Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: starije-osobe

Papa Inuitima: Vi ste svjetlo koje nitko nije uspio ugušiti

Na posljednjem susretu na apostolskom putovanju u Kanadu, u petak 29. srpnja u Iqaluitu, nakon što je poslušao svjedočanstva bivših učenika rezidencijalnih škola, papa Franjo je ponovno molio oproštenje za politiku kulturne asimilacije koju su provodili brojni katolici koja je raskinula veze između roditelja i djece te sablažnjavala mališane, objavio je Vatican News.

Caritas organizirao drugo druženje starih i mladih

U povodi drugoga Svjetskog dana djedova, baka i starijih osoba, kojemu je papa Franjo za nit vodilju uzeo redak iz psalma „Rod donose i u starosti“ (Ps 92, 15), Caritas Zagrebačke nadbiskupije održao je drugi prigodni program – druženje mladih korisnika i svojih zaposlenika s korisnicima Doma za starije osobe Centar u Zagrebu, na lokaciji Crnatkova 14.

Samostan u Molvama gradi objekt za cjelodnevni boravaka starijih osoba

Samostan Uznesenja Blažene Djevice Marije franjevaca konventualaca u Molvama kreće u izgradnju i opremanje objekta u okviru kojeg će se pružati usluge cjelodnevnog boravka za 18 osoba starijih od 65 godina, a temelje je na Duhovski ponedjeljak 6. lipnja blagoslovio umirovljeni varaždinski biskup Josip Mrzljak.

1 2 3 5