Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitska-prvostolnica

Velika srijeda u splitskoj prvostolnici

„Gospodina smo svečano primili u svoju okolinu na Cvjetnicu i s četrdesetosatnim klanjanjem nastavili smo mu biti blizu. Vjerujem da smo osjetili njegovu toplinu i blizinu. Gospodin priprema Pashu koju će blagovati sa svojima. On je ta Pasha, ali ne može bez nas. Poziva nas da je pripravimo. Pripravimo svoja srca za susret s Njim“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predvodeći euharistijsko slavlje na Veliku srijedu 31. ožujka u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma.

Nadbiskup Barišić predvodio misu za blagdan Svete obitelji u splitskoj prvostolnici

„Bog, vječna Riječ iz ljubavi prema nama utjelovio se i postao čovjekom. Prihvatio je svakoga čovjeka i nije se izdvojio iz obitelji, iz zajednice koja je važna za nas i koja je put za svakoga čovjeka, put Crkve i društva“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić predvodeći na blagdan Svete obitelji, 27. prosinca, misu u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Nadbiskup Barišić predvodio božićnu misu u splitskoj prvostolnici

„Slava se njegova očitova u liku maloga Djeteta s Majkom Marijom i Josipom, djeteta kojemu u noći hite preplašeni pastiri, a mudraci na svom putu traže ga danju i noću“, kazao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodeći božićnu misu u splitskoj prvostolnici sv. Dujma.

Obredi Velikoga petka u splitskoj prvostolnici

Obrede Velikoga petka u splitskoj prvostolnici Sv. Dujma predvodio je 10. travnja splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić uz sudjelovanje kancelara Splitsko-makarske nadbiskupije don Ratomira Vukorepe, katedralnog župnika don Tomislava Ćubelića, don Ante Mateljana i đakona don Nikole Šakića.

Misa zahvalnica na Staru godinu u splitskoj prvostolnici

Te Deum – tradicionalnu misu zahvalnicu, na Staru godinu 31. prosinca u katedrali sv. Dujma, predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić. U koncelebraciji su bili katedralni župnik don Tomislav Ćubelić, don Marko Ćubelić, don Ante Mateljan, don Ivan Marić, don Boris Jozić i don Stipan Šurlin. Tijekom mise oltarski stol je posluživao đakon don Nikola Šakić.