Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarska-nadbiskupija

Nadbiskup Kutleša naslijedio mons. Barišića na čelu Splitsko-makarske nadbiskupije

Činom Papinog prihvaćanja odreknuća od službe splitsko-makarskog nadbiskupa i metropolita zbog navršene kanonske dobi, od petka 13. svibnja, mons. Marin Barišić postao je umirovljeni nadbiskup, a dosadašnji koadjutor mons. Dražen Kutleša postao je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit te je preuzeo upravu nadbiskupije, svečano je objavljeno u podne u splitskoj katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i sv. Dujma.

Obraćanje mons. Kutleše prilikom objave preuzimanja službe splitsko-makarskog nadbiskupa

Prihvaćanjem odreknuća od pastoralnog upravljanja Splitsko-makarskom nadbiskupijom mons. Marina Barišića od svetoga oca Franje, novi splitsko-makarski nadbiskup i metropolit postao je dosadašnji nadbiskup koadjutor i porečki i pulski apostolski upravitelj Dražen Kutleša, čiji govor izrečen tom prigodom u katedrali Uznesenja Blažene Djevice Marije i svetoga Dujma u Splitu, 13. svibnja 2022. prenosimo u cijelosti.

Životopis umirovljenoga splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića

Papa Franjo prihvatio je 13. svibnja 2022. odreknuće od pastoralnog upravljanja Splitsko-makarskom nadbiskupijom mons. Marina Barišića, priopćila je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Donosimo životopis umirovljenoga splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Barišića s mrežne stranice Splitsko-makarske nadbiskupije.

Životopis splitsko-makarskog nadbiskupa Dražena Kutleše

Mons. Dražen Kutleša naslijedio je 13. svibnja 2022. na službi splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića, priopćila je Apostolska nuncijatura u Republici Hrvatskoj. Donosimo životopis novog splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Kutleše s mrežne stranice Splitsko-makarske nadbiskupije.

VIDEO Obraćanje splitsko-makarskog nadbiskupa Marina Barišića

Apostolska nuncijatura u Hrvatskoj obavijestila je u petak 13. svibnja da je Sveti Otac prihvatio odreknuće nadbiskupa mons. Marina Barišića od pastoralnoga upravljanja Splitsko-makarskom nadbiskupijom. Naslijedit će ga Mons. Dražen Kutleša, dosadašnji nadbiskup koadjutor iste nadbiskupije.

Homilija nuncija Lingue na proslavi sv. Dujma

Svečano misno slavlje na svetkovinu nebeskog zaštitnika Splitsko-makarske nadbiskupije i grada Splita sv. Dujma, u subotu 7. svibnja na splitskoj rivi, predvodio je apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua. Homiliju mons. Lingue prenosimo u cijelosti.

1 2 3 9