Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: splitsko-makarska-nadbiskupija

Split proslavio svoga zaštitnika sv. Dujma

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u četvrtak, 7. svibnja u splitskoj prvostolnici predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

Priopćenje za javnost o don Josipu Delašu

Pod predsjedanjem splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Marina Barišića u utorak, 7. travnja 2020., u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu sastao se Zbor savjetnika dijecezanskog biskupa. Nazočilo je šest od sedam članova Zbora. Nakon susreta izdano je priopćenje za javnost o don Josipu Delašu koje prenosimo u cijelosti.

Misijska korizma u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji

Na Čistu srijedu 26. veljače, u organizaciji Ureda za misije Splitsko-makarske nadbiskupije i Papinskih misijskih djela u Republici Hrvatskoj, započinje misijska akcija pod nazivom „Što god učiniste jednome od ove moje najmanje braće, meni učiniste!“ (Mt 25, 45).

Proslavljen blagdan sv. Barbare u Trogiru

U župi Sv. Lovre u Trogiru, 4. studenoga 2019. proslavljen je blagdan sv. Barbare u istoimenoj crkvici koja se smjestila uz Gradsku ložu. Svečano misno slavlje predvodio je fr. Petar Galić - starješina samostana sv. Dominika u Trogiru uz suslavlje Trogirskog dekana i župnika don Vinka Sanadera, uz animaciju članova župnog zbora bez orgulja te nazočnost štovatelja sv. Barbare iz župe i ostalih župa u Trogiru.

1 2 3