Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: suboticka-biskupija

Biskup Večerin imenovao povjerenstvo za provedbu biskupijskog sinodalnog savjetovanja u Subotičkoj biskupiji

S obzirom da je u Pripremnom dokumentu Sinode sadržan i poziv da se za pripremnu etapu u partikularnim Crkvama odredi poseban povjerenik i/li tim za kontakt u svakoj biskupiji, subotički biskup mons. Slavko Večerin, danom 11. studenog za razdoblje trajanja pripremnoga razdoblja Sinode, imenovao je biskupijsko povjerenstvo za sinodsko savjetovanje, s ulogom i zadaćama koje su opisane i razrađene s pripadajućim uputama u Službenom priručniku sinode.

AKTUALNO HKR-a: Mons. Večerin o glasu Crkve iz Vojvodine

Na blagdan svetih arkanđela 29. rujna 2021. u emisiji Aktualno Hrvatskoga katoličkog radija subotički biskup Slavko Večerin govorio je o Crkvi u Vojvodini i izazovima s kojima se suočavaju katolici Hrvati u toj pokrajini u Republici Srbiji.

Susret ministrantica i ministranata Subotičke biskupije u Tavankutu

Redoviti godišnji susret ministrantica i ministranata Subotičke biskupije održan je u subotu 5. lipnja u Župi Presvetog Srca Isusova u Tavakutu. Na susretu su sudjelovala 133 ministranta i njihovi župnici iz 12 župa hrvatskoga govornog područja Subotičke biskupije.

Subotička biskupija o uporabi bunjevačke ikavice u liturgiji

Gradska uprava Subotice nastavlja svoju inicijativu da bunjevačku ikavicu proglasi jezikom koji će biti u službenoj uporabi na teritoriju Grada Subotice. Ekonom Subotičke biskupije mr. Mirko Štefković iznio je za Radio-televiziju Vojvodine stav Crkve glede uporabe ovoga dijalekta hrvatskoga jezika u liturgijske svrhe.

1 2 3 4