Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Koncert Gudačkog kvarteta Rucner u Slavonskom Brodu

Gudački kvartet Rucner (Ivana Penić Defar i Ana Paula Knapić Franković na violini te bračni par Dragan i Snježana Rucner na violi i violončelu) održao je u nedjelju 28. lipnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva koncert na kojem su izveli poznata djela svjetskih i hrvatskih glazbenika.

U Župi sv. Nikole Tavelića u Slavonskom Brodu kršteno četvero djece

U nedjelju, 14. lipnja u Župi sv. Nikole Tavelića na Jelasu u Slavonskom Brodu ravnatelj Nadbiskupijskog Caritasa i vikarijata u Osijeku i profesor na đakovačkom KBF-u preč. Drago Tukara, kao delegat nadbiskupa Đure Hranića krstio je četvero djece: četvrto i peto dijete Robija i Nikoline Buruš, blizance Lovru i Marina, te malu Barbaru, kćer Tomislava i Ive Krpan i malu Miu kćer Maria i Katarine Čečavac.

Prvo hodočašće župe Trnjani Gospi Brze Pomoći

Više od 300 župljana Župe svetog Marka iz Trnjana, predvođeni svojim župnikom vlč. Nikolom Kaurinom, hodočastilo je u Slavonski Brod u Gospino svetište o lipanjskom ‚osmom‘ danu čašćenja Blažene Djevice Marije Gospe Brze Pomoći.

Hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći

Blizu 4000 hodočasnika slijevalo se u ponedjeljak, 8. lipnja od ranih jutarnjih sati u svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu te su sudjelujući na šest misnih slavlja proslavili „osmi“ kao hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći i zahvalili dragoj Majci na tolikim uslišanim molitvama napose na molitvama za prestanak širenja koronavirusa.

Molitva s karmelićankama u Slavonskom Brodu

Samostan karmelićanki Božanskog Srca Isusova u Slavonskom Brodu otvoren je svakoga prvog petka u mjesecu vjernicima koji zajedno sa sestrama mole u njihovoj kapelici.

Svetkovina Duhovi proslavljena u Župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu

Župljani Župe Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu proslavili su u nedjelju, 31. svibnja patrona svoje župe svetkovinu Duhova – Pedesetnicu. Središnje blagdansko slavlje predvodio je domaći svećenik vlč. Pavao Mikulčić, koji je trenutno na studiju u Rimu. Suslavili su župnik Florijan Kvetek i župni vikar Zlatko Hnatešin.

1 2 3 10