Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: srakic

Zavjetno hodočašće u Dragotin

Dvadesetak svećenika koji djeluju u središnjim ustanovama Đakovačko-osječke nadbiskupije, predvođeni nadbiskupima Đurom Hranićem, umirovljenim Marinom Srakićem i pomoćnim Ivanom Ćurićem, pošli su na blagdan Gospe Fatimske, 13. svibnja, na zavjetno hodočašće Gospi Dragotinskoj.

Misa Večere Gospodnje u đakovačkoj katedrali

Umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić predvodio je na Veliki četvrtak, 9. travnja, u đakovačkoj katedrali Misu Večere Gospodnje kojom je započelo Vazmeno trodnevlje, a koju su u izravno prenosile Slavonska i Slavonskobrodska televizija.

Zadušnica za sve pokojne svećenike i kanonike Đakovačko-osječke nadbiskupije

Uz nadbiskupa Đuru Hranića, umirovljenoga nadbiskupa Marina Srakića te još jedanaestoricu svećenika, večernju misu zadušnicu za sve pokojne svećenike Đakovačko-osječke nadbiskupije, kanonike Prvostolnog kaptola te sve svećenike koji su djelovali u Đakovu predvodio je 4. studenoga u đakovačkoj katedrali pomoćni biskup Ivan Ćurić.

Nadbiskup Srakić predvodio slavlje u Laćarku

U župi sv. Ane u Laćarku na svetkovinu zaštitnice, 26. srpnja, svečano euharistijsko slavlje predvodio je umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić uz suslavlje desetorice svećenika iz Srijemske biskupije, Đakovačko-osječke nadbiskupije i grkokatolika kao znak metropolijskog zajedništva.

Svetkovina Tijelova proslavljena u Osijeku

Uvodeći 20. lipnja u svečano misno slavlje svetkovine Presvetoga Tijela i Krvi Kristove u osječkoj konkatedrali Sv. Petra i Pavla, umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić istaknuo je: „Euharistija je znak razlučivanja. Kad svi mi kršćani budemo mogli slaviti zajedno euharistiju onda ćemo ostvariti Isusovo obećanje i naredbu da svi budu jedno. I ovo slavlje preporučujemo kao molitvu za jedinstvo onih koji vjeruju u Krista Gospodina“.

„Boli tvoje i tvog Sina, daj da budu na spas svima“

Dan čašćenja Gospe Brze Pomoći - „osmi“ kao hodočasnički dan - proslavljen je u ponedjeljak 8. travnja u istoimenoj župi i svetištu u Slavonskom Brodu pod geslom „Boli tvoje i tvog Sina, daj da budu na spas svima“. Oko 5000 hodočasnika sudjelovao je na svih šest misnih slavlja, a središnje je predvodio umirovljeni đakovačko-osječki nadbiskup Marin Srakić.

1 2