Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-dujam

Osmi dan devetnice u čast sv. Dujmu u Splitu

Osmoga dana devetodnevne priprave za proslavu svetkovine sv. Dujma, u srijedu 5. svibnja, misno slavlje u splitskoj prvostolnici predvodio je generalni vikar Splitsko-makarske nadbiskupije mons. Miroslav Vidović. U koncelebraciji je bio katedralni župnik don Ante Mateljan.

Četvrti dan devetnice sv. Dujmu

Četvrtoga dana devetodnevne priprave za proslavu svetkovine sv. Dujma, u subotu 1. svibnja na sv. Josipa Radnika, misno slavlje u splitskoj prvostolnici predvodio je don Tomislav Ćubelić, bivši katedralni župnik i kanonik Prvostolnog kaptola.

Počela devetnica sv. Dujmu

Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split počeli su u srijedu 28. travnja devetnicu kojom se svečano pripremaju za proslavu svetkovine nebeskog zaštitnika sv. Dujma.

Održan sastanak o devetnici i središnjoj proslavi sv. Dujma u Splitu

Devetnica i središnja proslava sv. Dujma, zaštitnika grada Splita i Splitsko-makarske nadbiskupije bila je tema sastanka splitsko-makarskoga nadbiskupa i metropolite mons. Marina Barišića i njegovih suradnika održanog u ponedjeljak 12. travnja u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu.

Split proslavio svoga zaštitnika sv. Dujma

Svečanim euharistijskim slavljem, koje je u četvrtak, 7. svibnja u splitskoj prvostolnici predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić, Splitsko-makarska nadbiskupija i grad Split proslavili su svetkovinu svoga nebeskog zaštitnika sv. Dujma, biskupa i mučenika prvih kršćanskih stoljeća.

1 2