Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: smrt

Sveti Josip – zaštitnik umirućih

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine. Ovoga tjedna donose tekst koji tematizira litanijski zaziv Zaštitniče umirućih, moli za nas!

Papa predvodio misu za pokojne kardinale i biskupe

Prisjećajući se na misi u Bazilici sv. Petra u četvrtak, 4. studenoga, 17 kardinala i 191 biskupa koji su preminuli u protekloj godini, Sveti Otac je pozvao na drugačiji pogled na nevolje – u tjeskobama koje nam nemaju smisla, Bog nam prilazi kako bi nas spasio, prenosi Vatican News.

U Samoboru preminuo fra Petar Kinderić

Fra Petar Kinderić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, preminuo je u Franjevačkom samostanu u Samoboru u četvrtak 29. srpnja, u 75. godini života, 57. redovništva i 49. svećeništva.

FELJTON Torinsko platno i Veo iz Manoppella kao dokazi smrti i uskrsnuća Isusa Krista (1/6)

U sklopu ovoga feljtona, koji se sastoji od šest nastavaka, u narednim mjesecima na mrežnim stranicama Hrvatske katoličke mreže (HKM) i Informativne katoličke agencije (IKA) predstavit ćemo zasigurno dvije najpoznatije relikvije u kršćanskom, katoličkom, svijetu - Torinsko platno i Sveto Lice na velu iz Manoppella. Mnogi povijesni izvori, ali i brojna znanstvena istraživanja ovih dviju kršćanskih relikvija, ukazuju da se radi o materijalnim dokazima o postojanju Isusa Krista, odnosno o njegovom uskrsnuću nakon smrti na križu.

1 2 3