Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sjemenistarci

Sjemeništarci proslavili Tijelovo u Stepinčevu Karmelu

Sjemeništarci sa zagrebačke Šalate, pod vodstvom rektora preč. Matije Pavlakovića, duhovnika Petra Mlakara, i prefekta Luke Premelča proslavili su svetkovinu Tijelova u četvrtak, 16. lipnja u Karmelu Brezovici.

Snimljen glazbeni videospot za pjesmu „Evo me Isuse!“ šalatskih sjemeništaraca

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji sa poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, prvi put u povijesti Sjemeništa, glazbeni videospot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.

Sjemeništarci izrađivali adventske vijence za Socijalnu samoposlugu

Sjemeništarci Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, koji posljednju godinu žive i djeluju u franjevačkom samostanu u Slavonskom Brodu, ovih su dana zajedno s framašima u prostorijama samostana izrađivali adventske vijence, a sav prikupljeni prilog namijenili su Socijalnoj samoposluzi koja u tom samostanu pruža pomoć potrebitima.

Molitveno obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje u šalatskom sjemeništu

Prigodom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 1991., a s ciljem da se taj spomen održi živim u čitavoj Domovini, kao i proteklih godina, odgojitelji i sjemeništarci Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu pridružili su se desecima tisuća onih koji su ovih dana i tjedana odali pijetet svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, a napose svim stradalima u gradovima herojima Vukovaru i Škabrnji.

Biskup Radoš održao duhovne vježbe sjemeništarcima sa Šalate

Varaždinski biskup Bože Radoš vodio je godišnje duhovne vježbe sjemeništarcima Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu. Na duhovnim vježbama održanim u pastoralnom centru Gospićko-senjske biskupije u Baškim Oštarijama od 14. do 17. listopada sudjelovalo je devetnaest sjemeništaraca praćenih sjemenišnim duhovnikom vlč. Petrom Mlakarom i prefektom vlč. Lukom Premelčem.

1 2 3