Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sjemenistarci

Sjemeništarci i odgojitelji sa zagrebačke Šalate pohodili župu Bistra

Župa sv. Nikole biskupa u Bistri (Zagrebačka nadbiskupija) bila je u nedjelju 12. ožujka domaćin hodočašća sjemeništaraca i odgojitelja Međubiskupijskog sjemeništa u Zagrebu koji su animirali misno slavlje treće korizmene nedjelje te u popodnevnim satima predvodili pobožnost križnoga puta podno župne crkve u Bistri.

Sjemeništarci posjetili Hrvatsko nacionalno vijeće u Crnoj Gori

Sjemeništarci I. i II. godine Centralnoga bogoslovnog sjemeništa u Splitu prigodom hodočašća kroz Boku kotorsku do Bara u pratnji prefekta, voditelja don Ivana Mamića, posjetili su u subotu 11. ožujka sjedište Hrvatskoga nacionalnog vijeća Crne Gore u Donjoj Lastvi, izvijestio je Radio Dux.

Sjemeništarci hodočastili u župu Vivodina

U Župi sv. Lovre, đakona i mučenika u Vivodini u Ozaljsko-lipničkom dekanatu Zagrebačke nadbiskupije, svečano je u ponedjeljak, 27. veljače proslavljen dan godišnjeg župnog klanjanja uz sudjelovanje sjemeništaraca Međubiskupijskog sjemeništa na Šalati.

Susret pape Franje s osobama posvećenog života na Svijećnicu u DR Kongu

Papa Franjo se na apostolskom putovanju u Demokratsku Republiku Kongo, na blagdan Prikazanja Gospodinova – Svijećnicu, ujedno Dan posvećenog života, u četvrtak 2. veljače 2023., susreo sa svećenicima, đakonima, redovnicima, redovnicama bogoslovima i sjemeništarcima, u katedrali u Kinshasi, izvijestio je Vatican News.

Papa pozvao na izgradnju vjerodostojne Crkve bez podlijeganja pesimizmu

Na molitvi Večernje u katedrali Notre-Dame de Québec, u četvrtak 28. srpnja papa Franjo je biskupe, svećenike, đakone, osobe posvećenoga života, sjemeništarce i pastoralne djelatnike pozvao na svjedočenje životom, na promicanje bratstva i na suočavanje pred sekularizacijom s „pastoralnom kreativnošću“. Papa je zamolio oprost za seksualno zlostavljanje maloljetnika i ranjivih osoba koje su počinili neki članovi Crkve, izvijestio je Vatican News.

Sjemeništarci proslavili Tijelovo u Stepinčevu Karmelu

Sjemeništarci sa zagrebačke Šalate, pod vodstvom rektora preč. Matije Pavlakovića, duhovnika Petra Mlakara, i prefekta Luke Premelča proslavili su svetkovinu Tijelova u četvrtak, 16. lipnja u Karmelu Brezovici.

Snimljen glazbeni videospot za pjesmu „Evo me Isuse!“ šalatskih sjemeništaraca

Međubiskupijsko sjemenište u Zagrebu u suradnji sa poznatim kantautorima duhovne glazbe Zvonkom Palićem Jonathanom i Josipom Ćulumovićem snimili su, prvi put u povijesti Sjemeništa, glazbeni videospot s pjesmom „Evo me Isuse!“ za potrebe pastorala duhovnih zvanja Zagrebačke crkvene pokrajine i Crkve u Hrvata općenito.

1 2 3 4