Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-mauro

O svetkovini sv. Maura prof. dr. Ivanu Milotiću uručeno odlikovanje viteza Reda svetog Grgura Velikoga

O svečanom večernjem misnom slavlju na svetkovinu sv. Maura biskupa, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u nedjelju, 21. studenoga u porečkoj katedrali i ove je godine apostolski administrator Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša uručio biskupijska priznanja, a tom je prigodom prof. dr. sc. Ivanu Milotiću predao i papino odlikovanje viteškog Reda svetog Grgura Velikog.

Porečka i Pulska biskupija ima petoricu novih kanonika

Svečano večernje misno slavlje o svetkovini sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, predvodio je porečki i pulski ordinarij mons. dr. Dražen Kutleša. Na toj se misi uobičajeno svake godine dodjeljuju biskupijska priznanja zaslužnim vjernicima laicima, ove je godine nagrađeno devet vrijednih župljana. Biskup je tom prigodom ujedno uveo u službu nove kanonike, petoricu svećenika Porečke i Pulske biskupije.

Nuncij Lingua: I sv. Mauro plakao je s kršćanima Istre

Svetkovina sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, proslavljena je u četvrtak 21. studenoga svečanim misnim slavljem koje je u porečkoj katedrali predvodio apostolski nuncij u RH nadbiskup Giorgio Lingua, kojemu je to bio ujedno i prvi posjet Porečkoj i Pulskoj biskupiji od preuzimanja službe u Hrvatskoj.

Dr. Josip Grbac: Sv. Mauro vjerom je postao temelj istarske Crkve

Prvoga dana trodnevne duhovne priprave za blagdan sv. Maura, biskupa i porečkog mučenika, zaštitnika Poreča i Porečke biskupije, u ponedjeljak 18. studenog misno slavlje u porečkoj katedrali predvodio je red. prof. dr. Josip Grbac, profesor na Teologiji u Rijeci te dekan Umaško-oprtaljskog dekanata i župnik u Umagu.

1 2