Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisak

Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja područja Petrinje, Gline i Siska

Vijeće za elektroničke medije na svojoj sjednici u srijedu 20. siječnja 2021. godine donijelo je Odluku i objavljuje Javni poziv za prikupljanje ponuda za dodjelu bespovratnih sredstava pružateljima medijskih usluga s područja gradova Petrinje, Gline i Siska s ciljem proizvodnje i objavljivanja programa/sadržaja informativnog programa, stoji u priopćenju Agencije za elektroničke medije/Vijeća za elektroničke medije u srijedu 20. siječnja.

U Sisku se susreli biskup Košić i mađarski veleposlanik Demcsák

Sisački biskup Vlado Košić primio je u srijedu 20. siječnja u Biskupijskom ordinarijatu u Sisku Nj.E. dr. Csaba Demcsáka, veleposlanika Republike Mađarske. Susretu su nazočili generalni vikar biskupije mons. Marko Cvitkušić i gđa Zsófia Gyöngyös, savjetnica i zamjenica veleposlanika.

VIDEO Časne sestre iz Hrvatske, Australije i s Haitija predmoliteljice 24. istovremene krunica "Hrvata svega svijeta"

U subotu 16. siječnja molila se 24. po redu istovremena krunica "Hrvata svega svijeta". Ovu molitvenu inicijativu pokrenuo je otac Ivan Ike Mandurić koji je pozvao sve Hrvate svijeta da se pridruže molitvi krunice za hrvatski narod u ovom teškom vremenu razornog potresa u Zagrebu i na Banovini, kao i na nakanu da se u svijetu zastavi pandemije koronavirusa.

Ravnateljstvo civilne zaštite izdalo pet naloga za mobilizaciju

Ravnateljstvo civilne zaštite izvijestilo je u petak, 15. siječnja, da je na temelju zaključka Stožera civilne zaštite RH, 14. siječnja donijelo pet naloga za mobilizaciju u svrhu podizanja i najma šatora u Petrinji, za potrebe prijevoza rasutih tereta, za korištenje usluga Udruženja obrtnika iz Siska, za potrebe priključivanja kontejnera na elektrodistribucijsku mrežu te je mobilizirana AKD zaštita iz Zagreba u svrhu usluga čuvarske službe na potresom pogođenom području Sisačko-moslavačke županije.

Gradišćanski Hrvati pomažu stradalima u potresu

Predstavnici Hrvatske samouprave Željezne županije na čelu s predsjednikom Štefanom Krizmanićem posjetili su srijedu 13. siječnja distributivni Centar Caritasa Sisačke biskupije u Sisku.

AUDIO Članica Stožera Irena Petrijevčanin Vuksanović i kancelar Sisačke biskupije Janko Lulić o aktualnom stanju na Banovini

Članica Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica potresa doc. dr. sc. Irena Petrijevčanin Vuksanović i kancelar Sisačke biskupije mr. sc. Janko Lulić za Hrvatsku katoličku mrežu (HKM) u petak 8. siječnja komentirali su posljedice potresa, reakcije građana i volontera, kao i angažman Hrvatskog Caritasa na ublažavanju posljedica potresa u Sisačkoj biskupiji, odnosno Sisačko-moslavačkoj županiji.

1 2 3 11