Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: smrt

Nagovor fra Bobaša s mise zadušnice za Čedomira Antolića

U župi Kraljice svete krunice u Zagrebu, u utorak 27. kolovoza fra Anto Bobaš u koncelebraciji s više svećenika slavio je misu zadušnicu za kantautora duhovne glazbe Čedomira Antolića koji je preminuo u 69. godini u petak 23. kolovoza u Zagrebu. U nadahnutom nagovoru fra Bobaš govorio je o dugogodišnjem prijateljstvu s pokojnikom te među ostalim rekao kako "vjeruje da je Čedo jedan od 'Božjih akorda'". Nagovor fra Bobaša prenosimo u cijelosti.

Preminuo „dobri duh Zagreba“ pater Cvek

U Zagrebu je 28. svibnja preminuo glasoviti isusovac o. Antun Cvek. Pokop velikoga dobrotvora i prijatelja starih, bolesnih i nemoćnih je u četvrtak 30. svibnja u 15.50 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, nakon kojega je misa zadušnica u bazilici Srca Isusova u Palmotićevoj ulici u 17.30 sati.

Dr. Szabo: Računam sa smrću onako kako su govorili sveci

Mi nismo stvoreni za umiranje, nego je umiranje jedna prijelazna staza, poručila je suradnica HKR-a povjesničarka dr. Angneze Szabo, u četvrtak 11. travnja u emisiji 'Argumenti' na temu “Stavovi starijih osoba prema smrti i umiranju”. Ususret Velikome tjednu, o tome su za Hrvatski katolički radio govorili i autorica knjige na spomenutu temu dr. Ana Štambuk, predstojnica Katedre za socijalnu gerontologiju Pravnog fakulteta u Zagrebu, te o. Zdravko Jelušić, duhovnik Katoličke udruge ‘Kap dobrote’.

Mostar: Umro fra Mate Dragićević

U ponedjeljak 25. veljače u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar preminuo je član Hercegovačke franjevačke provincije svećenik fra Mate Dragićević, u 70. godini života, 52. godini redovništva i 45. godini svećeništva.

Umro fra Branko Mijić

Fra Branko Mijić, član Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja, preminuo je u petak 11. siječnja u KBC Knin u 67. godini života, 51. redovništva i 43. svećeništva.

Umro vlč. Jure Tutek

U Svećeničkom domu u Rijeci preminuo je 23. prosinca vlč. Jure Tutek, svećenik Gospićko-senjske biskupije. Pogreb će biti 26. prosinca u 15 sati u župi Lađevac.