Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sjemenistarci

Splitski sjemeništarci posjetili Liku i Gospićko-senjsku biskupiju

Sjemenišna zajednica Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu svake godine na višednevnim izletima uživa u ljepotama Hrvatske. Ove godine, nakon svečanog „Te Deuma“ kojim su sjemeništarci završili ovu pomalo neobičnu školsku godinu, od 17. do 20. lipnja proveli su u Lici i Gospićko-senjskoj biskupiji.

Sjemeništarci hodočastili bl. Alojziju u Krašić

U srijedu, 5. veljače ove godine, na liturgijski spomendan sv. Agate, djevice i mučenice, sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate hodočastili su u Krašić gdje su, na poziv upravitelja župe vlč. Ivana Vučaka, animirali pobožnost križnoga puta i sudjelovali u slavlju petoga dana velike Devetnice pred blagdan blaženog Alojzija Stepinca kojim će se proslaviti i 60 obljetnica njegove mučeničke smrti.

Vikend u Sjemeništu okuplja buduće kandidate za Sjemenište

U petak i subotu, 15. i 16. ožujka u Zagrebu je održana mjesečna duhovna obnova za sjemeništarce te ujedno „Vikend u Sjemeništu“, na kojem je sudjelovalo ukupno 20 dječaka: osam iz župa Đakovačko-osječke nadbiskupije, sedam iz župa Zagrebačke nadbiskupije, tri iz Varaždinske biskupije te po jedan iz Sisačke i Bjelovarsko-križevačke biskupije. Duhovnu obnovu vodio je vlč. Leonardo Šardi, svećenik Varaždinske biskupije, povjerenik za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji, koji je i sam nekada bio sjemeništarac na Šalati.

Sjemeništarci pohodili dvije župe u Slavonskom Brodu

Tridesetpetorica sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa iz Zagreba sa svojim rektorom Matijom Pavlakovićem i prefektom Goranom Bužakom pohodili su u nedjelju 28. listopada dvije župe u Slavonskom Brodu.