Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ana

“Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima”

Iz tiska je izašla monografija “Povijest Pavlinskog samostana u Križevcima” dr. sc. Dejana Pernjaka u izdanju Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Zavoda za znanstvenoistraživački rad Koprivničko-križevačke županije u Križevcima.

Proslava sv. Ane u Dugoj Gori

U prigodi spomendana sv. Ane u subotu 30. srpnja slavljena je misa kod raspela u Dugoj Gori, mjestu u sastavu Župe sv. Antuna – Generalski Stol.

Zavjetni dan u Sotu

Vjernici iz Sota u Srijemskoj Biskupiji već više od sto godina zavjetovani su sv. Ani da čuva njihova polja od raznih vremenskih nepogoda, a na spomendan roditelja BDM u utorak, 26. srpnja misno slavlje pokraj zavjetne kapelice predvodio je župni upravitelj vlč. Nikica Bošnjaković.

Sv. Ana u Blagaju

U Župi Duha Svetoga u Blagaju u Slunjskom dekanatu svečano je po tradiciji u utorak 26. srpnja proslavljena suzaštitnica župe sv. Ana.

Kardinal Puljić predvodio misu u Bistrincima na blagdan sv. Joakima i Ane

Župa sv. Josipa Radnika u Belišću, koju vodi franjevci trećoredci glagoljaši, i ove je godine 26. srpnja svečano proslavila blagdan sv. Ane i Joakima u Svetištu svete Ane na Dravi u Bistrincima. Bila je to i proslava 225. obljetnice Svetišta. Svečano misno slavlje predvodio je umirovljeni vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić.

Proslavljen crkveni god u Laćarku

Srijemski biskup Đuro Gašparović predvodio je 26. srpnja svečano misno slavlje kojim je Župa sv. Ane u Laćarku proslavila nebesku zaštitnicu.

1 2