Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: siroki-brijeg

Uočnica 79. obljetnice pobijenih hercegovačkih franjevaca

U samostanskoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije na Širokom Brijegu nastavljen je u utorak 6. veljače molitveni program „Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“ u prigodi uočnice 79. obljetnice njihova ubojstva, objavljeno je na mrežnoj stranici Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Nastavljeni Dani pobijenih hercegovačkih franjevaca

Program obilježavanja Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca u Širokom Brijegu nastavljeno je 4. veljače Hodnjom sjećanja, izvijestila je Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“.

Široki Brijeg: Održan 15. simpozij „Stopama pobijenih“

Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“, na čelu s fra Miljenkom Stojićem, organizirala je 15. godinu zaredom simpozij „Stopama pobijenih“, u nedjelju 22. listopada 2023. na Širokom Brijegu.

Otvoren natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci“

Želeći njegovati spomen na 66 hercegovačkih franjevaca, koje su kao nevine pobili jugokomunisti, Vicepostulatura postupka mučeništva „Fra Leo Petrović i 65 subraće“ na čelu s fra Miljenkom Stojićem, raspisala je 19. rujna Natječaj na temu „Pobijeni hercegovački franjevci tijekom i u poraću Drugoga svjetskog rata“ za uratke iz književnosti, glazbe, likovne kulture, povijesti, računalstva, umjetničke fotografije, videoprodukcije.

Obilježena 77. obljetnica ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca

U povodu 77. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca svečanu misu zadušnicu u ponedjeljak 7. veljače predvodio je provincijal Hercegovačke franjevačke provincije dr. fra Miljenko Šteko uz sumisništvo vicepostulatora fra Miljenka Stojića, gvardijana fra Ivana Marića i 40-ak drugih hercegovačkih franjevaca.

1 2 3