Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: solin

Nadbiskup Križić zaredio trojicu bogoslova za đakone

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić predvodio je u subotu 2. prosinca u crkvi Svete Obitelji u Solinu misno slavlje za vrijeme kojega je zaredio za đakone trojicu bogoslova: na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije Petra Paradžika (Župa Materinstva BDM Brda - Split) te na naslov Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja fra Stipu Buljana (Župa Gospe Sinjske) i fra Šimuna Sutona (Župa sv. Petra i Pavla, Kočerin, BiH).

Bula imenovanja mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom

Apostolski nalog rimskog prvosvećenika pape Franje s imenovanjem mons. Zdenka Križića splitsko-makarskim nadbiskupom, koji je na misi prigodom preuzimanja službe, na blagdan sv. Šimuna u Jude Tadeja, u subotu 28. listopada 2023., u crkvi Svete obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, pročitao i pokazao apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj nadbiskup Giorgio Lingua.

Papa Franjo izrazio sućut zbog nesreće kod Venecije

Papa Franjo poslao je u četvrtak 5. listopada 2023. brzojav venecijskom patrijarhu Francescu Moraglii u kojem je poručio da se moli za poginule u prometnoj nesreći u Mestreu kod Venecije i njihove obitelji, objavio je Tiskovni ured Svete Stolice.

1 2 3 7