Istočne Katoličke Crkve, prenosi Vatican News.

Nuncij Pierre: Američki biskupi trebaju napustiti svoje „zone udobnosti“

„Bitna za evangelizaciju je vizija sinodalne Crkve u kojoj svi pripadaju i slušaju jedni druge“, rekao je apostolski nuncij u Sjedinjenim Američkim Državama, kardinal Christophe Pierre u uvodnom govoru na godišnjem jesenskom općem susretu američkih biskupa, koji se održava od ponedjeljka, 13. studenog do četvrtka, 16. studenoga 2023. u Baltimoreu, izvijestio je katholisch.de.

Papin Angelus u nedjelju 8. listopada

Papa Franjo je u nedjelju, 8. listopada s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Papa: Vratimo Duha Svetoga u središte Crkve

Bez Duha Svetoga Crkva je inertna, vjera tek puka doktrina, moral samo dužnost, pastoral samo posao. S Duhom Svetim vjera je život, ljubav nas Gospodinova osvaja i nada se ponovno rađa. Vratimo Duha Svetoga u središte Crkve, jer u protivnom naše srce neće gorjeti ljubavlju prema Isusu, nego prema nama samima, istaknuo je papa Franjo u homiliji na svetkovinu Duhova u nedjelju, 28. svibnja na svečanom misnom slavlju u Bazilici sv. Petra u Rimu.

1 2 3 10