Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Tribina na temu „Teologija života“ u Slavonskom Brodu

Na poziv domaćeg župnika Ivana Lenića tribinu na temu „Teologija života“ održao je u utorak, 2. travnja u pastoralnim centru župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu izv. prof. dr. Vladimir Dugalić, dekan KBF-a u Đakovu.

Misa za život

Na početku devetnice „Hrvatska moli za život“ te u tijeku korizmene kampanje „40 dana za život“ na svetkovinu Blagovijesti u ponedjeljak 25. ožujka u bolničkoj kapeli Sv. Ivana Nepomuka u Slavonskom Brodu slavljena je misa.

Izložba povijesnih slavonskih tekstilnih i odjevnih predmeta iz privatne zbirke vlč. Mate Kneževića

U prepunom Muzeju Brodskog Posavlja u Slavonskom Brodu otvorena je u petak, 21. ožujka jedinstvena etnografska izložba povijesnih slavonskih tekstilnih i odjevnih predmeta iz privatne zbirke Mate Kneževića, dugogodišnjega garčinskog župnika, a danas na službi u župi sv. Franje Asiškog u Gradištu. Izložba je rezultat istraživanja i dokumentiranja stanja te iznimno vrijedne župnikove kolekcije koja je pod zaštitom Konzervatorskoga odjela Ministarstva kulture, jer je riječ o povijesnim predmetima iz 19. i 20. stoljeća.

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći, osmi kao hodočasnički dan, proslavljen je u petak 8. ožujka u istoimenoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu pod geslom „Zaštiti bijedne grešnike, evo, što pomoć ištu u ovaj čas”.

Volonterska večer „Budi promjena – pomozi drugome!“

Prva volonterska večer članova Volonterskog kluba Studentskog katoličkog centra u Slavonskom Brodu pod geslom „Budi promjena – pomozi drugome!“ održana je u četvrtak 28. veljače. U prostorijama SKAC-a okupilo se četrdesetak volontera.

Zahvalni spomen na mons. Vida Mihaljeka

Vjernici župe i svetišta Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu spomenuli su se u molitvi u nedjelju 24. veljače svoga dugogodišnjeg župnika mons. Vida Mihaljeka, brodskog dekana, promicatelja čašćenja Gospe Brze Pomoći i inicijatora osnivanja više brodskih župa, koji je preminuo na taj dan prije 30 godina.

Slavonskobrodska župa bl. Stepinca proslavila nebeskog zaštitnika

Najmlađa slavonskobrodska župa posvećena bl. Alojziju Stepincu proslavila je u nedjelju 10. veljače svetkovinu nebeskog zaštitnika i 10. obljetnicu osnutka. Svečano blagdansko misno slavlje uz domaćeg župnika Tomislava Ćurića i još sedam svećenika predvodio je generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.

Kardinal Bozanić: Bez tuge u srcu nikad se ne napušta Domovinu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak 8. siječnja središnju proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu. Ovogodišnje slavlje pod geslom „… sav svijet vazda zahvaljiv'o Majci tvojoj prečistoj…“ započelo je svečanom procesijom oko brodskog svetišta u kojem se okupilo više stotina hodočasnika, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.

1 2 3 4