Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Franjevci održali duhovnu obnovu za mlade

Duhovna obnova za mlade s temom „Kad Bog progovori po drugi put“ održana je u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu u nedjelju 20. studenog, na svetkovinu Krista Kralja, koju je papa Franjo proglasio Svjetskim danom mladih.

Vladika Stipić predvodio liturgiju u Slavonskom Brodu

Povodom završetka radova na izgradnji župnoga stana, pastoralne dvorane i obnove grkokatoličke župne crkve Uzvišenja Svetoga Križa u Slavonskom Brodu, svečanu arhijerejsku liturgiju predvodio je u subotu 29. listopada u toj župnoj crkvi križevački vladika Milan Stipić.

Misa za studente na početku nove akademske godine

Misno slavlje za sve studente i njihove profesore predvodio je uz početak nove akademske godine u župnoj crkvi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu studentski kapelan i predsjednik Studentskog katoličkog centra (SKAC) vlč. Robert Farkaš.

Franjevački bogoslovi posjetili franjevce u Slavonskom Brodu

Pedesetak bogoslova zajedno s njihovim odgojiteljima iz triju franjevačkih provincija iz Hrvatske sv. Ćirila i Metoda i sv. Jeronima iz Zadra te provincije Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Mostara stiglo je u petak 14. listopada u popodnevnim satima na prvu postaju hodočašća u franjevački samostan Slavonski Brod.

Bosanska Posavina: Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata u Bosanskoj Posavini povodom 30. obljetnice pada Bosanskog Broda i većeg dijela Bosanske Posavine koji je doveo do egzodusa hrvatskog i bošnjačkog naroda toga kraja obilježen je u četvrtak 6. listopada 2022. u Bosanskom i Slavonskom Brodu.

1 2 3 21