Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Blagdan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u Požegi

Na blagdan sv. Ivana Pavla II., utemeljitelja Požeške biskupije, 22. listopada euharistijsko slavlje u požeškoj katedrali predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu s kanonicima Stolnog kaptola, svećenicima središnjih biskupijskih ustanova i župa grada Požege.

Proslava sv. Ivana Pavla II. u Donjem Lapcu

Župa sv. Ivana Pavla II. U Donjem Lapcu, jedina posvećena svetom papi u Gospićko-senjskoj biskupiji i Riječkoj metropoliji proslavila je svetkovinu nebeskog zaštitnika u petak 22. listopada svečanom popodnevnom misom koju je predvodio župnik Generalskog Stola i Mrežničkog Bresta vlč. Mario Kralj.

U Bartolovcima proslavljen spomendan sv. Ivana Pavla II.

Spomendan sv. Ivana Pavla II. proslavljen je u petak, 22. listopada u filijajnoj crkvi u Bartolovcima kod Slavonskog Broda, jedinoj crkvi u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji posvećenoj ovom svetom papi naših dana.

Dan vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“

U kapeli Sv. Ivana Pavla II. u Ministarstvu obrane RH u petak, 22. listopada vojni biskup Jure Bogdan predvodio je misno slavlje u povodu Dana vojne kapelanije „Sveti Ivan Pavao II.“, objavljeno je na mrežnoj stranici Vojnoga ordinarijata.

Blagdan sv. Ivana Pavla II. proslavljen u Veloj crikvi

U najstarijoj riječkoj župnoj crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva) u suradnji s riječkim Bogoslovnim sjemeništem „Ivan Pavao II.“ proslavljen je blagdan sv. Ivana Pavla II. euharistijskim slavljem koje je predvodio župnik i prvostolni dekan mons. Sanjin Francetić uz koncelebraciju don Vjekoslava Đapića, duhovnika Bogoslovnog sjemeništa i vikara za kler Riječke nadbiskupije.

Na Visokoj proslavljen sv. Ivan Pavao II.

Župa Presvetog Srca Isusova u petak 22. listopada svečanim misnim slavljem koje je predvodio don Stipan Šurlin, župnik Župe sv. Andrije, ap. Sućidar, u suslavlju s župnikom don Božom Plazibatom proslavila je blagdan svog suzaštinika svetog Ivana Pavla II.

Trogir: Proslava blagdana sv. Ivana Pavla II. i posveta nove crkve

Splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Marin Barišić predvodio je na blagdan sv. Ivana Pavla II., u petak 22. listopada svečano euharistijsko slavlje za vrijeme kojeg je posvetio novoizgrađenu crkvu koja nosi ime toga svetoga pape u župi Gospe od Anđela u Trogiru.

Moći sv. Ivana Pavla II. u katedrali sv. Stošije u Zadru

Moćnik s moćima sv. Ivana Pavla II. bio je izložen puku na čašćenje u katedrali sv. Stošije u Zadru u nedjelju, 17. listopada. Moći sv. Ivana Pavla II. u pohodu su vjernicima Zadra u župama dva gradska dekanata, Zadar Istok i Zadar Zapad, od 1. do 22. listopada, ususret proslavi spomendana sv. Ivana Pavla II.

1 2 3 5