Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarska-nadbiskupija

Čestitka Splitsko-makarske nadbiskupije Vatrenima!

Nakon što je Hrvatska nogometna reprezentacija večeras u Splitu na Poljudu pobijedila s 3 prema 0 reprezentaciju Mađarske, Splitsko-makarska nadbiskupija uputila je čestitku svim igračima, izborniku, stručnom stožeru i navijačima hrvatske reprezentacije.

Hodočašće splitskih redovnica u Zadar

U organizaciji biskupskoga delegata za redovnice fra Petra Lubine, zahvaljujući dobrobiti nabiskupa Marina Barišića, redovnice Splitsko-makarske nadbiskupije 5. listopada su išle na izlet-hodočašće u Zadar.

Imenovanja i premještaji u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić objavio je dekrete o razrješenjima i imenovanjima svećenika koji pastoralno djeluju na području Splitsko-makarske nadbiskupije. Dekreti za dijecezanske svećenike stupaju na snagu 19. kolovoza 2019. godine.

Izlet vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije u Korčulu

Šezdesetak vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije pod vodstvom predstojnika don Josipa Periša krenulo je u subotu 6. srpnja u grad Korčulu na svoj tradicionalni godišnji izlet s kojim zajednički obilježavaju kraj školske godine.

Održano Ministrantsko ljeto 2019. u Vepricu

Susret ministranata iz Splitsko-makarske nadbiskupije i ove se godine održao od 1. do 4. srpnja u Vepricu. Ministrantsko ljeto susret je kojeg već tradicionalno organizira Ured za pastoral duhovnih zvanja na čelu s don Jurom Bjelišem. Na susretu se okupilo oko 40 ministranata iz 8 župa.

39. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije

U organizaciji Ureda za pastoral duhovnih zvanja u subotu 15. lipnja u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu održan je 39. susret ministranata Splitsko-makarske nadbiskupije. Na susretu se okupilo više od 300 ministranata iz 25 župa.

Svećenički dan u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Dan svećenika Splitsko-makarske nadbiskupije, koji se redovito održava u svibnju, upriličen je u srijedu, 22. svibnja, u Marijanskom svetištu i Duhovnom centru Vepric. Susret, na kojemu se okupilo oko stotinu i dvadeset svećenika, započeo je u kapeli koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić.

1 2