Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: smrtna-kazna

Rabin Perlman traži da se ubojici smrtna kazna pretvori u doživotni zatvor

U najvećem antisemitskom napadu u povijesti Sjedinjenih Američkih Država 27. kolovoza 2018. u pucnjavi u sinagogi u Pittsburghu, u američkoj državi Pennsylvaniji, ubijeno je 11 osoba. Krvoproliće je počinio Robert Bowers, 46-godišnji bijelac, blizak ultradesničarskim krugovima koji je na društvenim mrežama širio antisemitske izjave.

Američki biskupi osudili odluku o ponovnim pogubljenjima 

U priopćenju Biskupske konferencije SAD-a ističe se velika zabrinutost odlukom Kongresa o ponovnom izvršavanju smrtne kazne te zakazanim smaknućima petorice osuđenika u sljedećih šest mjeseci, koje je 26. srpnja najavio državni odvjetnik William Barr.

Potvrđena smrtna kazna bivšim egipatskim monasima

Uz slaganje velikog muftije potvrđena je smrtna kazna dvojici bivših koptsko-pravoslavnih monaha osuđenih za ubojstvo biskupa Epiphaniosa (64), opata manastira sv. Makarija Velikoga nedaleko Kaira, gdje je pronađen mrtav krajem srpnja 2018., prenosi Vatican News.

Papa: Smrtna kazna protivna je samom Evanđelju

Papa Franjo primio je 17. prosinca u Vatikanu izaslanstvo Međunarodnoga povjerenstva za borbu protiv smrtne kazne i poručio da je svaki život svet i ljudsko dostojanstvo treba se čuvati bez iznimke.