Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: siroki-brijeg

Ukop fra Berislava Kutle

Pogreb člana Hercegovačke franjevačke provincije fra Berislava Kutle bio je u utorak 27. travnja u Širokom Brijegu, izvijestili su iz Provincije.

Uočnica 76. obljetnice ubojstva hercegovačkih franjevaca

U samostanskoj crkvi Uznesenja BDM na Širokom Brijegu u subotu 6. veljače nastavljen je molitveni program u prigodi 76. obljetnice jugokomunističkog ubojstva hercegovačkih franjevaca. Nakon molitve krunice misu zadušnicu predvodio je zlatomisnik fra Dane Karačić.

Druga večer „Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“

Molitveni program drugoga dana obilježavanja „Dana pobijenih hercegovačkih franjevaca“ 5. veljače na Širokom Brijegu započeo je molitvom krunice i razmatranjem koju je predvodio fra Augustin Čordaš s Franjevačkom mladeži, a potom je misu zadušnicu slavio zlatomisnik fra Vitomir Musa.

Preminuo fra Vendelin Karačić

Nakon kraće bolesti u četvrtak 29. listopada u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je fra Vendelin Karačić, u 78. godini života, 61. godini redovništva i  55. godini svećeništva.

„X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca"

U povodu 75. obljetnice jugokomunističkog ubojstva 66 hercegovačkih franjevaca, u samostanskoj crkvi na Širokom Brijegu od 1. do 7. veljače održani su „X. dani pobijenih hercegovačkih franjevaca".

1 2