Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-juraj-mucenik

Blagdan sv. Jurja proslavljen u Starom Pazinu

Župa Stari Pazin, u Pazinskom dekanatu, proslavila je blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja, u utorak, 23. travnja, svečanim večernjim misnim slavljem pod predsjedanjem porečkog i pulskog biskupa u miru Ivana Milovana.

Proslavljen blagdan zaštitnika Senja sv. Juraj

Blagdan sv. Jurja slavi se u drevnom biskupskom središtu Senju kao dan grada Senja. Zbog nepovoljnog vremena nije održana inače redovita jurjevska procesija, već samo misa u senjskoj katedrali Uznesenja BDM. Misu je predslavio župnik župe sv. Križa iz Ogulina Nikola Prša.

Proslava blagdana sv. Jurja u Župi Svetog Jurja na Bregu

U župnoj crkvi u Svetom Jurju na Bregu u utorak, 23. travnja, proslavljen je blagdan svetog Jurja. Prijepodnevnu misu je je predvodio župnik iz Međurića, vlč. Pavle Filipović, uz suslavlje preč. Ivana Hercega, umirovljenog svećenika vlč. Josipa Horvata te nekadašnjeg župnika te župe vlč. Ivice Puškadije iz Gornjeg Kneginca i domaćeg župnika, vlč. Danijela Bistrovića koji je u 18 sati predvodio župnu misu.

Jurjevo proslavljeno u Korenici

Blagdan nebeskog zaštitnika sv. Jurja mučenika proslavljen je u utorak, 23. travnja, u župi sv. Jurja u Korenici. Misu je predslavio profesor pastoralne teologije na zagrebačkom KBF-u i domaći sin dr. sc. Nikola Vranješ, u suslavlju domaćeg župnika mons. Mile Čančara, tajnika i kancelara biskupije, također domaćeg sina Mišela Grgurića, udbinskog dekana Josipa Šimatovića, župnika Plitvica Josipa Tomljanovića i župnika župe Posedarje iz Zadarske nadbiskupije don Tihomira Vulina.

Proslava sv. Jurja u Vojnom ordinarijatu

Blagdan sv. Jurja mučenika proslavljen je u utorak, 23. travnja, u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu. Vojni ordinarij mons. Jure Bogdan u popodnevnim je satima toga dana služio misu u kapelici Vojnog ordinarijata za članove Udruge zagrebačkih Poljičana „Sveti Jure“.

Proslavljeno Jurjevo u Gornjoj Stubici

Župni blagdan sv. Jurja mučenika u Gornjoj Stubici proslavljen je u utorak, 23. travnja. Jutarnju misu je predvodio vlč. Ivan Levak, domaći sin, u zajedništvu sa svećenicima iz Stubičkog dekanata. Vlč. Levak je u propovijedi istaknuo hrabrost i vjernost sv. Jurja te potaknuo sve vjernike da se češće u svim životnim prilikama mole tome svecu.

Svečano proslavljen blagdan sv. Jurja Mučenika, zaštitnika Kaštel Sućurca

Župljani Kaštel Sućurca u utorak, 23. travnja, svečano su proslavili blagdan svog nebeskog zaštitnika, sv. Jurja Mučenika. Središnje euharistijsko slavlje predvodio je splitsko-makarski nadbiskup i metropolit Zdenko Križić u koncelebraciji s don Ivanom Delićem, župnikom domaćinom, don Branimirom Projićem, vojnim kapelanom, don Matom Drljom te nadbiskupovim tajnikom don Renatom Pudarom, izvijestila je Splitska nadbiskupija.

Virtualna izložba u povodu blagdana sv. Jurja mučenika

Na službenoj mrežnoj stranici Svetišta Majke Božje Trsatske dostupna je virtualna izložba „Sv. Juraj 2020. na Trsatu“ u povodu blagdana sv. Jurja mučenika, koji se slavi 23. travnja, a koji je župni zaštitnik istoimene trsatske župe.