Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

U Sisku održan drugi po redu "Hod za život, obitelj i Hrvatsku"

Pod geslom "Za zaštitu svakog ljudskog života – i kad je najteže!" u subotu 12. lipnja održan je po drugi puta u Sisku "Hod za život, obitelj i Hrvatsku", iskazujući pritom solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenoj i rođenoj djeci, izvještava Hina.

Biskup Košić podijelio „Odlikovanje sv. Kvirina" Caritasovim volonterima i liječnicima

Devetnica uoči svetkovine sv. Kvirina, zaštitnika Sisačke biskupije i župe sv. Kvirina, kojom će se vjernici u bazilici Sv. Kvirina u Sisku duhovno pripravljati za proslavu svoga zaštitnika, započela je u srijedu 26. svibnja misnim slavljem koje je predvodio biskup Vlado Košić. Već tradicionalno, tom prigodom biskup je uručio „Odlikovanje sv. Kvirina", znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude svjedočanstvom i primjerom živjeti svoju vjeru.

Mons. Vlado Košić krstio u Sunji šesto dijete u obitelji Kolić

Biskup Sisačke biskupije mons. Vlado Košić krstio je u subotu 22. svibnja u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene u Sunji dječaka Manuela, šesto dijete u obitelji Predraga i Miljke Kolić iz Čapljana. Na podjeli sakramenta krštenja sudjelovao je i domaći župnik vlč. Ivan Faletar.

 Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak 6. svibnja u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića. Predavanje „Godina sv. Jeronima“ održao je prof. dr. sc. Ivan Bodrožić s Katoličkoga bogoslovnog fakulteta u Splitu.

U Kutini blagoslovljen kip sluge Božjega kardinala Franje Kuharića

Na 102. godišnjicu rođenja blagopokojnog kardinala Franje Kuharića, u četvrtak 15. travnja, u Kutini je sisački biskup Vlado Košić u dvorištu župne kuće blagoslovio njegov kip te je nakon toga u župnoj crkvi Blažene Djevice Marije Snježne predslavio misu.

BANOVINA Predstavljen humanitarni projekt "Kuća nade"

„Kuća nade“, zajednički projekt Udruga „Bauern helfen Bauern“ i Malteser Hrvatska, Caritasa Sisačke biskupije, Grada Petrinje i Fondacije „Kuća dobrih tonova“, predstavljen je u srijedu, 7. travnja u Donjoj Bačugi. Tamo je ovih dana, u dvorištu obitelji Bradara, sagrađena jedna od ukupno osam drvenih montažnih kuća, a planira se i daljnja suradnja i izgradnja novih kuća, čija je proizvodnja već dogovorena.

Humanitarna akcija "Poduzetni za Uskrs" za uređenje kuća i okućnica obiteljima u Općini Donji Kukuruzari

Educati grupa "Zrinski" i Udruga "Poduzetni", koji već deset godina zaredom podupiru rad Caritasa Zagrebačke nadbiskupije predbožićnim i preduskrsnim akcijama, ove godine usmjerili su svoju karitativnu aktivnost prema četiri obitelji na području potresom pogođene Banovine. U subotu 27. ožujka organizatori akcije "Poduzetni za Uskrs" posjetili su obitelji u Općini Donji Kukuruzari kojima je pomnoć namijenjena i s njima se upoznali.

1 2 3 18