Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-krsevan

Održano predavanje „Rekognicija relikvijara iz katedrale sv. Stošije u Zadru“

U povodu Krševanovih dana kršćanske kulture i proslave svetkovine sv. Krševana, ujedno Dana grada Zadra, Sveučilište u Zadru i Stalna izložba crkvene umjetnosti u Zadru organizirali su u utorak 22. studenoga, u Svečanoj dvorani Sveučilišta, predavanje akademika Maria Šlausa i prof. dr. Ante Uglešića „Rekognicija relikvijara iz katedrale sv. Stošije u Zadru“, objavljeno je na sveučilišnoj Facebook stranici.

Održana glazbeno-scenska kantata u katedrali sv. Stošije

Glazbeno-scensku kantatu „Blagoslovi, Bože, Zadar“ u srijedu 23. studenoga u katedrali sv. Stošije u Zadru izveo je Katedralni zbor sv. Stošije pod ravnanjem mo. Žana Morovića i u orguljaškoj pratnji Dragana Pejića te učenici 7. i 8. razreda Osnovne škole Bartula Kašića u Zadru.

Osniva se "Katehetsko društvo sv. Krševana" u Zadarskoj nadbiskupiji

U Zadarskoj nadbiskupiji počeo je proces osnivanja „Katehetskog društva sv. Krševana“, vjerničke inicijative koja će okupljati vjeroučitelje Zadarske nadbiskupije kao pokretače i organizatore određenih crkvenih, duhovnih, kulturnih, vjerničkih događaja u Zadarskoj nadbiskupiji.

Svetkovina sv. Krševana, zaštitnika Zadra

Blagdan sv. Krševana, zaštitnika grada Zadra, čiji se lik nalazi na grbu i zastavi Grada, proslavljen je svečanim koncelebriranim misnim slavljem koje je u katedrali Sv. Stošije u Zadru u subotu 24. studenoga predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić.

Svečani koncert u čast sv. Krševana

Svečani koncert u čast sv. Krševana u izvedbi Katedralnog zbora sv. Stošije pod ravnanjem mo Žana Morovića i Orkestra Umjetničke akademije u Splitu održan je u petak 23. studenoga u katedrali Sv. Stošije nakon Svečane Večernje. Taj se koncert održava posljednjih šest godina na blagdansku uočnicu sv. Krševana.

1 2