Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: slavonski-brod

U Slavonskom Brodu proslavljen blagdan Gospe Lurdske

Blagdan Gospe Lurdske proslavljen je u četvrtak, 11. veljače u franjevačkoj crkvi Presvetog Trojstva u Slavonskom Brodu. Svečano večernje misno slavlje predvodio je đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić.

Uršulinke u Slavonskom Brodu proslavile blagdan sv. Anđele Merici

Blagdan sv. Anđele Merici, koja je 1535. godina osnovala Družbu svete Uršule, kojoj pripadaju i uršulinke koje djeluju u župi Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu proslavljen je u srijedu 27. siječnja večernjim misnim slavljem koje je u pastoralnom centru župe predvodio župnik Ivan Lenić.

Dan molitve i pokore u Župi Gospe Brze Pomoći za stradale u potresu

U znak solidarnosti sa svima koji su ovih dana stradali od potresa u Sisačkoj biskupiji, a uz Dan žalosti u Hrvatskoj u subotu 2. siječnja župnik župe Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu preč. Ivan Lenić proglasio je u svojoj župi Dan molitve i pokore za smirenje potresa i za stradale i poginule u njemu.

Hodočasnički dan Gospi od Brze Pomoći u studenom

Pod geslom uzetim iz Marijanske pjesme „Pravim putem mene kreći, štono ide k vječnoj sreći“, proslavljen je u nedjelju, 8. studenog u svetištu Gospe Brze Pomoći u Slavonskom Brodu „osmi“ kao redoviti hodočasnički dan Gospi Brze Pomoći.

Molitveno-duhovni program u Domu za starije i nemoćne

Želeći korisnicima Doma za starije i nemoćne osobe, koji se nalazi na području župe Gospe Brze Pomoći u  Slavonskom Brodu, u kojem je kapela Sv. Ivana Pavla II. gdje su prije pandemije svake nedjelje i blagdana slavili misu, biti bliz i razveseliti ih domaći župnik Ivan Lenić na papin spomendan 22. listopada u dvorištu Doma priredio molitveno-duhovni program.

1 2 3 12