Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sucut

Papina sućut u povodu smrti Johna Humea

U brzojavu sućuti u povodu smrti sjevernoirskoga državnika Johna Humea papa Franjo istaknuo je: „Bio je plemenita duša u službi mira”, prenosi Vatican News.

Sućut pape Franje povodom preminuća kardinala Williama Josepha Levade

U vatikanskoj bazilici u petak 27. rujna održani su sprovodni obredi za kardinala Williama Josepha Levadu, umirovljenog prefekta Kongregacije a za nauk vjere, koji je preminuo u noći s 25. na 26. rujna u 84. godini života. Obrede je predvodio kardinal Tarcisio Bertone u nazočnosti kardinala, nadbiskupa i biskupa, a na kraju euharistijskoga slavlja papa Franjo se oprostio od pokojnoga kardinala i u molitvi Bogu preporučio njegovu dušu (Commendatio i Valedictio).

Papina sućut u povodu smrti kardinala Obesa Rivere

Papa Franjo poslao je brzojav sućuti povodom smrti meksičkoga kardinala Sergija Obesa Rivere, koji je preminuo 11. kolovoza u 87. godini života. Bio je pastir koji je godinama u vjernosti stavljao svoj život u službu Boga i Crkve. Neka mu Gospodin Isus dade krunu slave koja ne vene, napisao je Papa u brzojavu nadbiskupu Xalape Hipólitu Reyesu Lariosu.

Papina sućut povodom smrti kardinala Ortege

Papa Franjo poslao je brzojav sućuti havanskom nadbiskupu Juanu Garciji Rodriguezu u povodu smrti umirovljenoga nadbiskupa kardinala Jaimea Ortege Alamina, koji je preminuo 26. srpnja u Havani u 83. godini života.

1 2