Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

Proslavljen Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći

Veliki broj hodočasnika došao je 8. kolovoza u župu i svetište Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu kako bi iskazali Gospi svoje zahvale i molitvene nakane na mjesečni Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći.

Franjevački bogoslovi pripremaju se za polaganje vječnih zavjeta

U sklopu priprema za polaganje vječnih zavjeta koje se kroz tri tjedna počevši od ponedjeljka 29. srpnja održavaju u župi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru dvadeset i trojica bogoslova četiriju franjevačkih provincija iz Hrvatske i BiH posjetili su u subotu 3. kolovoza Slavonski Brod.

Koncert ansambla Antiphonus u Slavonskom Brodu

Ansambl Antiphonus, pod dirigentskom i umjetničkom palicom maestra Tomislava Fačinija, za kraj svoje ljetne koncertne sezone, u baroknoj franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Bordu, u ozračju večernje mise, u nedjelju 14. srpnja održao je prigodni koncert.

Svetkovina Duhova proslavljena u slavonskobrodskoj župi

Svetkovina Duhova – Pedesetnica svečano je proslavljena u nedjelju 9. lipnja u župi Duha Svetoga u Malom Parizu u Slavonskom Brodu. Svečano dopodnevno misno slavlje uz domaćeg župnika Florijana Kveteka i župnog vikara Petra Maskaljevića predvodio je dr. Josip Bošnjaković, stručni voditelj Bračnih i obiteljskih savjetovališta Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2 3 6