Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: spomen

Spomen bl. Jule Ivanišević i susestara u Starom Petrovom Selu

Na Treću nedjelju došašća, 15. prosinca, požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Starom Petrovom Selu euharistijsko slavlje tijekom kojega se spomenuo i mučeničke smrti bl. Jule Ivanišević i susestara.

Spomen kardinala Franje Kuharića u Pribiću

Program u sklopu proslave 100. obljetnice rođenja velikog sina jaskanskog kraja kardinala Franje Kuharića održan je u subotu 27. travnja u Pribiću, u organizaciji Općine Krašić, župe svetog Siksta u Pribiću i Ogranka Matice hrvatske u Jastrebarskom.

Spomen na utamničene svećenike u Staroj Gradiški

U predvečerje Dana obnove čišćenja pamćenja i spomena mučenika, 11. travnja u Staroj Gradiški požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je spomen na svećenike koji su bili utamničeni u starogradiškom zatvoru i na druge nedužne žrtve toga logora, među njima i one koji su tamnovali tijekom Domovinskog rata.

Spomen-slavlje na obljetnicu formiranja 101. bosanskobrodske brigade

Povodom spomendana 27. obljetnice formiranja 101. bosanskobrodske brigade HVO, (BBB), prve postrojbe u BiH koja je pružila aktivan otpor tadašnjem neprijatelju, preživjeli branitelji i brojni vjernički puk Bosanske Posavine u molitvi su se u nedjelju 3. ožujka sjetili svojih 426 poginulih i nestalih branitelja te brigade.

1 2