Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: skolske-sestre-franjevke

Blato: Misa povodom 100. rođendana s. Aleksije Sardelić

U povodu 100. rođendana redovnice Provincije Presvetog Srca Isusova – Split školskih sestara franjevki Krista Kralja Blajke s. Aleksije Sardelić u nedjelju 17. srpnja slavljena je misa zahvalnica u Župi Svih svetih u Blatu na Korčuli.

Proslava jubileja redovničkog života školskih sestara franjevki

Splitske Školske sestre franjevke Krista Kralja proslavile su Dan svoje provincije i svetkovinu Presvetog Srca Isusova, u petak 24. lipnja, svečanim misnim slavljem kojeg je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša. U koncelebraciji bilo je nekoliko svećenika, sestre su čitale liturgijska čitanja, a proslavljeni su i redovnički jubileji nekoliko sestara.

S. Magdalena Višić – nova doktorica teologije

Na filozofsko-teološkom fakultetu Sankt Georgen u Frankfurtu školska sestra franjevka splitske provincije s. Magdalena Višić obranila je 24. lipnja doktorsku disertaciju naslova Bibliodrama als Weg der Versöhnung in Kroatien. Herausforderungen und Impulse für Pastoral und Katechese (Bibliodrama kao put pomirenja u Hrvatskoj. Izazovi i poticaji za pastoral i katehezu), te je tako stekla akademski stupanj doktora znanosti iz područja religiozne pedagogije, katehetike i didaktike.

Odgajati za život – uvijek na početku

U duhovnom centru „Biskup fra Paškal Buconjić“ u Bijelome Polju u nedjelju 20. veljače održana je duhovna obnova za obitelji, izvijestile su Školske sestre franjevke iz Mostara.

Međuprovincijski seminar za juniorke Školskih sestara franjevki

U franjevačkome samostanu sv. Bonaventure u Visokom od 4. do 7. studenoga održan je međuprovincijski seminar za juniorke na kojemu su sudjelovale su 22 Školske sestre franjevke s privremenim zavjetima iz Mariborske, Splitske, Bosansko-hrvatske i Mostarske provincije s odgajateljicama s. Slavicom Barbarić i s. Radmilom Ilinović, objavljeno je na mrežnoj stranici Konferencije viših redovničkih poglavara i poglavarica BiH.

Mons. Perić predslavio misu za pokojne školske sestre franjevke

Umirovljeni mostarsko-duvanjski biskup Ratko Perić je o spomenu Svih pokojnika franjevačkih redova, 3. studenoga 2021., u Bijelom Polju Mostaru, predslavio misu za pokojne školske sestre franjevke, objavila je Provincija Svete obitelji u Hercegovini, a prenijela KTA.

1 2 3