Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sport

Vatikanski kriket tim igrao utakmicu protiv tima engleskog kralja Karla III.

Vatikanski kriket-tim otišao je u srijedu, 3. srpnja 2024., u dvorac Windsor – rezidenciju kralja Karla III. i članova engleske kraljevske obitelji, gdje se suočio s timom King's XI, koji čine članovi kraljevske obitelji i koji je pobijedio s rezultatom 98 naprema 8, izvijestio je Vatican News.

Prefekt Dikasterija za kulturu i obrazovanje na konferenciji o sportu i duhovnosti

"Nijedan sportaš, kao ni osoba, ne hoda sama tijekom života", istaknuo je kardinal José Tolentino da Mendonça, prefekt Dikasterija za kulturu i obrazovanje, prigodom otvaranja međunarodne konferencije o sportu i duhovnosti u Rimu na Francuskom institutu, prenosi se u izdanju lista „L`Osservatore Romano“ od 17. svibnja.

Poruka pape Franje sudionicima konferencije o sportu i duhovnosti u Rimu

Sport je sve više "povlašteno mjesto susreta između ljudima i bratstva među narodima", napisao je papa Franjo u poruci upućenoj sudionicima međunarodne konferencije o sportu i duhovnosti pod nazivom "Staviti život u igru" u organizaciji Dikasterija za kulturu i obrazovanje i Veleposlanstva Francuske pri Svetoj Stolici. Konferencija je s radom započela u četvrtak 16. svibnja u Francuskom institutu u Rimu, a završit će u subotu 18. svibnja. U nastavku objavljujemo cjelovit prijevod Papine poruke koja je objavljena u izdanju lista „L`Osservatore Romano“ od 17. svibnja.

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 7. travnja

Papa Franjo je na Drugu vazmenu nedjelju, 7. travnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Kraljice neba s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Kraljice neba.

1 2 3