Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Blagdan Rane sv. Franje proslavljen kod franjevaca u Slavonskom Brodu

U franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu u četvrtak 17. rujna svečano je proslavljen blagdan Rane sv. Franje. Večernje misno slavlje predvodio je fra Venancije Mihaljević. Posluživali su sjemeništarci Loris Pilav i Anđelo Golomejić, dok je pjevanje i sviranje animirao sjemeništarac Šimun Benedikt Kopričanev.

Otvoren Informativni centar "Marijinih obroka" u Slavonskom Brodu

Prvi info centar Marijinih obroka u Hrvatskoj otvoren je u subotu 5. rujna na spomendan sv. Majke Terezije u Slavonskom Brodu, u ulici Petra Krešimira IV. br. 2. Radi se o inicijativi koja uspostavlja školski program prehrane za više od milijun i pol gladne djece u najsiromašnijim zemljama svijeta.

Proslava sv. Ane u Slavonskom Brodu

Pod geslom „Slavimo te, sveta Ano, od sveg srca i odano...“ proslavljen je u nedjelju 26. srpnja blagdan sv. Ane u slavonskobrodskoj Tvrđavi.

Blagdan Gospe Karmelske proslavljen u Slavonskom Brodu

Zajedno s vjernicima Slavonskog Broda blagdan Gospe Karmelske proslavile su u četvrtak, 16. srpnja u svom samostanu karmelićanke Božanskog Srca Isusova, koje već 51 godinu djeluju u tom gradu u župi Duha Svetoga u Malom Parizu. Svečano euharistijsko slavlje na prigodnom vanjskom oltaru ispred samostana predvodio je đakovačko-osječki pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Koncert Gudačkog kvarteta Rucner u Slavonskom Brodu

Gudački kvartet Rucner (Ivana Penić Defar i Ana Paula Knapić Franković na violini te bračni par Dragan i Snježana Rucner na violi i violončelu) održao je u nedjelju 28. lipnja u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva koncert na kojem su izveli poznata djela svjetskih i hrvatskih glazbenika.

1 2 3 11