Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Hodočasnički dan u Slavonskom Brodu

„Osmi“ kao dan čašćenja Gospe Brze Pomoći i ujedno hodočasnički dan proslavljen je u petak 8. studenoga u njezinoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu. Na šest misnih slavlja tijekom dana okupilo se gotovo 4000 hodočasnika - iz Osijeka, Županje, Piškorevaca, Starih Jankovaca, požeškog i brodskog kraja te drugih mjesta Hrvatske.

Holywin u Slavonskom Brodu

Brojni vjernici, među kojima je bilo najviše mladih, sudjelovalo je u četvrtak 31. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu na večeri bdjenja uoči Svih svetih Holywin – svetost pobjeđuje.

Misa sa zazivom Duha Svetoga u Slavonskom Brodu

Misu za zazivom Duha Svetoga pod geslom „Kršćanstvo je na prvome mjestu izazov“ za sve slavonskobrodske studente predvodio je u srijedu, 16. listopada u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu studentski kapelan Robert Farkaš, brodski župnik.

Misijska nedjelja u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

U izvanrednom misijskom mjesecu listopadu nedjelja 13. listopada slavljena je u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu kao Misijska nedjelja. Na poziv domaćeg župnika Ivana Lenić tri misna slavlja, na kojem je uz odrasle vjernike sudjelovao veći broj osnovnoškolaca, srednjoškolaca i ostalih mladih, predvodio je ravnatelj Papinskih misijskih djela u Hrvatskoj i nekadašnji misionar u Beninu vlč. Antun Štefan.

Devetnica Gospi Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Na početku nove školske i pastoralne godine, kao duhovnu pripravu za Nadbiskupijsko hodočašće u Mariju Bistricu i Ivanec, te početak jesenskoga molitvenoga bdjenja „40 dana za život“, veći broj vjernika župe Gospe Brze Pomoći i drugih župa u Slavonskom Brodu sudjelovao je od 19. do 29. rujna u devetnici Gospi Brze Pomoći u Gospinom svetištu u Slavonskom Brodu.

1 2 3 7