Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sumanovci

Sprovodni obredi i misa zadušnica za s. Mirelu Šokčević

Sestra M. Mirela Šokčević, redovnica Družbe sestara Naše Gospe, koja je preminula 9. siječnja u 84. godini života i 55. godini redovništva u Caritasovoj kući za starije i nemoćne osobe „Sv. Kamillo de Lellis“ u Vrbovcu, ukopana je 11. siječnja na groblju unutar Svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke.

Dan vjeroučitelja Đakovačko-osječke nadbiskupije i stručni skup

Vjeroučitelji osnovnih i srednjih škola Đakovačko-osječke nadbiskupije okupili su se u četvrtak 1. rujna na Danu vjeroučitelja i stručnom skupu u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje - Podružnica Osijek u Svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke na Šumanovcima.

Nadbiskupijski ljetni kamp za mlade u Račinovcima

U organizaciji Ureda za pastoral mladih Đakovačko-osječke nadbiskupije od 20. do 23. kolovoza održan je prvi nadbiskupijski ljetni kamp za mlade na području Župe Rođenja sv. Ivana Krstitelja u Račinovcima.

Skrovita Gospa Šumanovačka prigrlila oko osam tisuća hodočasnika

U svetištu Skrovite Gospe Šumanovačke u župi Gunja u predvečerje svetkovine Uznesenja BDM 14. kolovoza slavljene su tri mise, kao i na samu svetkovinu 15. kolovoza, a hodočasnici su stizali iz različitih krajeva autobusima, automobilima, dok su oni iz Cvelferije pristizali i pješice. Procjenjuje se da je tijekom navedenih pet dana Svetište Skrovite Gospe Šumanovačke prigrlilo oko osam tisuća hodočasnika.