Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: stolni-kaptol-sv-petra

Sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

U Dvorani Sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u petak 1. prosinca održana je sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra pod predsjedanjem prepošta Ivica Žuljević, a na njoj je uz kanonike sudjelovao i biskup Antun Škvorčević.

Sprovod požeškog svećenika Josipa Devčića

U Stražemanu su u srijedu 29. ožujka ispraćeni na vječni počinak posmrtni ostaci nedavno preminulog apostolskog protonotara Josipa Devčića, umirovljenog kanonika požeškog Stolnog kaptola sv. Petra i umirovljenog stražemanskog župnika.

Održana sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra

U Dvorani Sv. Lovre Biskupskog doma u Požegi u utorak 24. svibnja održana je sjednica požeškoga Stolnog kaptola sv. Petra. Sjednicom je predsjedao prepošt Ivica Žuljević, a uz kanonike na njoj je sudjelovao i biskup Antun Škvorčević, izvijestili su iz Požeške biskupije.

Koncert o 800. obljetnici osnutka Požeškoga zbornog kaptola sv. Petra

U predvečerje svetkovine apostolskih prvaka sv. Petra i Pavla, u crkvi sv. Jurja u Starom Gradu u Kaptolu, u ponedjeljak 28. lipnja održan je tradicionalni Petrovski koncert „Tu es Petrus“, o 800. obljetnici ustanovljenja Požeškoga zbornog kaptola sv. Petra, koji je u Starom Gradu imao sjedište.

Proslavljena dvadeseta obljetnica Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi

Požeški biskup Antun Škvorčević predvodio je euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali u zajedništvu s kanonicima, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova, župe sv. Terezije te drugim vjernicima na prvu nedjelju došašća 1. prosinca, kada se navršava 20 godina od utemeljenja Stolnog kaptola sv. Petra u Požegi.