Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sport

Papin nagovor uz molitvu Kraljice neba u nedjelju 7. travnja

Papa Franjo je na Drugu vazmenu nedjelju, 7. travnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Kraljice neba s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Kraljice neba.

Otvara se „Vatikanski dom sportova”

„Vatikanski dom sportova” bit će središnjica za službeni vatikanski sportski savez „Athletica Vaticana”, a bit će otvoren i blagoslovljen 20. rujna, izvještava Vatican News.

Papa Franjo: Sport je u službi osobe, a ne logike moći

Papa Franjo primio je u ponedjeljak 30. siječnja Talijanski odbojkaški savez u audijenciju, istaknuvši da sport može pomoći u prevladavanju sramežljivosti i krhkosti te u dozrijevanju vlastite svijesti, izvijestio je Vatican News.

Nesvakidašnje čovjekoljublje

Papina kateheza na općoj audijenciji u srijedu 6. travnja 2022. – Osvrt na apostolsko putovanje na Maltu 2. i 3. travnja, i apeli pape Franje.

Papa za nekoliko dana izlazi iz bolnice

Iako je tijek oporavka nakon operativnog zahvata uspješno dovršen, Papa će ostati još nekoliko dana u bolnici. Podijelivši radost zbog pobjede argentinske i talijanske reprezentacije s onima koji su bili oko njega, istaknuo je značenje sporta i njegovih vrijednosti, navodi se, među ostalim, u izjavi ravnatelja Tiskovnog ureda Svete Stolice Mattea Brunija od 12. srpnja.

1 2