Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-franjo

Potpuni oprost prigodom 800. obljetnice Božića u Grecciu

U povodu 800. obljetnice Božića u Grecciu sv. Franje Asiškoga, Apostolska pokorničarna prihvatila je molbu Konferencije franjevačke obitelji da se u svim crkvama, koje su povjerene franjevačkoj pastoralnoj brizi, vjernicima omogući zadobivanje potpunog oprosta, objavljeno je u petak 27. listopada na mrežnoj stranici Reda Manje braće.

Blagoslov slika na staklu u kapeli sv. Josipa Kupertinskog

U klerikatskoj kapeli sv. Josipa Kupertinskog na zagrebačkom Svetom Duhu, slike na staklu akademskog autora Ante Čule blagoslovio je u srijedu 19. travnja provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca fra Miljenko Hontić.

Darovana slika crkvi sv. Katarine u Krapini

U povodu svetkovine Uskrsa član Hrvatskog društva likovnih umjetnika Vinkovci prof. Srećko Perković darovao je crkvi sv. Katarine u Krapini sliku koja prikazuje Isusovo polaganje u grob.

Počela trodnevnica u čast sv. Franji na Kladi

U crkvi Sv. Franje na Kladi u Metkoviću biokovski dekan i župnik Župe Vrgorac fra Josip Repeša predslavio je 1. listopada misu prvog dana trodnevne duhovne priprave za proslavu nebeskog zaštitnika i suzaštitnika Župe sv. Ilije proroka.

1 2 3