Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Sisak: Dodijeljena odlikovanja sv. Kvirina

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i sisačke Župe sv. Kvirina počela je u četvrtak 25. svibnja 2023. svečanom misom koju je u bazilici sv. Kvirina predslavio sisački biskup Vlado Košić, koji je tom prigodom uručio odlikovanja sv. Kvirina.

Momčad iz Stoca pobijedila na završnici KMNL-a

Momčad Župe sv. Ilije proroka iz Stoca (Trebinjsko-mrkanska biskupija) pobijedila je na 17. Nacionalnoj završnici Katoličke malonogometne lige (KMNL), koja je od 19. do 21. svibnja 2023. održana u Sisku, Pisarovini, Popovači, Petrinji i Kutini.

Pokopan prof. Božidar Škofač

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u utorak, 21. ožujka na mjesnom groblju u Letovaniću sprovodne obrede, a zatim u bogoslužnom prostoru u Žažini misu zadušnicu za pokojnog prof. Božidara Škofača, slikara, zauzetog vjernika i čuvara tradicijske baštine.

U Sisku održano županijsko natjecanje iz Vjeronauka

OŠ „Antun Kasinc“ iz Lasinje i Srednja škola Tina Ujevića iz Kutine pobjednici su biskupijskog, tj. županijskog natjecanja iz Vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održanog u četvrtak 16. ožujka u Osnovnoj školi braće Ribar u Sisku.

1 2 3 30