Budi dio naše mreže
Izbornik

Ključna riječ: sv-mihovil

Prvi dan devetnice sv. Mihovilu u znaku mladih i sv. Nikole Tavelića

Ovogodišnja devetnica svetom Mihovilu započela je u petak 20. rujna okupljanjem mladih grada Šibenika u katedrali Svetog Jakova. Misno slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić. Koncelebrirali su umirovljeni šibenski biskup Ante Ivas, a među desetak svećenika bili su biskupijski povjerenik za mlade don Gabrijel Jagarinec, rektor Nacionalnog svetišta svetog Nikole Tavelića fra Ivan Bradarić te generalni vikar mons. Marinko Mlakić.

Mihovilu na dar

Katehetski ured Šibenske biskupije u povodu proslave sv. Mihovila, zaštitnika grada i biskupije raspisao je likovno-literarni natječaj za djecu dječjih vrtića i učenike osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika.

Žminj svečano proslavio sv. Mihovila

U Žminju, župi Pazinskog dekanata, u subotu, 29. rujna 2018. svečano je proslavljen blagdan sv. arkanđela Gabriela i Rafaela, a napose tamošnjeg župnog zaštitnika sv. Mihovila.

Sv. Mihovil proslavljen u Kamenici

U subotu 29. rujna u župi Tržić u Ogulinskom dekanatu svečano je u naselju Kamenici u kapeli sv. Mihovila Arkanđela proslavljen blagdan nebeskog zaštitnika.

Biskup Bogdan policajcima: U službi ste dobra

U povodu proslave blagdana sv. Mihovila i Dana policije u petak 28. rujna misno slavlje u kapelici Sv. Mihovila na Policijskoj akademiji u Zagrebu predvodio je vojni ordinarij Jure Bogdan u zajedništvu s policijskim kapelanima o. Stjepanom Harjačem, DI, don Brankom Čageljom, i biskupskim vikarom za pastoral MUP-a fra Franom Musićem, OFM.

Šibenik: Okupljanje mladih prigodom blagdana sv. Mihovila

Tradicionalno okupljanje mladih prigodom blagdana svetog Mihovila zaštitnika grada Šibenika i Šibenske biskupije upriličeno je u katedrali Svetog Jakova u subotu 22. rujna. Misno slavlje u koncelebraciji s više svećenika predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić.