Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: suboticka-biskupija

Papa Franjo imenovao mons. Slavka Večerina subotičkim biskupom

Sveti Otac prihvatio je odreknuće od pastoralnog vodstva Subotičke biskupije, koje je zbog navršene kanonske dobi podnio preuzvišeni mons. dr. Janoš Penzeš, te je subotičkim biskupom imenovao mons. Slavka Večerina, svećenika Subotičke biskupije i dosadašnjega generalnog vikara, priopćio je na blagdan Rođenja Blažene Djevice Marije, u utorak 8. rujna, u 12 sati Tiskovni ured Svete Stolice.

Proštenje u Hrvatskom Majuru

U jedinim mjestom sa hrvatskim predznakom u Republici Srbiji, Hrvatskom Majuru, u nedjelju 6. rujna, sadašnji i bivši stanovnici toga mjesta proslavili su sa svojim gostima blagdan svog nebeskog zaštitnika sv. Marka Križevčanina.

Zbog pandemije skromno proslavljena 110. Dužijanca u Subotici

Nakon održanih žetvenih svečanosti po selima gradova Subotice i Sombora, svečana proslava 110. Dužijance u Subotici proslavljena je skromno zbog pandemije izazvane koronavirusom u nedjelju 9. kolovoza u katedrali sv. Terezije Avilske u Subotici.

Odabrani pobjednici literarnog natječaja za djecu Subotičke biskupije

Katehetski ured Subotičke biskupije, skupa sa samostanom karmelićana u Somboru i Vicepostulaturom za proglašenje blaženim sluge Božjeg o. Gerarda Tome Stantića, i ove je godine, prigodom proslave Gerardova (obljetnice smrti o. Gerarda) organizirao natjecanje za vjeroučenike koji pohađaju školski i župni vjeronauk u župama Subotičke biskupije.

Školski vjeronauk u Subotičkoj biskupiji tijekom izvanrednog stanja

Katehete koje predaju katolički vjeronauk u osnovnim i srednjim školama na području Subotičke biskupije imaju pozitivna iskustva o organiziranju nastave u uvjetima izvanrednoga stanja i prekida redovite nastave u školama, u čemu im je pomagao biskupijski Katehetski ured.

Termini za osobnu molitvu u crkvama Subotičke biskupije

Biskupi koji upravljaju biskupijama na području Srbije u svojoj su odluci nakon uvođenja izvanrednog stanja, između ostaloga, propisali: „Crkve, kao mjesta duhovne okrepe i molitve, u ovoj teškoj situaciji nećemo zatvarati. Na ovaj način želimo osigurati mogućnost za pojedinačne molitve i duhovnu sabranost. Svaki župnik neka samostalno odluči o vremenu kada će crkva biti otvorena, i neka obavijest o tomu vidno istakne na crkvena vrata ili koje drugo dobro vidljivo mjesto. Crkve se stalno trebaju dezinficirati i provjetravati“.