Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: susret-s-mladima

Papa mladima u Lisabonu: “Ne bojte se zaprljati ruke”

Drugog dana apostolskog posjeta Lisabonu za Svjetski dan mladih 2023., u četvrtak 3. kolovoza, papa Franjo se susreo s mladima u portugalskom sjedištu Zaklade papinskog prava „Scholas Occurrentes u gradu Cascaisu i povukao završni potez kistom na zidnom muralu koji simbolizira ljepotu jedinstva u različitosti, objavio je Vatican News.

Papa mladima iz DR Kongo: Nikada se nemojte obeshrabriti

Trećeg dana svog apostolskog putovanja u Demokratsku Republiku Kongo, u četvrtak 2. veljače, papa Franjo se susreo s mladima i vjeroučiteljima iz mjesne Crkve na Stadionu mučenika u glavnom gradu Kinshasi, prenosi Vatican News.

Papa u Bahreinu: Dragi mladi, trebamo vas!

Susrećući se s mladima u Bahreinu, u subotu 5. studenoga 2022. papa Franjo ih je posebno pozvao da šire „kulturu skrbi” te poželio da budu dobar kvasac za prijateljsko i solidarno društvo u vrijeme u kojemu buktaju sukobi i u kojemu postoji rizik da etničke, kulturne i vjerske razlike postanu problemi, a ne prilike za zajednički rast, piše Vatican News.

Papa grčkoj mladeži: Sanjajte velike snove

Na kraju apostolskoga pohoda Grčkoj papa Franjo susreo se 6. prosinca, na blagdan sv. Nikole, u školi sv. Dionizija u Ateni koju vode uršulinke s mladima iz te zemlje, poručivši im: Ne dopustite da vas paraliziraju strahovi, sanjajte na veliko! I sanjajte zajedno, prenosi hrvatska redakcija Vatican Newsa.

Papin susret s mladima i misa na tokijskom stadionu

Nakon susreta s žrtvama trostruke tragedije iz 2011. (potres, tsunami i nesreća reaktora u Fukushimi) u "Belle Salle Hanzomon”, Papa se trećeg dana apostolskog pohoda Japanu u ponedjeljak 25. studenoga susreo s mladima u katedrali Sv. Marije, a nakon ručka u Apostolskoj nuncijaturi slavio je misu na stadionu "Tokyo Dome“. Uslijedio je zatim susret s predstavnicima vlasti i Diplomatskoga zbora.