Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: smrt

Petar i Ivan

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 22. lipnja 2022. – Apeli Svetoga Oca

Papa ponovno pozvao na prekid sukoba u Ukrajini

Nakon molitve Kraljice neba na svetkovinu Duhova u nedjelju, 5. lipnja papa Franjo uputio je novi apel za okončanje sukoba u Ukrajini i povratak pregovorima. Molim vas, ne vodite svijet u propast!, Papin je apel vođama narodâ.

Sveti Josip – zaštitnik umirućih

Povodom Godine sv. Josipa, koju je proglasio papa Franjo apostolskim pismom Patris corde, Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije priredio je tematske tekstove prema Stepinčevim propovijedima o sv. Josipu prema litanijama sv. Josipa. Tekstovi su obogaćeni citatima iz samih propovijedi, koje su objavljene u knjizi mons. Jurja Batelje Blaženi Alojzije Stepinac: Sveti Josip – Propovijedi prema litanijama sv. Josipa iz 2009. godine. Ovoga tjedna donose tekst koji tematizira litanijski zaziv Zaštitniče umirućih, moli za nas!

Papa predvodio misu za pokojne kardinale i biskupe

Prisjećajući se na misi u Bazilici sv. Petra u četvrtak, 4. studenoga, 17 kardinala i 191 biskupa koji su preminuli u protekloj godini, Sveti Otac je pozvao na drugačiji pogled na nevolje – u tjeskobama koje nam nemaju smisla, Bog nam prilazi kako bi nas spasio, prenosi Vatican News.

U Samoboru preminuo fra Petar Kinderić

Fra Petar Kinderić, član Hrvatske franjevačke provincije sv. Ćirila i Metoda, preminuo je u Franjevačkom samostanu u Samoboru u četvrtak 29. srpnja, u 75. godini života, 57. redovništva i 49. svećeništva.

1 2 3