Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: starije-osobe

Papina poruka za Svjetski dan bolesnika 2024.

Donosimo u cijelosti prijevod Papine poruke za XXXII. Svjetski dan bolesnika koji se slavi na spomen Blažene Djevice Marije Lurdske, 11. veljače 2024., na temu »Nije dobro da čovjek bude sam«. Liječiti bolesne liječeći odnose".

Biskup Škvorčević na Dan djedova, baka i starijih osoba posjetio požeške obitelji

Na Dan djedova, baka i starijih u nedjelju, 23. srpnja požeški biskup Antun Škvorčević posjetio je obitelj Černušak s dvanaestero djece, koje je većinu osobno krstio. Njezino obiteljsko zajedništvo ostvaruje se u živoj povezanosti pra-prabake Ruže, prabake i bake Marije, roditelja i djece među kojima je najmlađi Franjo, star oko dvije godine.

Papin Angelus u nedjelju 23. srpnja

Papa Franjo je u nedjelju, 23. srpnja s prozora svoje radne sobe u Apostolskoj palači izmolio molitvu Anđeo Gospodnji s vjernicima i hodočasnicima okupljenim na Trgu sv. Petra. Donosimo u cijelosti Papino obraćanje vjernicima prije i nakon molitve Angelusa.

Svjedoci: sveta Mary MacKillop

Na redovnoj općoj audijenciji u srijedu, 28. lipnja papa Franjo nastavio je ciklus kateheza na zajedničku temu „Strast za evangelizacijom: vjernikov apostolski žar“. Papa je svoju 17. po redu katehezu na temu evangelizacije posvetio svetoj Mary MacKillop.

Papina homilija na Cvjetnicu

Donosimo u cijelosti homiliju koju je izgovorio papa Franjo na misi Nedjelje Muke Gospodnje ili Cvjetnicu 2. travnja slavljenoj na Trgu sv. Petra u Vatikanu. Okosnica Papine homilije bile su Isusove riječi "Bože moj, Bože moj, zašto si me ostavio".

1 2 3 6