Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-leopold-bogdan-mandic

Svetkovina sv. Leopolda proslavljena u župi Ljubljanica-Voltino

Zagrebačka župa sv. Leopolda Mandića (Ljubljanica-Voltino) proslavila je svetkovinu svog naslovnika u nedjelju 12. svibnja 2024. svečanim euharistijskim slavljem koje je predvodio rektor Hrvatskog katoličkog sveučilišta vlč. Željko Tanjić.

Proslavljen blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u Prudu

Župa Vid proslavila je blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića u nedjelju 12. svibnja u Prudu, gdje se sv. Leopold slavi kao suzaštitnik. Slavlju je prethodila procesija kroz mjesto, a misu na vanjskom oltaru predslavio je umirovljeni svećenik don Nedjeljko Kešina u koncelebraciji župnika don Mile Čalo.

Propovijed biskupa Željka Majića na misnom slavlju u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima

Objavljujemo u cijelosti propovijed banjolučkog biskupa Željka Majića upućenu u nedjelju 5. svibnja 2024. u Hrvatskoj crkvi sv. Jeronima u Rimu u prigodi blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića i bl. Ivana Merza te proljetnog susreta hrvatskih rimskih studenata, a u sklopu pohoda „ad limina apostolorum“ biskupa BK BiH.

Zahvalno hodočašće provincijske uprave franjevaca kapucina sv. Leopoldu u Padovu

Na kraju trogodišnje službe uprava Hrvatske provincije sv. Leopolda Bogdana Mandića franjevaca kapucina, predvođena provincijalnim ministrom fra Jurom Šimićem, zajedno je od petka 19. do subote 20. svibnja hodočastila na grob svog nebeskog zaštitnika sv. Leopolda Bogdana Mandića u Padovu, izvijestili su iz Provincije.

Biskup Palić posvetio župnu crkvu sv. Mihovila u Prenju

Mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić predslavio je na blagdan sv. Leopolda Bogdana Mandića, u petak 12. svibnja 2023., svečanu misu u Župi sv. Mihovila Arkanđela tijekom kojega je posvetio župnu crkvu, javlja Crkva na kamenu.

1 2 3 7