Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-joakim-i-ana

Aninovsko prošćenje u Samoboru

Vanjsko slavlje najvećeg prošćenskog blagdana u samoborskom kraju, svete Ane i svetog Joakima, ponovno je u nedjelju 31. srpnja okupilo velik broj vjernika, hodočasnika, zagovornika svetici čije ime nosi najpopularnija samoborska kapela i svih drugih koji su došli na Anindol.

Mons. Uzinić predvodio proslavu svetkovine sv. Ane u Pobrima

Na Puževom Bregu u Pobrima, u filijali župe Volosko, večernjom misom koju je predslavio riječki nadbiskup koadjutor Mate Uzinić, u subotu 30. srpnja proslavljena je svetkovina sv. Ane, zaštitnice mjesta i istoimene crkvice iz 1708. godine.

Blagoslovljen kip svete Ane u Smrtiću

Gvardijan franjevačkog samostana Petrićevac o. Domagoj Šimić je na spomendan sv. Joakima i Ane, u utorak 26. srpnja, tijekom mise koju je predslavio, blagoslovio kip sv. Ane u filijalnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Smrtiću, u Župi Duha Svetoga u Gornjim Bogićevcima.

Svetkovina sv. Ane u zagrebačkom Rudešu

Župa sv. Ane u zagrebačkom Rudešu proslavila je u utorak 26. srpnja svetkovinu nebeske zaštitnice svečanom večernjom misom koju je predvodio zagrebački pomoćni biskup Mijo Gorski i procesijom s kipom sv. Ane.

Papa: Čuvajte prošlost da biste zaštitili budućnost

Trećega dana pokorničkog hodočašća, u utorak 26. srpnja, na blagdan sv. Joakima i Ane, papa Franjo slavio je misu na stadionu Commonwealth u Edmontonu s 50.000 hodočasnika, te osvrnuvši se na važnu ulogu djedova i baka u prenošenju vjere, istaknuo potrebu čuvanja sjećanja predaka, prenosi Vatican News.

Svete Joakima i Anu proslavila osječka župa misama na „Aninu“ groblju

Konkatedralna Župa sv. Petra i Pavla u Osijeku svečano je proslavila blagdan svetih Joakima i Ane, 26. srpnja, nastavljajući tradiciju čašćenja Marijinih roditelja, Isusova djeda i bake, trima euharistijskim slavljima na Gornjogradskom groblju sv. Ane uz crkvicu Sv. Ane, dok je večernja misa slavljena u konkatedrali.

1 2