Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Deklaracija „Dignitas infinita“

U Vatikanu je na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova 8. travnja 2024. objavljena Deklaracija „Dignitas infinita o ljudskom dostojanstvu“ Dikasterija za nauk vjere. Donosimo u cijelosti tekst Deklaracije.

Papin posjet poboljšava stanje ljudskih prava u ciljanoj zemlji

Posjeti papa poboljšavaju stanje ljudskih prava u zemljama koje posjeti, pokazalo je empirijsko istraživanje čije su rezultate u ponedjeljak 11. ožujka 2024. objavili hamburški pravnik Jerg Gutmann i njegov bruxelleski kolega Marek Endrich, izvijestila je KNA.

„Župnu crkvu Marije Bistrice naslovom i dostojanstvom Manje Bazilike odlikujemo“

Na današnji dan, 4. prosinca 1923., prije točno 100 godina, župna crkva na Mariji Bistrici odlikovana je naslovom i dostojanstvom manje bazilike. Tom prigodom na mrežnim stranicama Zagrebačke nadbiskupije objavljen je tekst o povijesti nacionalnog svetišta te tekst papinskog pisma o proglasu bistričke župne crkve manjom bazilikom.

Splitska Crkva tijekom povijesti

U povodu preuzimanja službe splitsko-makarskog nadbiskupa mons. Zdenka Križića, 28. listopada 2023., iz liturgijskog vodiča prenosimo pregled povijesti današnje Splitsko-makarske nadbiskupije s popisom splitskih biskupa.

Proslavljen spomen sv. Ivana Pavla II. u Slavonskom Brodu

Spomen sv. Ivana Pavla II. svečano je u nedjelju 22. listopada proslavljen u Župi sv. Dominika Savija u naselju Kolonija u Slavonskom Brodu, koja od 2012. godine posjeduje zavjetni kip tog svetog pape, smješten na novoizgrađenom vanjskom oltaru.

Biskup Jure Bogdan krstio šesto dijete obitelji Čuić

Vojni ordinarij Jure Bogdan krstio je na Misijsku nedjelju, 22. listopada 2023., za vrijeme mise poldanice, u Župi Navještenja Blažene Djevice Marije u Velikoj Gorici, Marija, šesto dijete Josipa i Marije Čuić.

1 2 3 9