Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Sisački biskup Vlado Košić krstio djecu obitelji Kabić

U srijedu 14. listopada u župnoj crkvi sv. Alojzija Gonzage u Popovači sisački biskup Vlado Košić krstio je Mihaela, Luciju, Ivana i Barbaru - peto, šesto, sedmo i osmo dijete Livije i Milana Kabića. Također, krstio je i Kristinu, četvrto dijete u obitelji Katarine i Zdravka Kabića. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Petrović.

Biskup Košić završio pastoralni pohod župi Kravarsko

Sisački biskup Vlado Košić je u srijedu 30. rujna i u nedjelju 4. listopada pastoralno pohodio župu Kravarsko te se u toj prigodi u pratnji župnika Siniše Blatarića susreo s vjernicima u kapelama u Donjem Hruševcu, Kozjači, Šiljakovini, Velikoj Buni te Podvornici gdje je i blagoslovio obnovljenu kapelu sv. Vida.

U sisačkoj katedrali održan koncert "Zagrlimo starije pjesmom"

U povodu pastoralne godine posvećene djedovima i bakama, a koju je proglasio biskup Vlado Košić, povjerenstvo za brak i obitelj Sisačke biskupije organizira ciklus koncerata pod nazivom „Zagrlimo starije pjesmom“ u sklopu istoimene inicijative Vijeća HBK za obitelj i život. Na prvom koncertu održanom u subotu, 3. listopada u sisačkoj katedrali za djedove i bake te sve umirovljenike Sisačke biskupije nastupili su ženska klapa Lađarice i muška klapa Kolapljani.

Obilježen 7. Dan obitelji Sisačke biskupije

7. Dan obitelji Sisačke biskupije održan je u subotu 3. listopada u Sisku i tom prigodom okupio obitelji s brojnom djecom, koje svojim primjerom svjedoče o Božjem daru života i koje su se ove godine našle na popisu „Obitelji 5+“ biskupijske Zaklade „Kardinal Franjo Kuharić“.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 1. listopada u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Gost predavač bio je dr. sc. Mijo Nikić, DI, a govorio je o temi „Psihologija starenja i duhovna pomoć“.

Duhovno-formativni susret bogoslova s biskupom Košićem

Sisačka biskupija i ove je godine organizirala duhovno-formativni susret bogoslova sa svojim biskupom Vladom Košićem, a koji za cilj ima izgradnju na duhovnom, intelektualnom, pastoralnom i prijateljskom polju. Susret je organiziran od 20. do 22. rujna u biskupijskom duhovnom centru u Lasinji.

Biskup Košić podijelio sakrament svete potvrde u Vojniću

U Župi sv. Ante Padovanskoga u Vojniću na 25. nedjelju kroz crkvenu godinu, 20. rujna, održana je sveta krizma koja je dugo odgađana. Čak 69 mladih po rukama mjesnoga biskupa mons. Vlade Košića primilo je sedam darova Duha Svetoga.

Blaženi Alojzije Stepinac proglašen suzaštitnikom Sisačke biskupije

Konstituirajuća sjednica Biskupijskog pastoralnog vijeća održana je u subotu 19. rujna u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u Velikom Kaptolu u Sisku pod predsjedanjem sisačkog biskupa Vlade Košića. Prva točka bio je biskupov prijedlog da se blaženog Alojzija Stepinca proglasi suzaštitnikom Sisačke biskupije, a što je vijeće jednoglasno i usvojilo.

1 2 3 7