Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Sisačka biskupija proslavila blagdan nebeskog zaštitnika sv. Kvirina

Blagdan sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije, Grada Siska i istoimene sisačke župe, svečano je proslavljen u četvrtak, 4. lipnja, misnim slavljem ispred bazilike Sv. Kvirina koje je predvodio mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić u zajedništvu s domaćim biskupom Vladom Košićem, bjelovarsko-križevačkim biskupom Vjekoslavom Huzjakom, zagrebačkim pomoćnim biskupima Mijom Gorskim i Ivanom Šaškom, umirovljenim varaždinskim biskupom Josipom Mrzljakom, rektorom bazilike mons. Zdravkom Novakom i šezdesetak svećenika.

Biskup Vlado Košić krstio peto dijete u obitelji Jezerčić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. svibnja, u župnoj crkvi sv. Ilije u Donjim Kukuruzarima misno slavlje i tom prigodom krstio Danijela, peto dijete u obitelji Nade i Berislava Jezerčić. U koncelebraciji su bili domaći župnik fra Stjepan Jambrošić i župni vikar fra Leopold Palić.

U Sisku održana sjednica Biskupijskog vijeća

Sjednica Biskupijskog vijeća pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića održana je u četvrtak, 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. Među ostalim temama razmotreno je stanje nastalo zbog pandemije koronavirusa te zaključeno da se Crkva, koja surađuje s kriznim Stožerom civilne zaštite RH, raduje ublažavanju mjera koje su iznesene na sjednici Vlade RH. Tu je rečeno da se vjerska okupljanja mogu organizirati od 2. svibnja.

Biskup Košić u Osekovu blagoslovio „bijeli križ istine“

Ispred crkve sv. Ane u Osekovu u nedjelju 15. ožujka sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je „bijeli križ istine“ u spomen na ubijene u Drugom svjetskom ratu na tome području, javili su iz Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 5