Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Na Budainci u Slavonskom Brodu započelo trajno euharistijsko klanjanje

Nakon večernje mise, koju je kao delegat đakovačko-osječkog nadbiskupa predslavio vlč. Grgo Grbešić, s Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu Sveučilišta u Osijeku, na župnu svetkovinu Bezgrješnog srca Blažene Djevice Marije na Budainci u Slavonskom Brodu započelo je trajno euharistijsko klanjanje.

Marijanski zavjet za Domovinu u Slavonskom Brodu

Dvadesetak sudionika 8. zavjetnog hodočašća Marijanski zavjet za Domovinu zajedno s o. Zdravkom Kneževićem, isusovcem na službi u Osijeku, stiglo je u petak 17. lipnja navečer u Slavonski Brod.

Svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove u Slavonskom Brodu

Vlč. Anđelko Cindori predvodio je u četvrtak 16. lipnja slavlje svetkovine Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelova na području Župe Gospe Brze Pomoći, u povezanosti župne franjevačke crkve Presvetog Trojstva te grkokatoličke Župe Uzvišenja Svetoga Križa u Slavonskom Brodu.

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći, „osmi“ u lipnju, proslavljen je u srijedu, 8. lipnja u istoimenom Gospinom svetištu i župi u Slavonskom Brodu. Kako je to župljanima brodske župe Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci bio i zavjetni dan Gospi Brze Pomoći, kojoj se posebno mole za obitelji, središnje misno slavlje predvodio je njihov župnik Tomislav Ćorluka.

Proslava 5. rođendana Studentskog katoličkog centra Slavonski Brod

Studentski katolički centar SKAC Slavonski Brod nizom je prigodnih aktivnosti i susreta proslavio petu obljetnicu djelovanja, a vrhunac je bila misa zahvalnica koju je u subotu, 21. svibnja u crkvi Sv. Leopolda Mandića predvodio predsjednik SKAC-a i studentski kapelan u Slavonskom Brodu vlč. Robert Farkaš.

Pripreme za trajno euharistijsko klanjanje u Slavonskom Brodu

Predavanje o trajnom euharistijskom klanjanju u Župi Bezgrješnog Srca Marijina na Budainci u Slavonskom Brodu održala je u četvrtak 12. svibnja Nada Burum, nacionalna promotorica pobožnosti trajnog klanjanja koja se širi u Hrvatskoj.

Hod za život u Slavonskom Brodu

Pod geslom „Život je zakon“ u subotu, 7. svibnja u Slavonskom Brodu je drugi put održan Hod za život, a tu je miroljubivu inicijativu i ove godine svojim sudjelovanjem podržao đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

1 2 3 19