Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ilija-prorok

U župi Stolac proslavljena svetkovina sv. Ilije proroka

Kotorski biskup Ivan Štironja predvodio je svečano misno slavlje u župi Stolac, u utorak 20. srpnja na svetkovinu nebeskog zaštitnika sv. Ilije proroka, a župnik don Rajko Marković koji je premješten iz Stoca u Bijelo Polje kod Mostara oprostio se nakon 22 godine pastoralnog djelovanja u stolačkoj župi, izvijestila je KTA.

Kardinal Puljić blagoslovio kip sv. Ilije proroka u Bosanskom Brodu

Na uočnicu svetkovine sv. Ilije proroka, zaštitnika Bosne i Hercegovine, u ponedjeljak 19. srpnja vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić predvodio je svečano večernje euharistijsko slavlje u istoimenoj župnoj crkvi u Bosanskom Brodu i blagoslovio kip sv. Ilije.

Misno slavlje u prigodi Dana grada Vinkovaca

Nadomak svetkovine sv. Ilije, proroka, zaštitnika grada Vinkovaca, svečano euharistijsko slavlje u središnjoj vinkovačkoj crkvi Sv. Euzebija i Poliona, u nedjelju 18. srpnja, predvodio je domaći župnik mons. Tadija Pranjić, u nazočnosti predstavnika gradske vlasti.

Proslavljen zaštitnik Metkovića, sveti Ilija prorok

Blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Metkovića svečano je proslavljen u ponedjeljak, 20. srpnja. U crkvi Sv. Ilije slavljene su tri mise, a središnju, kojoj je prethodio ophod oko crkve predvodio je prof. dr. don Marinko Vidović.

Proslavljen blagdan sv. Ilije u Segetu

Vjernici i hodočasnici Župe Gospe od Ružarija iz Segeta proslavili su 20. srpnja blagdan sv. Ilije. Svečano misno slavlje ispred zavjetne crkvice iz 13. stoljeća predvodio je župnik Drvenika don Dražen Balić uz koncelebraciju župnika domaćina don Nikole Galova.

Proslavljen blagdan sv. Ilije proroka, zaštitnika Đakovačko-osječke nadbiskupije

„Kad se bosanski biskup Ponsa, koji je ubrzo nakon što je 1239. godine darovnicom hrvatskog hercega Kolomana dobio na dar posjede Đakovo i Breznu, pred bogumilima, krstjanima ili patarenima iz Bosne sklonio u Đakovo, ovdje je nastavio častiti i nebeskoga zaštitnika svoje Biskupije sv. Iliju, proroka, te ju preporučivati njegovu zagovoru. Bosanski je biskup ovdje u Đakovu i ostao. I tako je započela povijest naše Nadbiskupije, te je sv. Ilija postao naš zaštitnik“, rekao je nadbiskup Đuro Hranić u đakovačkoj katedrali 20. srpnja, predvodeći misu na blagdan sv. Ilije proroka – zaštitnika Đakovačko-osječke nadbiskupije.

1 2