Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stjepan-lice

Obilježena 20. obljetnica pješačenja Domagoja Pejića od Zagreba do Rima

Dvadeseta obljetnica pješačenja od Zagreba do Rima voditelja i novinara Hrvatskoga katoličkog radija Domagoja Pejića obilježena je u četvrtak 18. travnja u Dvorani „Vijenac“ Nadbiskupijskog pastoralnog instituta u Zagrebu. Programom je ujedno obilježena i 19. obljetnica smrti Karola Wojtyłe.

Predavanja i „Razgovor s autorom“ prvoga dana Katehetske proljetne škole u Osijeku

Katehetska proljetna škola koja se 4. i 5. travnja 2024. prvi put održava u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji, u pastoralnim prostorima Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku, nakon pozdravnih govora nastavljena je dvama plenarnim predavanjima, a u popodnevnim satima uslijedio je „Razgovor s autorom“ Stjepanom Lice, a zatim i pedagoške radionice, izvijestio je Tiskovni ured Đakovačko-osječke nadbiskupije.

Argumenti HKR-a: Aktualnost sv. Franje i nakon osam stoljeća

Sv. Franjo i njegov utjecaj na Crkvu, ali i svijet, punih osam stoljeća nakon njegove smrti, njegov odnos prema svemu stvorenom i prema svim ljudima te ideja bratstva koju je živio sveti Franjo, a promiče i papa Franjo, bila je tema Argumenata na Hrvatskom katoličkom radiju u ponedjeljak, 4. listopada.

Argumenti: Bake i djedovi kao jamstvo obiteljske povezanosti

Zašto je papa Franjo u Crkvu uveo Svjetski dan djedova, baka i starijih osoba te kakva je veza baka i djedova s njihovim unucima neka su od pitanja o kojima su u Argumentima Hrvatskoga katoličkog radija u ponedjeljak 19. travnja razgovarali voditelj Ureda Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj dr. Petar-Krešimir Hodžić, katolički spisatelj Stjepan Lice i ravnateljica Centra za djecu, mlade i obitelj u Velikoj Gorici Sanda Puljiz Vidović.

Križni put „Jeka ljubavi“ Stjepana Lice posvećen djedovima i bakama

Salesiana je u suradnji s Vijećem Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj izdala križni put "Jeka ljubavi" autora Stjepana Lice. Riječ je po mnogočemu iznimnoj knjižici, osobit i zasad jedinstven križni put posebno posvećen djedovima i bakama, a namijenjen svima koji tijekom korizme žele produbiti svoj odnos s Isusom pobožnošću križnoga puta. Taj križni put nastao je povodom aktualnoga trogodišnjega pastoralnoga ciklusa HBK Starije osobe i međugeneracijska solidarnost – Poslanje djedova i baka.