Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Biskup Košić zaredio četvoricu novih svećenika

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u subotu, 18. lipnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku svečano misno slavlje tijekom kojeg su za svećenike zaređeni kandidati Josip Bulat iz Župe sv. Josipa Radnika u Sisku, Darijo Stanković iz Župe sv. Mihaela arkanđela u Gradcu na moru, Marin Mlađenović iz Župe sv. Ivana Krstitelja u Lekeniku i Kristijan Pezić iz Župe bl. Alojzija Stepinca u Kutinskoj Slatini.

Započeo 4. Mladifest Hrvatska

U organizaciji Marijine legije iz Petrinje, u suradnji sa Sisačkom biskupijom u petak 17. lipnja u Voloderu je počeo četvrti po redu Mladifest u Hrvatskoj, izvijestio je biskupijski Ured za odnose s javnošću.

Mons. Ivica Mađer novi generalni vikar Sisačke biskupije

Novi generalni vikar Sisačke biskupije mons. Ivica Mađer službeno je u srijedu 15. lipnja u nazočnosti biskupa Vlade Košića, ekonoma mons. Zdrava Novaka i kancelara mr. sc. vlč. Janka Lulića, preuzeo službu od dosadašnjeg generalnog vikara mons. Marka Cvitkušića kojem je istekao petogodišnji mandat, izvijestila je Sisačka biskupija.

Održan Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 5. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje na temu „Stepinac kao graditelj“ održala je dr. sc. Claudia Stahl, izvijestili su iz Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

1 2 3 24