Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-ivan-pavao-ii

Kardinal Dziwisz: Ivan Pavao II. i riječi „Ne bojte se!“

Umirovljeni krakovski nadbiskup kardinal Stanisław Dziwisz više od 40 godina bio je osobni tajnik pape Ivana Pavla II., čiju stogodišnjicu rođenja danas, 18. svibnja, slavimo. U televizijskoj poruci 17. svibnja i u razgovoru za Radio Vatikan osvrnuo na duboki lik svetog Pape i važnost njegova naslijeđa

U Donjem Lapcu proslavljena 100. godišnjica rođenja Ivana Pavla II.

Na VI. vazmenu nedjelju, 17. svibnja, najmlađa župa Gospićko-senjske biskupije Donji Lapac proslavila je 100 godina od rođenja svoga svetog zaštitnika pape Ivana Pavla II. Misno slavlje predvodio je generalni vikar mons. Marinko Miličević u koncelebraciji s mjesnim župnikom vlč. Dinom Rupčićem i svećenikom u miru vlč. Zlatanom Sušićem.

Papa Franjo napisao proslov novoj biografiji sv. Ivana Pavla II.

U povodu stogodišnjice rođenja sv. Ivana Pavla II. koja će biti obilježena 18. svibnja, iz tiska je izašla knjiga „San Giovanni Paolo II: 100 anni. Parole e immagini" (Sveti Ivan Pavao II.: 100 godina. Riječi i fotografije). U proslovu koji je napisao, papa Franjo je svog predšasnika nazvao svjedokom vjere i čovjekom molitve, objavio je 5. svibnja L'Avvenire, a prenio portal Nedjelja.

1 2