Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sinodalnost

Dr. Tanjić na tribini “Sinodalno lice Crkve“

Tribina “Sinodalno lice Crkve” održana je u utorak, 29. ožujka u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku. Na tribini je govorio dr. sc. Željko Tanjić, rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Zagrebu, a na tribini je nazočio i dubrovački biskup mons. Roko Glasnović.

Pismo svećenicima o sinodskom hodu

Generalni tajnik Biskupske sinode kardinal Mario Grech i prefekt Kongregacije za kler Lazzaro You Heung Sik uputili su na blagdan sv. Josipa 19. ožujka pismo svećenicima o sinodskom hodu. Pismo voditelja dvaju dikasterija prenosimo u cijelosti.

Generalno zasjedanje CIM-a u Luxembourgu

Međunarodni Savez za pastoral ministranata (Coetus internationalis ministrantium - CIM) održao je generalno zasjedanje, od 7. do 10. ožujka ove godine u Luxembourgu. Sjednica je organizirana kombiniranim putem: jedan dio članova je sudjelovao uživo a jedan dio online.

Vidonje: Blagoslov postaja križnog puta

U župi Srca Isusova i Marijina u Vidonjama na prvi korizmeni petak, 4. ožujka, blagoslovljene su postaje novog križnog puta. Blagoslov, pobožnost križnog puta te misno slavlje predvodio je domaći sin, splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Dan posvećenog života proslavljen na Jordanovcu

Svečanim euharistijskim slavljem u crkvi Bezgrešnog Srca Marijina na Jordanovcu u Zagrebu na blagdan Prikazanja Gospodinova, 2. veljače proslavljen je Dan posvećenog života za Zagrebačku nadbiskupiju.

1 2 3 4