Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spomen

Spomen na osmoricu hrvatskih domoljuba koje su u Sibinju 1935. godine usmrtili jugoslavenski žandari

Mještani Sibinja, Odvoraca i okolnih sela Slavonskog Broda spomenuli su u subotu 19. veljače u molitvi svojih hrabrih sumještana, osmorice seljaka iz odvoračkih sela: Stjepana Gunčevića, Antuna Ercegovića, Mate Pejića, Đuke Štimca, Petra Topalovića, Ivana Jankovića, Ivana Katalinića i Antuna Perkovića, koje su 19. veljače 1935. u Sibinju ubili jugoslavenski žandari.

Spomen na don Eugena Šutrina

O 76. obljetnici mučkog ubojstva don Eugena Šutrina već tradicionalno održane su 26. studenoga dvije komemoracije s molitvom za njegovo skoro proglašenje blaženim. 

Sjećanje na podhumske žrtve

U znak sjećanja na podhumske žrtve – tragični događaj koji se zbio 12. srpnja 1942. godine, na groblju u Sobolima, kod spomen obilježja u Podhumu održan je komemorativni skup i misa koju je predvodio rektor Bogoslovnog sjemeništa “Ivan Pavao II.” u Rijeci vlč. mr. Mario Gerić

Spomen bl. Jule Ivanišević i susestara u Starom Petrovom Selu

Na Treću nedjelju došašća, 15. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje tijekom kojega se spomenuo i mučeničke smrti bl. Jule Ivanišević i susestara.

1 2