Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisak

Misa večere Gospodnje u Sisku

Misu večere Gospodnje, spomen ustanovljenja euharistije, na Veliki četvrtak, 1. travnja, predvodio je u bazilici Sv. Kvirina u Sisku sisački biskup Vlado Košić.

Katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika donirala stambeni kontejner za potresom pogođenu Sisačku biskupiju

Nakon prikupljenih novčanih sredstava (10.000 kn) upućenih putem Šibenske biskupije za stradalo područje, katedralna Župa sv. Jakova iz Šibenika pokrenula je i akciju prikupljanja dodatnih sredstava za nabavu jedne stambene jedinice za žurno potrebni smještaj onih koji su ostali „na ulici“ zbog nemogućnosti povratka u svoje oštećene domove. U skladu s tim, u ponedjeljak 15. ožujka u Sisak je dopremljen spomenuti stambeni kontejner.

Dominikanci i dominikanke osigurali milijun kuna stradalima od potresa

Provincijal Hrvatske dominikanske provincije fr. Slavko Slišković i ekonom Provincije fr. Zvonko Džankić posjetili su u ponedjeljak 15. ožujka skladište Caritasa Sisačke biskupije te uručili oko devet tona higijenskih potrepština u vrijednosti 295.000 kn. U sjedištu Caritasa dogovorili su raspodjelu dodatnih 255.000 kn stradalnicima. U Ordinarijatu Sisačke biskupije su biskupu Košiću uručili uplatnicu od 450.000 kn za obnovu crkve u Gori.

Školarci u Petrinji dobili pakete svojih vršnjaka iz Rijeke

Caritas Riječke nadbiskupije u petak 12. ožujka dostavio je pakete humanitarne pomoći u OŠ Dragutin Tadijanović u Petrinji. Pakete su pripremili učenici nižih razreda riječkih škola OŠ Škurinje i OŠ Gelsi, koji su nakon potresa prikupljali školski pribor, bilježnice i torbe te higijenske potrepštine za svoje vršnjake. Caritas su odabrali kao posrednika u tom lancu solidarnosti, kako bi prikupljena pomoć stigla do djece u školi koja je stradala u potresu.

1 2 3 13