Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-mauro

O svetkovini sv. Maura dodijeljena Biskupijska priznanja

Večernje misno slavlje o svetkovini sv. Maura, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u utorak, 21. studenog, u porečkoj je bazilici predvodio porečki i pulski ordinarij mons. Ivan Štironja, a homiliju je izrekao dubrovački biskup Roko Glasnović.

Održano predavanje „Postanak i razvoj porečkog katedralnog kaptola do 1828. godine“

Uoči svetkovine sv. Maura, biskupa i mučenika, zaštitnika Porečke biskupije i Grada Poreča, prilikom dodjele istoimene nagrade za doprinos u kulturnom, obrazovnom i umjetničkom području 20. studenog, Marino Martinčević, kustos-dokumentarist Zavičajnog muzeja Poreštine održao je predavanje „Postanak i razvoj porečkog katedralnog kaptola do 1828. godine“.

Posljednji dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura u Poreču

Posljednjega dana trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura, u ponedjeljak 20. studenoga 2023., misu u porečkoj katedrali predslavio je preč. Jakov Rađa, propovjednik zagrebačke katedrale i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije.

Drugi dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura u Poreču

Drugi dan trodnevnice uoči svetkovine sv. Maura, u nedjelju 19. studenoga u porečkoj je katedrali predvodio preč. Jakov Rađa, katedrali propovjednik zagrebačke katedrale i Povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotora kršćanskih poziva Zagrebačke nadbiskupije.

O svetkovini sv. Maura prof. dr. Ivanu Milotiću uručeno odlikovanje viteza Reda svetog Grgura Velikoga

O svečanom večernjem misnom slavlju na svetkovinu sv. Maura biskupa, zaštitnika Porečke biskupije i grada Poreča, u nedjelju, 21. studenoga u porečkoj katedrali i ove je godine apostolski administrator Porečke i Pulske biskupije nadbiskup Dražen Kutleša uručio biskupijska priznanja, a tom je prigodom prof. dr. sc. Ivanu Milotiću predao i papino odlikovanje viteškog Reda svetog Grgura Velikog.

1 2