Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spanjolska

Scholas Occurrentes nagrađen nagradom za ljudska prava

Zaklada papinskog prava „Scholas Occurrentes“, obrazovni pokret koji je osnovao papa Franjo, nagrađen je nagradom za ljudska prava „Juan Antonio Carrillo Salcedo“ Sveučilišta u Sevilli, objavio je 20. prosinca 2023. Vatican News.

Dvojica Španjolaca dobitnici Nagrade Ratzinger za 2023.

Španjolci o. Pablo Blanco Sarto i prof. Francesc Torralba Roselló dobitnici su Nagrade Ratzinger za 2023. godinu, koju im je na blagdan sv. Andrije, u četvrtak 30. studenoga 2023. u Apostolskoj palači u Vatikanu uručio državni tajnik Svete Stolice kardinal Pietro Parolin, objavio je Vatican News.

Zatvoreni nikaragvanski biskup dobio španjolsku nagradu

Nikaragvanski biskup Rolando José Álvarez Lagos koji se nalazi u zatvoru zbog kritike režima Daniela Ortege, dobio je ovogodišnju nagradu "Charisma Award" španjolske redovničke konferencije, objavio je u srijedu 19. travnja Kathpress.

Španjolska: Svećenik ranjen u napadu mačetom izvan životne opasnosti

Salezijanska zajednica u Algecirasu na jugu Španjolske, u kojem se u srijedu 25. siječnja 2023. dogodio napad na crkve u kojem je ubijena jedna, a ranjeno nekoliko osoba, priopćila je da je jedan od ranjenika, svećenik Antonio Rodríguez Lucena, SDB, izvan životne opasnosti.

1 2