Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisacka-biskupija

Biskup Košić pastoralno pohodio Župu Topusko

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 24. studenoga i u nedjelju 27. studenoga Župu Topusko, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Svečano otvorena Sinoda Sisačke biskupije

Svečano otvorenje Sinode Sisačke biskupije pod geslom „Krist, kamen zaglavni“ (Ef 2,20) održano je u subotu 26. studenoga u bazilici Sv. Kvirina u Sisku molitvom I. Večernje koju je predvodio sisački biskup Vlado Košić zajedno s kanonicima Stolnog kaptola Svetoga Križa.

Župa Komarevo proslavila svetkovinu svoje zaštitnice sv. Katarine

Župa sv. Katarine u Komarevu svečano je u petak, 25. studenoga proslavila svetkovinu svoje nebeske zaštitnice. Misno slavlje u privremenom bogoslužnom prostoru župe predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s domaćim župnikom Josipom Bulatom, biskupijskim ekonomom Zdravkom Novakom, biskupskim vikarom Markom Cvitkušićem i svećenicima Sisačko-katedralnog dekanata.

Pastoralni pohod biskupa Košića župi Bučica

Sisački biskup Vlado Košić pastoralno je pohodio u četvrtak 17. i u nedjelju 20. studenoga Župu sv. Antuna Padovanskog - Bučica u Glinskom dekanatu, izvijestio je Ured za odnose s javnošću Sisačke biskupije.

Razgovor biskupa Vlade Košića za Glas Koncila

Sugovornik središnjega intervjua u novom broju Glasa Koncila, priređenom za nedjelju 20. studenog, je sisački biskup Vlado Košić, koji govori o otvaranju postupka za proglašenje blaženima i svetima sisačkih svećenika i bogoslova ubijenih u 20. stoljeću.

Svećenički dan Sisačke biskupije

Svećenički dan Sisačke biskupije održan je u četvrtak, 10. studenoga u Dvorani sv. Ivana Pavla II. u sisačkom Velikom Kaptolu pod predsjedanjem biskupa Vlade Košića.

1 2 3 26