Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Biskup Košić u Osekovu blagoslovio „bijeli križ istine“

Ispred crkve sv. Ane u Osekovu u nedjelju 15. ožujka sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je „bijeli križ istine“ u spomen na ubijene u Drugom svjetskom ratu na tome području, javili su iz Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Sisačkoj biskupiji vraćen dio crkvenih knjiga

Republika Hrvatska vratila je Sisačkoj biskupiji dio crkvenih matičnih knjiga oduzetih nakon Drugog svjetskog rata. U prostorima Sisačko-moslavačke županije, u srijedu 11. ožujka, zapisnik o primopredaji potpisao je sisački biskup Vlado Košić, a nazočili su i generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, župan sisačko-moslavački Ivo Žinić sa zamjenicima te Silvija Desić Basarić, priv. pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Sisačko-moslavačke županije. Ovim činom Biskupiji je Ured državne uprave županije vratio 103 matične knjige krštenih, umrlih i vjenčanih.

Vjeronaučno natjecanje učenika s područja Sisačke biskupije

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u ponedjeljak 2. ožujka u Biskupijskom ordinarijatu i Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, druga je ekipa OŠ „Braća Ribar“ iz Siska, a treća OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Petrinja, druga je ekipa SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, a treća ekipa Gimnazije Sisak.

Preminuo vlč. Mato Mihaljević

Vlč. Mato Mihaljević, svećenik Sisačke biskupije, preminuo je nakon duge i teške bolesti u petak 31. siječnja u 64. godini života i 32. godini svećeništva.

Proslavljena 10. obljetnica ponovne uspostave Sisačke biskupije

Obilježavanje 10. obljetnice ponovne uspostave Sisačke biskupije održano je u subotu 7. prosinca u katedrali Uzvišenja Sv. Križa u Sisku. Svečanu misu zahvalnicu predvodio je sisački biskup Vlado Košić, a tijekom slavlja red đakonata primili su kandidati Igor Borić iz župe Križ i Tomislav Vojvodić iz župe Loborika.

Susret ministranata Sisačke biskupije u Lasinji

U župi sv. Antuna Padovanskog i BDM Kraljice mučenika u Lasinji, 30. studenog i 1. prosinca, održan je susret ministranata Sisačke biskupije od 7. razreda osnovne škola do 2. razreda srednje škole.

Svećenici Sisačke biskupije na duhovnim vježbama u Topuskom

Duhovne vježbe za svećenike Sisačke biskupije održane su od 19. do 21. studenoga u Lječilištu Topusko, a vodio ih je fra Tomislav Jurić, župnik iz Gvozda i član Franjevačke provincije Bosne Srebrene. Sudjelovalo je 14 prezbitera, predvođenih sisačkim biskupom Vladom Košićem.

1 2 3 4