Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Slavonskobrodska župa bl. Stepinca proslavila nebeskog zaštitnika

Najmlađa slavonskobrodska župa posvećena bl. Alojziju Stepincu proslavila je u nedjelju 10. veljače svetkovinu nebeskog zaštitnika i 10. obljetnicu osnutka. Svečano blagdansko misno slavlje uz domaćeg župnika Tomislava Ćurića i još sedam svećenika predvodio je generalni vikar Đakovačko-osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.

Kardinal Bozanić: Bez tuge u srcu nikad se ne napušta Domovinu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u utorak 8. siječnja središnju proslavu svetkovine Gospe Brze Pomoći u istoimenom svetištu u Slavonskom Brodu. Ovogodišnje slavlje pod geslom „… sav svijet vazda zahvaljiv'o Majci tvojoj prečistoj…“ započelo je svečanom procesijom oko brodskog svetišta u kojem se okupilo više stotina hodočasnika, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Obnova bračnih zavjeta u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu

Blagdan Svete obitelji svečano je u nedjelju 30. prosinca proslavljen u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu. Na dopodnevnoj misi domaći župnik Ivan Lenić krstio je šestero djece, od kojih dvoje blizanaca. Na večernjoj misi devet je bračnih parova, koji ove godine obilježavaju obljetnice bračnoga zajedništva obnovilo svoja ženidbena obećanja i zahvalilo Gospodinu za sve primljene milosti.

Slavonski Brod: Marijini obroci za djecu u Liberiji

Humanitarni vikend za Marijine obroke završen je u subotu 22. prosinca u Slavonskom Brodu. Volonteri koji u tom gradu djeluju treću godinu, sa svojom koordinatoricom Đurđicom Lucić organizirali su te večeri u dvorani HVIDR-e humanitarnu večer.

Adventska duhovna obnova za krizmanike u Slavonskom Brodu

Adventsku duhovnu obnovu za krizmanike 1. i 2. razreda srednje škole, njihove roditelje i sve druge mlade predvodio je u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu u utorak 11. prosinca osječki župnik Ivan Jurić, duhovnik zajednice Cenacolo u Šarengradu. Tema obnove bila je kako zaštititi svoju djecu od droge, kocke, alkohola, interneta i svake izgubljenosti današnje mladeži.

Provincijal Renić: Kršćani su pozvani bit posrednici Božje milosti riječima i djelima

Svetkovina Bezgrešnoga začeća BDM i „osmi“ u prosincu – tradicionalni hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći proslavljen je u subotu 8. prosinca u istoimenoj župu i svetištu u Slavonskom Brodu. Pod geslom „…sva se milost u te slila, Majko milosti!“ slavljeno je šest misa na kojima je sudjelovalo nekoliko tisuća vjernika iz raznih krajeva Hrvatske.

1 2 3 4