Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-faustina-kowalska

Papa Franjo: Vratimo se izvoru milosrđa

Devedeset godina nakon prvoga ukazanja milosrdnoga Isusa sestri Faustini Kowalskoj, Papa je poslao poruku biskupu Płocka, u kojoj potiče vjernike da se vrate na izvoru milosrđa kako bi postali sposobni za strpljenje, praštanje i ljubav, objavio je Vatican News.

U Puli proslavljen blagdan sv. Faustine Kowalske

U crkvi Majke Božje od Milosrđa u Puli u ponedjeljak, 5. listopada proslavljen je blagdan sv. Faustine Kowalske, poljske redovnice svetice temeljem čijih je privatnih objava sv. papa Ivan Pavao II. ustanovio nedjelju Božjega milosrđa.

Šesti dan hodočašća SMN: Svetište Božjeg milosrđa u Krakovu

Pretposljednjeg dana hodočašća, a posljednjeg dana boravka u Poljskoj, 12. listopada, hodočasnici Splitsko-makarske nadbiskupije pohodili su Svetište Božjeg milosrđa u Krakovu. Mjesto je to na kojem je od 1891. godine bio samostan Družbe sestara Naše Gospe od Milosrđa gdje je živjela i sv. Faustina Kowalska, a od 1966. godine tu se nalazi i njen grob.

I Hrvati na ulicama i trgovima molili 'Iskru milosrđa'

Više stotina Zagrepčana okupilo se 28. rujna na javnu molitvu krunice Božjeg milosrđa na trgu ispred zagrebačke prvostolnice kod središnjeg Bogorodičinog kipa, čime su se priključili velikoj Međunarodnoj molitvenoj inicijativi 'Iskra milosrđa'.