Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarska-nadbiskupija

Stručni skup vjeroučitelja Splitsko-makarske nadbiskupije

U suorganizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije i splitske podružnice Agencije za odgoj i obrazovanje, u subotu 21. studenoga održan je stručni skup za vjeroučitelje u osnovnim i srednjim školama o temi „Zdrav duh u zdravomu tijelu. Korelacija katoličkog vjeronauka i tjelesne i zdravstvene kulture“.

U Makarskoj proslavljen blagdan sv. Klementa, zaštitnika grada i nekadašnje Makarske biskupije

Ovogodišnja proslava svetkovine sv. Klementa mučenika, zaštitnika grada Makarske i nekadašnje Makarske biskupije, koja se u gradu pod Biokovom obilježava još od početka 18. st. tradicionalno je započela trodnevnicom u katedrali sv. Marka evanđelista. Najsvečanije je bilo u subotu 21. studenoga, na sam dan svetkovine, kada je svečani pontifikal i panegirik predvodio splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

VIDEO Mons. Mate Uzinić u TV-emisiji „Vidljivi tragovi“: Enciklika „Fratelli Tutti“ sadrži autentični nauk Svetog Oca (2)

Dubrovački biskup i novoimenovani nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije mons. Mate Uzinić gostovao je u emisiji „Vidljivi tragovi“ u produkciji Splitsko-makarske nadbiskupije koja se emitira utorkom u 20 sati na TV-u Jadran te nedjeljom u 18 sati na Laudato TV-u. Donosimo snimku drugog dijela razgovora s mons. Uzinićem, emitiranog 17. studenoga.

Ispovijest vjere kandidata za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije

Kandidati za đakonat Splitsko-makarske nadbiskupije Marijan Šitum i Roko Kaštelan ispovjedili su svoju vjeru i prisegnuli vjernost Katoličkoj Crkvi u petak 6. studenoga u kapeli Sv. Tita u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu za vrijeme mise koju je predvodio splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić.

Splitsko-makarska nadbiskupija čestitala Torcidi

Splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić i  nadbiskup koadjutor Dražen Kutleša, te Splitsko-makarska nadbiskupija uputila je Klubu navijača Hajduka - Torcida Split čestitku u povodu 70. rođendana Torcide. Čestitku prenosimo u cijelosti:

Dani svetog Jeronima (24. – 30. rujna)

Splitsko-makarska nadbiskupija i Splitsko-dalmatinska županija svečano će proslaviti Jubilej 1600. obljetnicu smrti sv. Jeronima, zaštitnika Dalmacije od 24. do 30. rujna., priopćio je Tiskovni ured Splitsko-makarske nadbiskupije.

Svećeničko ređenje u Splitu

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Marin Barišić u subotu 27. lipnja u crkvi Gospe od Zdravlja u Splitu predvodio je svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojega je za prezbitere zaredio osam đakona. Na naslov Splitsko-makarske nadbiskupije zaređeni su don Ivan Odrljin, don Nikola Šakić, don Mirko Šakić i don Slavko Volarević, a na naslov Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja fra Ivo Rastočić, fra Slaven Čeko, fra Filip Čogelja i fra Željko Štrbac.

Prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma

U Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu u petak 26. lipnja održan je prvi sastanak Komisije za praćenje radova na izgradnji novoga Svećeničkog doma. Sastanku je uz članove Komisije nazočio i splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić koji je nakon uvodne molitve zahvalio članovima što će uime dijecezanskih svećenika nadbiskupije pratiti izgradnju tog objekta.

1 2 3 5