Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: solin

Zahvala mons. Ante Jozića na kraju biskupskoga ređenja

Na kraju biskupskoga ređenja u crkvi Svete obitelji Gospina prasvetišta u Solinu apostolskom nunciju u Bjelorusiji nadbiskupu Anti Joziću čestitku uime hrvatskoga episkopata uputio je predsjednik HBK Želimir Puljić, a zatim je zahvalnu riječ uputio mons. Jozić.

Hodočašće Gospi Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta

U subotu 12. rujna, na blagdan Gospe Velikoga Hrvatskoga Krsnoga Zavjeta, skupina hodočasnika krenula je u 7 sati ujutro iz Svetišta Gospe Sinjske pješice Stazom Gospi Sinjskoj prema hrvatskom Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu, gdje stigla u 17 sati.

Zaziv Duha Svetoga i podjela kanonskih mandata vjeroučiteljima Splitsko-makarske nadbiskupije

U povodu početka nove školske i vjeronaučne godine, u organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije, u subotu 12. rujna upriličeno je euharistijsko slavlje koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić sa zazivom Duha Svetoga i podjelom kanonskih mandata vjeroučiteljima Splitsko-makarske nadbiskupije u novoposvećenoj crkvi Svete Obitelji u Prasvetištu Gospe od Otoka u Solinu.

Solin: Nadbiskup Kutleša predvodio popodnevno euharistijsko slavlje na Malu Gospu

Proslava blagdana Male Gospe i Dana grada Solina završila je svečanim popodnevnim misnim slavljem koje je na Gospinu Otoku predvodio splitsko-makarski nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša u koncelebraciji splitsko-makarskoga nadbiskupa Marina Barišića, don Ranka Vidovića, župnika Župe Gospe od Otoka i solinskoga dekana i ostalih svećenika. 

Proslava Male Gospe u svetištu Gospe od Otoka u Solinu

Brojni vjernici i hodočasnici, iako zbog epidemioloških mjera u znatno manjem broju, i ove su se godine okupili u Gospinom prasvetištu u Solinu uz solinski Jadro na blagdan Male Gospe, 8. rujna, kako bi zahvalili Blaženoj Djevici Mariji za njezin zagovor te molili za svoje najmilije. Svečani ophod oko svetišta s Gospinim kipom i središnje euharistijsko slavlje ispred crkve Gospe od Otoka predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. U koncelebraciji je bilo nekoliko svećenika predvođenih župnikom Gospe od Otoka don Rankom Vidovićem.

1 2