Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Biskup Vlado Košić krstio peto dijete u obitelji Jezerčić

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u nedjelju, 17. svibnja, u župnoj crkvi sv. Ilije u Donjim Kukuruzarima misno slavlje i tom prigodom krstio Danijela, peto dijete u obitelji Nade i Berislava Jezerčić. U koncelebraciji su bili domaći župnik fra Stjepan Jambrošić i župni vikar fra Leopold Palić.

U Sisku održana sjednica Biskupijskog vijeća

Sjednica Biskupijskog vijeća pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića održana je u četvrtak, 23. travnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku. Među ostalim temama razmotreno je stanje nastalo zbog pandemije koronavirusa te zaključeno da se Crkva, koja surađuje s kriznim Stožerom civilne zaštite RH, raduje ublažavanju mjera koje su iznesene na sjednici Vlade RH. Tu je rečeno da se vjerska okupljanja mogu organizirati od 2. svibnja.

Biskup Košić u Osekovu blagoslovio „bijeli križ istine“

Ispred crkve sv. Ane u Osekovu u nedjelju 15. ožujka sisački biskup Vlado Košić blagoslovio je „bijeli križ istine“ u spomen na ubijene u Drugom svjetskom ratu na tome području, javili su iz Ureda za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Sisačkoj biskupiji vraćen dio crkvenih knjiga

Republika Hrvatska vratila je Sisačkoj biskupiji dio crkvenih matičnih knjiga oduzetih nakon Drugog svjetskog rata. U prostorima Sisačko-moslavačke županije, u srijedu 11. ožujka, zapisnik o primopredaji potpisao je sisački biskup Vlado Košić, a nazočili su i generalni vikar mons. Marko Cvitkušić, župan sisačko-moslavački Ivo Žinić sa zamjenicima te Silvija Desić Basarić, priv. pročelnica Upravnog odjela za opću upravu i imovinsko pravne poslove Sisačko-moslavačke županije. Ovim činom Biskupiji je Ured državne uprave županije vratio 103 matične knjige krštenih, umrlih i vjenčanih.

Vjeronaučno natjecanje učenika s područja Sisačke biskupije

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u ponedjeljak 2. ožujka u Biskupijskom ordinarijatu i Osnovnoj školi Ivana Kukuljevića u Sisku. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ Davorina Trstenjaka iz Hrvatske Kostajnice, druga je ekipa OŠ „Braća Ribar“ iz Siska, a treća OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Petrinja, druga je ekipa SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, a treća ekipa Gimnazije Sisak.

Preminuo vlč. Mato Mihaljević

Vlč. Mato Mihaljević, svećenik Sisačke biskupije, preminuo je nakon duge i teške bolesti u petak 31. siječnja u 64. godini života i 32. godini svećeništva.

1 2 3 4