Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spomen

U Puli obilježen spomen sv. Faustine Kowalske

U prigodi spomena sv. Faustine Kowalske, u četvrtak, 5. listopada, svetu misu u crkvi Majke Božje od Milosrđa, ili žiteljima Pule bolje poznatoj kao Misericordia, predvodio je vlč. Rikard Lekaj, župnik pulske katedralne župe.

Obljetnica posvete crkve sv. Lovre u Požegi

Na svetkovinu Obljetnice posvete crkve sv. Lovre u Požegi, 15. studenog večernje euharistijsko slavlje u spomenutoj crkvi predvodio je biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima požeškoga Stolnog kaptola, svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova i iz župa grada Požege.

Biskup Šaško predvodio misu s molitvom za žrtve Križnoga puta na Maclju

Macelj je najveće stratište komunističkih žrtava na području Republike Hrvatske s do sada točno utvrđenim brojem od 1247 ekshumiranih žrtava. Povodom 77. obljetnice Maceljske tragedije i žrtava hrvatskog Križnog puta slavljena je misa koju je predvodio pomoćni zagrebački biskup Ivan Šaško u nedjelju 5. lipnja, na svetkovinu Pedesetnice. Uvod u euharistijsko slavlje i homiliju biskupa Šaška na spomen-misi na Maclju donosimo u cijelosti.

Spomen na osmoricu hrvatskih domoljuba koje su u Sibinju 1935. godine usmrtili jugoslavenski žandari

Mještani Sibinja, Odvoraca i okolnih sela Slavonskog Broda spomenuli su u subotu 19. veljače u molitvi svojih hrabrih sumještana, osmorice seljaka iz odvoračkih sela: Stjepana Gunčevića, Antuna Ercegovića, Mate Pejića, Đuke Štimca, Petra Topalovića, Ivana Jankovića, Ivana Katalinića i Antuna Perkovića, koje su 19. veljače 1935. u Sibinju ubili jugoslavenski žandari.

Spomen na don Eugena Šutrina

O 76. obljetnici mučkog ubojstva don Eugena Šutrina već tradicionalno održane su 26. studenoga dvije komemoracije s molitvom za njegovo skoro proglašenje blaženim. 

Sjećanje na podhumske žrtve

U znak sjećanja na podhumske žrtve – tragični događaj koji se zbio 12. srpnja 1942. godine, na groblju u Sobolima, kod spomen obilježja u Podhumu održan je komemorativni skup i misa koju je predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci vlč. mr. Mario Gerić

1 2 3