Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sisak

Sisak: Dodijeljena odlikovanja sv. Kvirina

Biskup Vlado Košić uručio je u četvrtak, 26. svibnja „Odlikovanje sv. Kvirina", znak priznanja u Sisačkoj biskupiji onima koji se posebno trude svjedočanstvom i primjerom živjeti svoju vjeru. Ovogodišnji dobitnici odlikovanja su dr. sc. Ivana Miletić Čakširan i Davor Vrbanek. Nagrade za dugogodišnje požrtvovno djelovanje u svojim župama dobili su Marko Vuksan i Jela Harambašić.

Misa posvete ulja u Sisku

Sisački biskup Vlado Košić predvodio je u četvrtak 14. travnja u bazilici Sv. Kvirina u Sisku Misu posvete ulja u suslavlju šezdesetak svećenika.

Cvjetnica u Sisku

Na Nedjelju Muke Gospodnje – Cvjetnicu, 10. travnja, sisački biskup Vlado Košić predvodio je misno slavlje u dvorištu Pastoralnog centra katedralne župe u Sisku.

Središnje slavlje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana u Sisačkoj biskupiji

Središnje slavlje ekumenskog hoda ovogodišnje Molitvene osmine za jedinstvo kršćana održano je u nedjelju 23. siječnja u bazilici sv. Kvirina u Sisku, a u toj prigodi svečano misno slavlje predvodio je sisački biskup Vlado Košić u zajedništvu s rektorom bazilike preč. Robertom Jakicom i župnikom iz sisačke župe Pohoda BDM vlč. Ivanom Faletarom, a služio je đakon Kristijan Pezić.

1 2 3 16